Η... μετριότητα της ΑΕΚ συναντιέται με την ουραγό Ρόσα (pics & vids)

Η... μετριότητα της ΑΕΚ συναντιέται με την ουραγό Ρόσα (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Η... μετριότητα της ΑΕΚ συναντιέται με την ουραγό Ρόσα (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ (5-5) φιλοξενείται στην έδρα της ουραγού Ρόσα Ράντομ (1-9) και θέλει να ανακάμψει από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων των δύο ομάδων.

Φενερμπαχτσέ – Παναθηναϊκός Όλη η δράση της Euroleague στη bwin! (21+)

Δύο ομάδες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα... προβλήματά τους.

Ρόσα Ράντομ (1-9) και ΑΕΚ (5-5) συναντιούνται στην 11η αγωνιστική του Basketball Champions League με μοναδικό σκοπό την νίκη.

Η πολωνική ομάδα για ψυχολογικούς κυρίως λόγους, αφού φαντάζει το πρώτο φαβορί για αποκλεισμό, και η «Βασίλισσα» για να ανακάμψει από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και να έχει ελπίδες για πρόκριση στους «16».

Ωστόσο, καμία δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς αμφότερες δεν φαίνονται διατεθειμένες να τα παρατήσουν και ο αγώνας αναμένεται να είναι για γερά... νεύρα.

Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ έχει μπει στο 2018 μετρώντας μόνο ήττες (Προμηθέας, Μπάνβιτ, Παναθηναϊκός). Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη για τους «κιτρινόμαυρους» να επιστρέψουν στις νίκες.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά πως δεν πρέπει να υποτιμήσουν καθόλου τους αντιπάλους, καθώς, παρά την τελευταία τους θέση στον βαθμολογικό πίνακα, είναι «επικίνδυνοι».

Ας μην ξεχνάει κανείς, άλλωστε, το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, που ναι μεν οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 96-92, αλλά στην παράταση (78-78)!

Ο Σερβοέλληνας προπονητής τόνισε πως η Ρόσα είναι ομάδα που δεν τα παρατάει και η ΑΕΚ γνωρίζει την κρισιμότητα του αγώνα, ενώ ο Ντελρόι Τζέιμς υποστήριξε στο gazzetta.gr πως η ομάδα του πρέπει να κάνει ένα σερί νικών μέχρι το τέλος, αρχής γενομένης από αυτό το παιχνίδι.

Η πολωνική ομάδα έχει μόλις μία νίκη στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και αυτή στην έδρα της, επί του φαβορί του Γ' Ομίλου και περσινής φιναλίστ, της Μπάνβιτ, σε ένα παιχνίδι με χαμηλή παραγωγικότητα (49-48). Επίσης, είχε κοντράρει και την Βενέτσια στην Ιταλία και είχε οδηγήσει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο (86-86), με τους Πρωταθλητές της γειτονικής χώρας να νικούν τελικά (102-93).

Στο πρωτάθλημα της χώρας της, τουλάχιστον, η Ρόσα τα πάει καλύτερα. Βρίσκεται στην 6η θέση (9-7) κι έχει μόλις 2 ήττες στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις.

Τα αποτελέσματα των ομάδων στη διοργάνωση

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ δεν θα έχει μαζί της τον Έντιν Άτιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από πυρετό, με τον Σάκοτα να παίρνει μαζί του τους Καμπερίδη και Αγραβάνη.

Οι άνθρωποι της «Βασίλισσας» περιμένουν πολλά για ακόμα μία φορά από τον Χάρις (17.1π., 6.5ρ., 2.4ασ., 1.9κλ.), αλλά και από τους Σάκοτα (14.7π., 3.8ρ.), Γκριν (13.6π., 2.4ρ., 4.9ασ.) και Μαυροειδή (10.7π., 6.1ρ.).

Από την Ρόσα, σταθερά καλός είναι ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, Κέβιν Πάντερ, ο οποίος είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας (19.3π., 3.3ρ., 1.8ασ., 1.6κλ.). Έπειτα, ακολουθούν οι Άουντα (13.8π., 6.0ρ.), Χάροου (13.4π, 2.5ρ., 3.6ασ., 1.4κλ.), Ζάιτσεφ (10.9π., 4.8ρ.) και Σοκολόφσκι (10.1π., 6.9ρ., 3.2ασ.).

Οι στατιστικές κατηγορίες των δύο ομάδων

Οι Πολωνοί γνωρίζουν το δύσκολο έργο που έχουν, αλλά είναι έτοιμοι για την μεγάλη «μάχη» και ανυπομονούν να ζήσουν μεγάλες στιγμές στο «Sports Hall MOSiR».

Τουλάχιστον έτσι αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, όπου τονίζουν πως τρέφουν μεγάλο σεβασμό για την «θρυλική» ΑΕΚ, αλλά δεν πρόκειται να πέσουν... αμαχητί!

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα