Παπαθεοδώρου: «Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη»!

ΠΑΟΚ - ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝ 90-81

Παπαθεοδώρου: «Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη»!

Παπαθεοδώρου: «Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη»!

Απόλυτα ικανοποιημένως από την προσπάθεια των παικτών του στο ματς με την Σαλόν Σαόν (90-81) ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέφερε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Είναι η μεγαλύτερη νίκη για εμάς αυτή τη σεζόν στην Ευρώπη. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες και καταφέραμε να νικήσουμε. Και για αυτό θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους». 

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε τόσο σφιχτή άμυνα είπε: «Το παιχνίδι πιστεύω ότι το πήραμε μέσα από την άμυνα. Όσο καλοί και αν ήμασταν επιθετικά. Πέρυσι, πέντε από τους αντιπάλους μας ήταν πρωταθλητές στη Γαλλία. Και ένας ήρθε από την Euroleague. Αν στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν θα κερδίζαμε. Είχαμε πολλά χαμένα ριμπάουντ στην αρχή, κάτι που διορθώσαμε στη συνέχεια και με κάποια μεγάλα σουτ και καλή ομαδική και ατομική άμυνα πήραμε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί μία ομάδα που παίζει και άμυνα και επίθεση. Έχουμε ξανακάνει τέτοια σκορ και θέλουμε μία ισορροπία, ώστε να προσφέρουμε στον κόσμο θέαμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, γιατί σήμερα τους νιώσαμε. Με τον κόσμο γιγαντώνεται η ομάδα, παίζει καλύτερα και βελτιώνει το μπάσκετ που προσπαθούμε να παίξουμε». 

​Για το κλίμα στην ομάδα σχολίασε: «Είναι ευχάριστο που όλοι οι παίκτες πρωταγωνιστούν. Έχουμε 4 ξένους, που είναι εξαιρετικοί ως άνθρωποι. Ο Τζάκσον που ήρθε τελευταία είναι μία εξαιρετική προσθήκη, το ίδιο και ο Γκος. Οι άλλοι είναι παλιότεροι και είναι επίσης πολύ καλοί. Σε συνδυασμό με τους Έλληνες που έχουμε, συνθέτουν μία καλή παρέα και δείχνουν χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε και να το δούμε και στα άσχημα αποτελέσματα, όταν αυτά έρθουν και εκεί να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο». 

​Για τον Κατσίβελη και το ότι πέρασε στον πάγκο υποστήριξε: «Στο συγκεκριμένο σχήμα μας οδήγησαν δύο πράγματα. Ο Κατσίβελης είχε ένα χτύπημα και ένιωσε έναν πόνο και δεν είχε καλή παρουσία στην επίθεση, όσο θα έπρεπε δηλαδή. Ο Γκος που πέρασε μέσα, μπορεί να εκτελέσει και να οργανώσει με την εμπειρία του. Έλειπε και ο Κόνιαρης. Ο Τσόχλας, παρά το ότι δεν πέτυχε πόντους ήταν εξαιρετικός. Με ηρεμία και καθαρό μυαλό μας βοήθησε να λειτουργήσουμε καλά στην επίθεση». 

Για το αν περνούσε από το μυαλό της ομάδας η διαφορά των 14 πόντων δήλωσε: «Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν η νίκη. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο που βρέθηκε και σε πολύ καλή μέρα. Δε σκεφτόμασταν τη διαφορά. Είναι η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Best of internet