Ο «ζωντανός» Άρης και η (σχεδόν) καταδικασμένη Μπον

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο «ζωντανός» Άρης και η (σχεδόν) καταδικασμένη Μπον

bet365

Στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας του BCL η Τέλεκομ Μπον είχε… σοκάρει τον Άρη μέσα στο Nick Galis Hall κι ενόψει της σημερινής(17/1, 21:00) αναμέτρησης των δύο ομάδων στη Γερμανία το gazzetta.gr γράφει για τις αλλαγές που έλαβαν χώρα στο μεσοδιάστημα.

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μια ρεαλιστική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σήμερα ο Άρης πληρώνει το τίμημα δύο αρνητικών αποτελεσμάτων. Των ηττών που γνώρισε στο Nick Galis Hall από τη Νίμπουρκ και τη σημερινή(17/1) αντίπαλό του, την Τέλεκομ Μπον. Αν είχε αποφύγει έστω μία από αυτές τις ήττες, σίγουρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα και θα είχε αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ακόμη κι έτσι όμως, είναι περισσότερες σε σχέση με αυτές της γερμανικής ομάδας.

Η Τέλεκομ Μπον βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (μαζί με τη Ζιέλονα Γκόρα) και οι δικές της πιθανότητες μάλλον δεν είναι ουσιαστικές. Γιατί έχει να διαχειριστεί δύσκολο πρόγραμμα με δύο εκτός έδρας αγώνες(Μπεσικτάς, Ναντέρ) κι έναν εντός(Αβελίνο). Από την άλλη πλευρά, ο Άρης σαφέστατα έχει πιο βατό πρόγραμμα (θα φιλοξενήσει τις Μπεσικτάς, Οστάνδη και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αβελίνο) και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο απλά γι’ αυτόν αν κερδίσει στη Γερμανία.

Σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου – η Τέλεκομ Μπον είχε επικρατήσει με 69-75 – ο Άρης άλλαξε πολύ. Στην πραγματικότητα, άλλη ομάδα είχε παραταχθεί τότε καθώς στο ρόστερ ήταν οι Βον, Πέτγουεϊ, Ουίβερ, Μπένσον και δεν ήταν οι Μποχωρίδης, Προύιτ αλλά και ο Μπράις Ντουβιέ ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο. Κοινός παρονομαστής είναι ότι και τότε δεν είχε αγωνιστεί ο Γιάννης Αθηναίου λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, το… μαχαίρι και το καρπούζι είναι σε ελληνικά χέρια καθώς ο Άρης βασίζεται κατά κύριο λόγο στην τριάδα των Μποχωρίδη, Βασιλόπουλο, Τσαϊρέλη ενώ ο Γκάρι Μπελ στους τελευταίους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες έχει 11 πόντους κατά μέσο όρο. Οι «κίτρινοι» έχουν ανεβάσει τα νούμερά τους στην επίθεση, πλέον έχουν 67.4 πόντους ανά αγώνα και θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα η οποία στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της παρουσιάζεται προβληματική.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Τέλεκομ Μπον έχει μόλις μία νίκη σε σύνολο πέντε αγώνων στη Βόννη, μάλιστα η μοναδική ήταν αυτή απέναντι στη Ζιέλονα Γκόρα στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Σε αντίθεση πάντως με τη (μη) αποτελεσματικότητά της στο BCL, στη Γερμανία τα πηγαίνει ικανοποιητικά καθώς βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και ισοβαθμεί με την Μπάμπεργκ.

Αυτός είναι και ο λόγος της αποφυγής αλλαγών. Για την ακρίβεια, η Τέλεκομ Μπον πρόσθεσε στο ρόστερ της τον Τόμισλαβ Ζούμπτσιτς. Ο Κροάτης φόργουορντ είχε συμφωνήσει με τον Άρη τον περασμένο Σεπτέμβριο, τελικώς όμως (τότε) στο δίλημμα μεταξύ αυτού και του Βίκτορ Σανικίντζε, ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε τον Γεωργιανό.

Το βέβαιο είναι ότι η Τέλεκομ Μπον βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε σύγκριση με αυτή που ήταν πριν από περίπου 2-3 μήνες. Αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι στους τελευταίους οκτώ αγώνες σκοράρει περί των 85 πόντων ανά αγώνα. Παράλληλα, σουτάρει με πολύ καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα καθώς στους τελευταίους δέκα αγώνες επιχειρεί περί των 22 τριπόντων ανά αγώνα με ποσοστό ευστοχίας το οποίο σκαρφαλώνει στο 40%. Σε επίπεδο προσώπων, η γερμανική ομάδα συνεχίζει να στηρίζεται στους Αμερικανούς Τζούλιαν Γκαμπλ, Τζος Μάγιο και Μάλκολμ Χιλ οι οποίοι προσφέρουν περί των 40 πόντων σε κάθε αγώνα.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα