Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ και η… Λερναία Ύδρα Νεπτούνας

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ και η… Λερναία Ύδρα Νεπτούνας

bet365

Ο ΠΑΟΚ σκοπεύει να παίξει το ένα από τα δύο τελευταία του χαρτιά στο σημερινό(31/1, 19:30) παιχνίδι με τη Νεπτούνας στο PAOK SPORTS ARENA και το gazzetta.gr εξηγεί γιατί ο αγώνας είναι οριακός για τον Δικέφαλο αλλά και το μέγεθος της ευκαιρίας που έχει μπροστά του.

Online προκριματικά για το Powerfest. 147 τουρνουά poker με εγγυημένα έπαθλα*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η κατάσταση στον όμιλο της ελληνικής ομάδας είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη. Η λογική λέει ότι με δύο νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν, ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στο Top16 του BCL εκτός κι αν η Σαλόν πράξει το ίδιο καθώς η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μειονεκτεί έναντι των Γάλλων. Η δε Νεπτούνας – έχοντας ως προίκα τις επτά νίκες στους δώδεκα αγώνες που προηγήθηκαν – σαφώς και βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αλλά έχει να διαχειριστεί α) ένα δύσκολο πρόγραμμα καθώς στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Τενερίφη και β) το μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Βέντσπιλς.

Επί της ουσίας, στον συγκεκριμένο όμιλο όλα είναι ανοιχτά πλην των δύο πρώτων θέσεων όπου στρογγυλοκάθονται οι Τενερίφη, Λούντβιχσμπουργκ. Βάσει βαθμολογίας, Νεπτούνας(7-5), Βέντσπιλς(6-7), ΠΑΟΚ(5-7) και Σαλόν(5-7) είναι οι τέσσερις διεκδικητές των δύο θέσεων. Το βέβαιο είναι ότι ο μεν Δικέφαλος με νίκη παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εξαρτάται από τα δικά του χέρια. Η δε Νεπτούνας αν περάσει από τη Θεσσαλονίκη θα κλειδώσει το εισιτήριο για το Top16 ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα «ζητήσει» μια ήττα κάτω από 13 πόντους.

Στην τελευταία αγωνιστική η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Βέντσπιλς. Στη εξίσωση δεν βάζουμε την Γκαζιαντέπσπορ γιατί παρά την απέλπιδα προσπάθεια επιστροφής μάλλον δεν έχει ελπίδες πρόκρισης καθώς μειονεκτεί στις ισοβαθμίες.

Στο σημερινό παιχνίδι, το βέβαιο είναι ότι έχουν αλλάξει πολλά (εκατέρωθεν) σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου. Γιατί στον μεν ΠΑΟΚ τότε υπήρχαν στο ρόστερ οι Κλάσεν, Τρις, πλέον βρίσκονται οι Φιλ Γκος, Νταρνέλ Τζάκσον. Επίσης, στον αγώνα επί λιθουανικού εδάφους δεν είχαν αγωνιστεί λόγω τραυματισμού και οι Χαραλαμπόπουλος, Κρουμπάλι. Κοινώς, ο Δικέφαλος έχει πιο γεμάτο ρόστερ από τότε.

Η δε Νεπτούνας αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τρεις πολύ σημαντικές απώλειες. Ο Χουάν Παλάσιος παραχωρήθηκε στην Μπεσικτάς έναντι 70.000 ευρώ, ενώ οι Μπουτκεβίτσιους, Γκριντζιούνας μάλλον εκμεταλλεύτηκαν τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας από το Κλαϊπέδα και μετακόμισαν στη Λιέτουβος Ρίτας.

Αυτοί οι τρεις παίκτες είχαν προσφέρει συνολικά 42 πόντους, 25 ριμπάουντ και 16 ασίστ στον αγώνα του πρώτου γύρου όπου η Νεπτούνας είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 82-69. Μόνο όμως που ομάδες αυτού του τύπου, αυτές που βασίζονται δηλαδή στην παραγωγική διαδικασία, είναι σαν τη… Λερναία Ύδρα καθώς βρίσκουν τον τρόπο να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Οι απουσίες καλύφθηκαν με την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Μπράντον Φιλντς αλλά και του Λιθουανού φόργουορντ Βιτάουτας Σούλσκις. Μάλιστα, παρά τον σπουδαιότατο αγωνιστικό ρόλο των παικτών που αποχώρησαν, το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της Νεπτούνας παραμένει σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα.

Για την ακρίβεια, παραμένει μια ομάδα που σκοράρει τουλάχιστον 85 πόντους ανά αγώνα, με ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ που πλησιάζει το 40%, με υψηλότατο επίπεδο συνεργασιών (21 ασίστ ανά αγώνα) και άφθονη ενέργεια στο παιχνίδι της η οποία καταδεικνύεται και μέσα από τα 10.7 επιθετικά ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Κοινώς, δεν είναι ομάδα που μπορείς να υποτιμήσεις. Οι πρωταγωνιστές έφυγαν κι έτσι βρήκαν την ευκαιρία να αναδειχθούν άλλοι παίκτες, εκτός των Σεϊμπούτις(13.8π.), Ζιελόνις(11.3π.) καθώς η Νεπτούνας βασίζεται στο «μεγάλο» rotation και στη φρεσκάδα που την χαρακτηρίζει ως ομάδα.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα