Τριφούνοβιτς: «Ο φίλος μου ο Μπάνε»

Τριφούνοβιτς: «Ο φίλος μου ο Μπάνε»

bet365

Αν ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς έχει έναν λόγο να νιώθει χαρούμενος για τις επικείμενες αναμετρήσεις της Καρσίγιακα με τον ΠΑΟΚ. Θα συναντήσει και πάλι το… φιλαράκι του τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας μίλησε στο gazzetta.gr για τη σχέση του με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και εξήγησε τι ακριβώς περιμένει από τον Δικέφαλο.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που τους ενώνουν με τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Υπήρξαν συμπαίκτες για δύο χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα, τη διετία 1986-88 και φυσικά ήταν παρόντες στις θρυλικές αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Κόρατς. Αμφότεροι αποφάσισαν να ασχοληθούν με την προπονητική σε ηλικία 35 ετών με κοινό χαρακτηριστικό ότι ανέλαβαν την ομάδα της καρδιάς τους. Ο μεν Μπάνε Πρέλεβιτς άρχισε ως βοηθός και στα 36 του χρόνια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου, ο δε Τριφούνοβιτς στα 35 του κάθισε στον… ηλεκτρικό πάγκο του Ερυθρού Αστέρα.

Και οι δύο πέρασαν από τις δύο ομάδες από διαφορετικά πόστα. Εδώ και επτά χρόνια, ο «Μπάνε» είναι ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ ο Τριφούνοβιτς για λίγους μήνες ήταν ο μάνατζερ του Ερυθρού Αστέρα, έως ότου καταλάβει δηλαδή ότι ο συγκεκριμένος ρόλος δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του. Γεννημένοι και οι δύο στο Βελιγράδι με διαφορά (περίπου) πέντε μηνών διατηρούν φιλική σχέση, αλλά επί της προκειμένης περίπτωσης ένας εκ των δύο θα πρέπει να στεναχωρηθεί. «Ο Μπάνε είναι φίλος μου, αλλά θα ήθελα να τον στεναχωρήσω», είπε στο gazzetta.gr ο Σέρβος προπονητής με την… μπάσα φωνή για να ακολουθήσει ένας βροντερός γέλωτας. « Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί, προπονούμασταν μαζί στον Ερυθρό Αστέρα. Κάποιες φορές μιλάμε στο τηλέφωνο, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συζητήσει από την ημέρα που έγινε η κλήρωση αλλά αυτό θα γίνει σύντομα. Για μένα ο Μπάνε ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένας αμυντικός…», είπε και ξαναγέλασε.

Αυτό γινόταν στις προπονήσεις του Ερυθρού Αστέρα, τη διετία της συνύπαρξής τους. «Δεν υπήρχαν τρόποι να τον περιορίσεις. Κάναμε προπονήσεις μαζί και δεν έχασε σουτ. Είχε τη νοοτροπία τη νικητή και ήταν από τους παίκτες που ήθελαν την μπάλα στα χέρια τους στην τελευταία κρίσιμη επίθεση. Είναι καταπληκτικό παιδί και υπήρξε εξαιρετικός παίκτης».

Εκεί ολοκληρώθηκε η συζήτηση που αφορούσε τη σχέση με τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Ενόψει των αγώνων του ΠΑΟΚ με την Καρσίγιακα, το βέβαιο είναι ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει μια υποψιασμένη ομάδα. Γιατί ο 51χρονος τεχνικός στο παρελθόν εργάστηκε στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αντιλαμβάνεται τη νοοτροπία του Έλληνα αθλητή και σε τελική ανάλυση είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει το στοιχείο της έκπληξης. Ήδη έχει περάσει… ακτινογραφία τον προσεχή αντίπαλό του, αλλά μην περιμένετε να μπει σε λεπτομέρειες. «Ο ΠΑΟΚ είναι η κλασική ελληνική ομάδα. Δουλεύει πάνω σε κάθε λεπτομέρεια, παίζει για το αποτέλεσμα, απ’ ότι είδα απέκτησε και τον Πέτεγουεϊ. Στη διάρκεια της χρονιάς έκανε αλλαγές μέσα σε αυτές είναι και ο Νταρνέλ Τζάκσον τον οποίον γνωρίζω καλά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της. Μια ομάδα με ταλέντο στο παιχνίδι της, κυρίως επιθετικό. Από την άλλη πλευρά, προσωπικά μου αρέσει να αρχίζω από την άμυνα».

Επιμένοντας σε πρόσωπα, ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς αρνήθηκε να μπει σε αυτή τη διαδικασία. «Δεν έχει αξία να σταθώ σε πρόσωπα γιατί πολύ απλά υπερισχύει η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει νεαρούς οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί σε βασικό ρόλο, έμπειρους παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και φυσικά ξένους οι οποίοι έχουν την ικανότητα να αλλάξουν το μομέντουμ ενός αγώνα. Τον ΠΑΟΚ μπορείς να τον αντιμετωπίσει μόνο αν τον δεις σαν ομάδα και όχι αν κοιτάξεις μεμονωμένα πρόσωπα».

Υπάρχει και μια ακόμη αλήθεια ενόψει των αναμετρήσεων των δύο ομάδων κι αυτή πηγάζει από τη βαθμολογική θέση της Καρσίγιακα στο τουρκικό Πρωτάθλημα. Με έξι νίκες σε 19 αγώνες και βρισκόμενη στην 13η θέση της βαθμολογίας προφανώς κι έχει εμπλακεί σε σενάρια παραμονής στην κατηγορία. Τούτο πάντως δεν μειώνει την επιθυμία της διάκρισης στο BCL. «Κάθε ομάδα έχει έντονη φιλοδοξία για να προχωρήσει στη διοργάνωση. Για μένα δεν υπάρχει φαβορί. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και θα μετρήσει περισσότερο η ψυχολογία του κάθε παίκτη. Δεν έχει καμία σημασία επίσης η σειρά των αγώνων. υπάρχει ένας αγώνας συνολικής διάρκειας 80 λεπτών».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα