Η σταθερή Μπάνβιτ και η... αλλοπρόσαλλη ΑΕΚ! (pics & vid)

Κάτια Πετροπούλου
Η σταθερή Μπάνβιτ και η... αλλοπρόσαλλη ΑΕΚ! (pics & vid)

bet365

Η ΑΕΚ (5-4) φιλοξενείται στην Τουρκία από την Μπάνβιτ (6-3), για την 10η αγωνιστική του Champions League και το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός – Λαμία Η δράση συνεχίζεται στο live των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος! (21+)

Το νέο έτος ήρθε και ξεκίνησε... στραβά για την ΑΕΚ και ιδανικά για την Μπάνβιτ.

Η μεν μετά από ακόμα μία νίκη (ΓΣΛ-Φάρος), προσγειώθηκε ξανά απότομα (Προμηθέας), ενώ η δε συνεχίζει με... φόρα (έξι σερί νίκες).

Οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες στην 10η στροφή του Basketball Champions League, με τους «κιτρινόμαυρους» να θέλουν να... σοκάρουν τους Τούρκους, και τους γηπεδούχους να περάσουν ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου, στην οποία είναι η Εστουδιάντες, μετά την νίκη επί της Στρασμπούργ.

Η πορεία τους αντίθετη, καθώς η «Βασίλισσα» τη μία είναι στα πάνω της και την άλλη στα κάτω της και ψάχνει ακόμα να βρει τον εαυτό της, ενώ η ομάδα του Φιλιπόφσκι πάει από το καλό στο καλύτερο.

Το gazzetta.gr επιχειρεί τον απολογισμό των πεπραγμένων των δύο ομάδων.

Αυτό που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά είναι πως η αναμέτρηση είναι αμφιλεγόμενη. Κι αυτό, γιατί εξαρτάται από μεγάλο βαθμό το πως θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ στο «Kara Ali Acar Spor Salonu».

Εκεί που φαινόταν να έχει βρει τον... εαυτό της, άρχισε με ήττα το 2018 στο ελληνικό πρωτάθλημα, κόντρα στον Προμηθέα. Ένας αγώνας, στον οποίο... αυτοκτόνησε, αφού είχε προβάδισμα 12 πόντων και το έχασε μέσα σε λίγα λεπτά.

Από την άλλη, η Μπάνβιτ αποδεικνύει πως έχει πλάνο, σταθερότητα και μια ανοδική πορεία, παρά το γεγονός πως η ομάδα της απαρτίζεται από παίκτες που έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη.

Προέρχεται από έξι συνολικά νίκες σε Τουρκία και Ευρώπη, έχοντας επικρατήσει σε ντέρμπι, όπως αυτά με την Γαλατάσαραϊ, την Εφές, την Νταρουσάφακα και την Βενέτσια.

Συνεπώς, είναι λογικό η περσινή φιναλίστ του θεσμού να φαντάζει ως το φαβορί, όχι μόνο στον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους», αλλά και για την κατάκτηση της πρωτιάς στον Γ' Όμιλο.

Τα αποτελέσματα των ομάδων στο Champions League:

Από την τελευταία τους συνάντηση, λίγες αλλαγές έχουν γίνει στις ομάδες.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Τζέικ Όντουμ, αποτελεί παρελθόν από την Μπάνβιτ, καθώς δεν είχε ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του και του ανακοινώθηκε από την ομάδα πως χωρίζουν οι δρόμοι τους. Παρόλα αυτά, βρήκε γρήγορα άλλο σταθμό, αφού κατέληξε στην Νίζνι.

Όσο για την ΑΕΚ, απέκτησε τον Καββαδά, ενώ έχει στον πάγκο της τον Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη στο ματς με την Εστουδιάντες.

Η τούρκικη ομάδα διαθέτει νεανικότητα και φρεσκάδα, στοιχεία τα οποία «δένουν» ωραία με την ωριμότητα των μεγαλυτέρων ηλικιακά παικτών, πράγμα που πιστώνεται στον Σάσο Φιλιπόφσκι.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Τόμας (13.9π., 4.9ρ., 37.9%τρ.) και ακολουθούν οι Βίντμαρ (13.6π., 6.7ρ.), Καλοϊάρο (12.1π., 6.7ρ., 37.1%τρ.) και Τέιλορ (11.9π., 2.9ρ., 2.7ασ., 44.4%τρ.).

Από πίσω έρχονται ο έμπειρος Κούλιγκ (9.9π., 5.4ρ.) και ο νεοφερμένος Ράουτινς (7.3π., 5.1ρ., 3.9ασ.), ο οποίος δεν άργησε να προσαρμοστεί.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει τους σταθερούς Χάρις (17.4π., 6.7ρ., 2.7ασ.), Σάκοτα (14.9π., 3.9ρ., 44.9%τρ.), Μαυροειδή (11π., 6ρ.) και Γκριν (13.7π., 4.9ασ., 50%τρ.), ενώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα από τον τελευταίο και τον Τζέιμς (8.1π., 4.6ρ.), καθώς μια κακή τους εμφάνιση μπορεί να κοστίσει, όπως έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Δυνατό στοιχείο των Τούρκων τα ριμπάουντ, τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει καλύτερη επίθεση από τους αντιπάλους της.

Οι στατιστικές κατηγορίες των ομάδων:

ΜΠΑΝΒΙΤΑΕΚ
ΕΠΙΘΕΣΗ78.2 (16η)84.3 (5η)
ΔΙΠΟΝΤΑ53% (11η)53.4 (9η)
ΤΡΙΠΟΝΤΑ33% (23η)31.9% (26η)
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΒΟΛΕΣ73.7% (16η)72.9% (18η)
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ38.4 (4η)37.2 (8η)
ΑΣΙΣΤ15.6 (24η)16.8 (16η)
ΛΑΘΗ12.2 (21η)11.2 (28η)
ΑΣΙΣΤ/ΛΑΘΗ1.31.5
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ5.18.4

Οι παίκτες της «Βασίλισσας» έχουν δείξει μέχρι τώρα πως στα κρίσιμα και σημαντικά ματς συσπειρώνονται, ξεπερνούν τους εαυτούς τους και πανηγυρίζουν στο τέλος.

Το ματς με την Μπάνβιτ είναι σαφώς κομβικό και αν οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάσουν το πρέπον πρόσωπο στο παρκέ, τότε θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο όμιλος που βρίσκεται η ΑΕΚ είναι ίσως ο πιο δύσκολος από τους τέσσερις που υπάρχουν και είναι όλα ανοιχτά, καθώς όλοι έχουν νικήσει όλους μέχρι στιγμής. Ακόμα και οι τελευταίες θέσεις που βρίσκονται η Ρόσα Ράντομ και η Ολίμπια Λιουμπλιάνας, δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα των ομάδων, καθώς είναι δυνατές.

Στο χέρι των φιλοξενουμένων είναι, λοιπόν, να βάλουν ένα ακόμα σπουδαίο «διπλό» στις βαλίτσες της επιστροφής για την Αθήνα, το βράδυ της Τετάρτης, και να πλησιάσουν στους «16».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα