Η Καρσίγιακα στη Σμύρνη και το άγνωστο για τον ΠΑΟΚ

Η Καρσίγιακα στη Σμύρνη και το άγνωστο για τον ΠΑΟΚ

bet365

Η εικόνα της Καρσίγιακα στον πρώτο αγώνα δεν τρόμαξε τον ΠΑΟΚ. Το άγνωστο προβληματίζει περισσότερο ενόψει της σημερινής(14/3, 19:00) δεύτερης αναμέτρησης στη Σμύρνη. Το gazzetta.gr στέκεται στους αριθμούς και στη σημασία ενδεχόμενης απουσίας του Ουότερς και συμμετοχής του Άλεν.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Σαφώς, η βάση της ανάλυσης θα ήταν εντελώς διαφορετική αν (πριν από μία εβδομάδα) ο ΠΑΟΚ φρόντιζε να μη βγάλει τα… μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Γιατί από το απίστευτα υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης που είχε για (περίπου) 37 αγωνιστικά λεπτά και το οποίο τον οδήγησε στο (μάλλον αναπάντεχο) +19, ακολούθησαν τρία λεπτά απόλυτης αυτοκαταστροφικής διάθεσης και η μείωση της διαφοράς στα επίπεδα των έξι πόντων. Βέβαια, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν έχει τίποτε περισσότερο να κάνει από την υπεράσπιση αυτής της διαφοράς ούτως ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην προημιτελική φάση του BCL.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος αγώνας αποτελεί τον ασφαλέστερο οδηγό για τον Δικέφαλο ούτως ώστε να αποφύγει τις κακοτοπιές και να αναγκάσει και πάλι την Καρσίγιακα να παίξει υπό (άγνωστους γι’ αυτήν) κανόνες. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σήμερα μια ομάδα η οποία στη Σμύρνη σημειώνει 86.1 πόντους κατά μέσο όρο, η οποία προσπαθεί να επιβάλλει παιχνίδι πολλών κατοχών και αρέσκεται στην εύρεση πόντων στο transition game. Θα αντιμετωπίσει επίσης μια ομάδα η οποία – επίσης στην έδρα της – σουτάρει εξαιρετικά (39.4%) στο μακρινό σουτ, παρότι δεν αποτελεί τον βασικό τρόπο έκφρασής της. Ως γνωστόν, ακόμη, θα κληθεί να σταματήσει τους Αμερικάνους της οι οποίοι αποτελούν τη δύναμη πυρός της αναλαμβάνοντας περίπου το 65% των επιθέσεών της. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν και στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζοντας επί των επιδόσεων της Καρσίγιακα στους εντός έδρας αγώνες, φαίνεται ότι στη Σμύρνη παρουσιάζεται πιο ισχυρή. Στο τουρκικό Πρωτάθλημα και με εξαίρεση το «κάζο» από τη Εσκίρσεχίρ, γνώρισε «προβλεπόμενες» ήττες. Δηλαδή, από τις Τόφας, Φενέρμπαχτσε οι οποίες προπορεύονται στη βαθμολογία αλλά και τις Γαλατάσαραϊ, Νταρουσάφακα. Στο BCL, ηττήθηκε από τις Σάσαρι, Όλντενμπουργκ. Συνολικά, σε 18 αγώνες μετρά 11 νίκες.

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι δεν γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Διότι, άλλη ομάδα είναι η Καρσίγιακα παρόντος του Ντόμινικ Ουότερς και άλλη δίχως τον Αμερικανό ποιντ γκαρντ. Στην πρώτη περίπτωση «ανοίγει» το παιχνίδι, στη δεύτερη υποχρεούται να στηριχθεί σε παίκτες (σ. σ. Ουγκουρλού) χαμηλότερης ποιότητας. Επίσης, παραμένει αδιευκρίνιστο αν υφίσταται θέμα επιστροφής του Αμερικανού Μπρίον Άλεν. Πάντως, οι πληροφορίες περί αντικατάστασης του Ουότερς από τον Άλεν δεν υφίστανται για τον απλούστατο λόγο ότι οι δύο παίκτες έχουν συνυπάρξει στην ομάδα και ο Άλεν δεν πήγε… χθες στη Σμύρνη.

Αν δεν παίξει ο Ουότερς

Στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην παίκτης των Κολοσσού Ρόδου, Άρη και Ολυμπιακού ουσιαστικά έπαιξε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για παραμονή στην ομάδα. Ο εγκλωβισμός του από την άμυνα του ΠΑΟΚ και το (καθόλου) ωφέλιμο παιχνίδι για την ομάδα του, μάλλον ενίσχυσε τους προβληματισμούς του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς. Κοινώς, ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι σχέσεις τους δεν είναι καλές και καθόλου τυχαία ο Αμερικανός ήταν εκτός αποστολής στην πρόσφατη ήττα της Καρσίγιακα από τη Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, το ότι παραμένει στη Σμύρνη, καλλιεργεί διάφορες σκέψεις. Έως και το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός mind game από τον Τριφούνοβιτς για να δώσει επιπλέον κίνητρο στον Ουότερς.

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε για να (ξανά)αντιμετωπίσει τον Αμερικανό. Αν όντως οι σχέσεις του με τον Τριφούνοβιτς έφτασαν στο απροχώρητο, η ελληνική ομάδα θα πάρει βαθιά ανάσα διότι ο Ουότερς, εκτός από ιθύνων νους της ομάδας, είναι ένας εκ των βασικών σκόρερ με 15.2 πόντους κατά μέσο όρο και ο καλύτερος πασέρ με 6.7 ασίστ ανά αγώνα. Κυρίως όμως, μαζί με τον Σκοτ Γουντ, είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της Καρσίγιακα έξω από τα 6.75 πλησιάζοντας το 49%.

Ο «οξύθυμος» Άλεν

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν επίσης ότι υπάρχει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Μπρίον Άλεν. Καταρχήν, ο Αμερικανός είναι στο ρόστερ της Καρσίγιακα από τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη. Πρόκειται για έναν κλασικό combo guard ο οποίος μετά το πανεπιστήμιο (George Mason) και αφού δεν κατάφερε να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, πέρασε τα αμερικανικά σύνορα. Έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν σε Πολωνία και Ιταλία, μάλιστα στην τελευταία με τη φανέλα τη Ροζέτο είχε 24 πόντους κατά μέσο όρο. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Νίμπουρκ και προς τα τέλη της χρονιάς μετακόμισε στην Όλντενμπουργκ.

Στη γερμανική ομάδα δεν τα πήγε άσχημα, αλλά η φιλοσοφία του διέφερε αρκετά με την αντίστοιχη του προπονητή του, Μλάντεν Ντρίγενιτς. Σε σημείο όπου οι δύο άνδρες είχαν πολύ θερμό επεισόδιο και ο Αμερικανός απομακρύνθηκε από την ομάδα. Η Καρσίγιακα είχε γνώση περί του Άλεν, της είχε βάλει εξάλλου 21 πόντους στον αγώνα της κανονικής διάρκειας με τη φανέλα της Όλντενμπουργκ κι έτσι τον απέκτησε. Ωστόσο, έπειτα από δύο αγώνες στο τουρκικό Πρωτάθλημα, ο Άλεν τραυματίστηκε σοβαρά με συνέπεια να έχει συμπληρώσει 2½ μήνες εκτός δράσης.

Μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός είναι έτοιμος να επιστρέψει, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την αγωνιστική κατάστασή του. Διότι, εφόσον «μπει», θα είναι το πρώτο του παιχνίδι έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα