Κατσίβελης: «Να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας»

Gazzetta team
Κατσίβελης: «Να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας»

bet365

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί αυτή την ώρα την προπόνησή του στη Σμύρνη ενόψει του αυριανού(14/3) αγώνα με την Καρσίγιακα για τους «16» του BCL. Ο Δημήτρης Κατσίβελης στάθηκε στα διδάγματα του πρώτου αγώνα όπου η ελληνική ομάδα επικράτησε με διαφορά έξι πόντων.

«Στο μυαλό μας υπάρχει το πρώτο παιχνίδι από άποψης του πώς αντιδράσαμε και παίξαμε. Πάμε να κερδίσουμε έστω με έναν πόντο για να πάρουμε την πρόκριση», είπε αρχικά ο Δημήτρης Κατσίβελης και στάθηκε στο πιο σημαντικό στοιχείο: «Είναι η συγκέντρωση. Την είχαμε για 37 λεπτά στον πρώτο αγώνα, κάναμε καλή δουλειά αλλά την χάσαμε στα τελευταία τρία λεπτά και κατ’ επέκταση χάσαμε τη διαφορά που είχαμε πάρει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό. Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί και έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Ερωτηθείς για το στοιχείο που θα κρίνει την πρόκριση, απάντησε: «Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη στον πρώτο αγώνα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αρκετούς από τους κινητήριους μοχλούς της Καρσίγακα, το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και στον δεύτερο αγώνα», απάντησε και ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η Καρσίγιακα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική (στην επίθεση) στους εντός έδρας αγώνες. «Το γνωρίζουμε και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Θα βάλουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλη μαζί η ομάδα, τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε».

Ο έμπειρος πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ ουσιαστικά μίλησε και για τη διαχείριση των συναισθημάτων που καλλιεργεί ένας αγώνας αναλόγως της εξέλιξής τους. «Δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας είτε είμαστε μπροστά στο σκορ είτε πίσω. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν αρνητική ή θετικά συναισθήματα, αλλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι ένα παιχνίδι διαρκεί σαράντα λεπτά».

Τέλος ρωτήθηκε για το αν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα έφθανε σ’ αυτό το σημείο δεδομένου του ότι είχε κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στο BCL. «Από την αρχή είχα πει ότι μπορεί να είχαμε ξεκινήσει άσχημα αλλά δεν ήταν αυτό που μας άξιζε κι αυτό που δείχναμε στις προπονήσεις. Άλλαξε το(αγωνιστικό) πρόσωπό μας καταφέραμε να έχουμε καλή συνέχεια στην Ευρώπη και πλέον έχουμε ευκαιρία να περάσουμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα