Γιαννάκης: «Το highlight της διοργάνωσης το σφύριξαν φάουλ»

Γιαννάκης: «Το highlight της διοργάνωσης το σφύριξαν φάουλ»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γιαννάκης: «Το highlight της διοργάνωσης το σφύριξαν φάουλ»

bet365

Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός κόντρα στην Μπεσίκτας και ο Παναγιώτης Γιαννάκης υπενθύμισε τη δύσκολη καθημερινότητα του Άρη, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις διαιτητικές αποφάσεις και τις πολλές επιπλέον βολές των αντιπάλων.

«Είδαμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Μετά την ήττα στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ήρθαμε να παίξουμε με δύο προπονήσεις απέναντι σε μια ομάδα που χτίστηκε για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα στην Τουρκία. Παλέψαμε, κυνηγήσαμε μια μεγάλη νίκη αλλά η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε γιατί ελέγξαμε το παιχνίδι για 40 λεπτά. Μείναμε σαν ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν πολύ. Ο Ντουβιέ πήρε 11 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Οι νέοι παίκτες χρειάζονται χρόνο, δεν φτάνουν τέσσερις προπονήσεις. Στην τελευταία επίθεση θέλαμε να περάσουμε την μπάλα στον Μιχάλη Τσαϊρέλη, δεν έγινε καλή πάσα. Χάσαμε την ευκαιρία. Στην παράταση κι ενώ το σκορ ήταν 62-63 (σ. σ. ήταν 59-60) μια λάθος απόφαση των διαιτητών έδωσε την κατοχή στην Μπεσίκτας κι ενώ ήταν ξεκάθαρα για μας. Ζητήσαμε από τους διαιτητές να δουν το instant replay, αρνήθηκαν και μετά δεχθήκαμε τρίποντο. Συγχαρητήρια στους παίκτες αλλά και στους φιλάθλους μας που ήρθαν και υποστήριξαν την ομάδα, όπως και κάθε άνθρωπο που είναι στον οργανισμό του Άρη. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια για να προκριθούμε» εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς των «κίτρινων».

Σε ερώτηση σχετική με τις πολλές επιπλέον βολές που εκτελούν οι αντίπαλοι του Άρη, είπε: «Δεν είναι εύκολο να πει κάποιος κάτι. Σίγουρα η τόσο μεγάλη διαφορά στις βολές σ’ ένα παιχνίδι πολύ κλειστό παίζει ρόλο. Ειδικά όταν ξοδεύεις πολύ ενέργεια. Αισθάνομαι λίγο άβολα γιατί κι εγώ λέω ότι είναι μεγάλη η διαφορά βάσει του τρόπου που παίζει και ο αντίπαλος. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν κάποιες βολές. Το highlight της διοργάνωσης (η τάπα του Μποχωρίδη στον Στρόμπερι) το σφύριξαν φάουλ. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε τον χαρακτήρα των παικτών και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχει κέρδος ο Άρης. Αυτή η αγκαλιά του κόσμου να γίνει ακόμη μεγαλύτερη γιατί τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Ο κόσμος του Άρη ξέρει, έχει δώσει τεράστια παραδείγματα στο παρελθόν. Μπορεί να απογειώσει ανθρώπους και συγχρόνως να βάλει πρόβλημα στους αντιπάλους. Αυτό περιμένουμε και αξίζει στα παιδιά να είναι γεμάτο το γήπεδο στο επόμενο παιχνίδι. Δεν είναι παίκτες του Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού, της Μπαρτσελόνα ή της Ούνικς αλλά μιας ομάδας που έχει προβλήματα. Με δύσκολη καθημερινότητα αλλά πρέπει αν έχουν καθαρό μυαλό».

Από την πλευρά του ο ασίσταντ κόουτς του Ουφούκ Σαρίτσα, Ελγκίν Γκέντσογλου, επισήμανε «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Άρης είναι μια ομάδα πολύ σκληρή που παίρνει ενέργεια από τον κόσμο της και ότι προερχόταν από ένα αρνητικό σερί. Δεν πήγαμε καλά στην επίθεση, δεν κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, ούτε εκτελέσαμε σωστά κι αυτό μας προκάλεσε πολλά προβλήματα γιατί δεν ήμασταν παραγωγικοί. Συνολικά όμως ήταν μια καλή νίκη για μας»

Ο Κάιλ Ουίμς εξήγησε εκ μέρους των παικτών της Μπεσίκτας: «Συγχαρητήρια στον Άρη, μας έπαιξε πολύ σκληρά και εκμεταλλεύτηκε την έδρα του δείχνοντας χαρακτήρα. Δεν παίξαμε καλά αλλά στο τέλος της ημέρας κερδίσαμε το παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα, δεν παίξαμε σαν ομάδα κι ενώ έχουμε κατά μέσο όρο 20 ασίστ, σήμερα έχουμε μόνο 12. Αυτό κάτι δείχνει».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα