Γιαννάκης: «Παρακαλώ τον κόσμο να στηρίξει τα παιδιά»!

Γιαννάκης: «Παρακαλώ τον κόσμο να στηρίξει τα παιδιά»!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε το επιθετικό πρόβλημα του Άρη και ζήτησε στήριξη στην εφετινή προσπάθεια.  

Γιαννάκης: «Παρακαλώ τον κόσμο να στηρίξει τα παιδιά»!

«Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Είχαμε μεγάλη πίεση γιατί στα τελευταία πέντε παιχνίδια δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε αλλά όπως έχω πει, το πρόγραμμα της ομάδας ήταν πολύ σκληρό και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς, η όλη κατάσταση δεν μας έδωσε τον χρόνο για να προοδεύσουμε έτσι όπως θέλαμε. Θέλαμε να παίξουμε με μεγαλύτερη ένταση και με περισσότερο καθαρό μυαλό. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ήμασταν επτά πόντους πίσω στο σκορ αλλά εκεί δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και την πειθαρχία μας και βάλαμε σημαντικά καλάθια. Εκεί προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την παρουσία του Ν' Ντιαγέ, αυτό θέλαμε να κάνουμε από την αρχή του παιχνιδιού αλλά δεν το κάναμε. Η ομάδα μου έχτισε την επίθεσή της μέσα από την άμυνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί βλέπω» εξήγησε αρχικώς ο προπονητής του Άρη μετά τη νίκη επί της Αβελίνο.

Για την τελευταία φάση: «Εγώ δεν θέλω να χάσω. Άρα θα προσπαθήσω να ξοδέψω το φάουλ που έχω, μετά με καθαρό μυαλό αν χρειαστεί να κάνω φάουλ θα το κάνω. Δεν θα κάνω φάουλ ψάχνοντάς το με πανικό. Να μπω στη διαδικασία να σουτάρω βολές σε μια μέρα που δεν έχω καλό ποσοστό; Άλλοι λένε να αφήσω το λέι απ. Κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλάζουν πολλά σε σχέση με αυτό που σχεδιάζεις. Εγώ δεν ρισκάρω 10 δευτερόλεπτα, προτιμώ να παίξω πέντε λεπτά. Είπαμε να δώσουμε φάουλ με ηρεμία, χωρίς πανικό. Ακόμη κι αν μας ισοφαρίσουν, έχουμε τάιμ άουτ και τελευταία επίθεση. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά. Δεν φτάσαμε στο επίπεδο που θέλουμε. Εγώ είμαι αυτούς που θα τους μαλώσω και θα τους πιέσω και μέσα από το βίντεο θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο να υποστηρίζει όλα τα παιδιά που παλεύουν με τη φανέλα μας. Εγώ αγαπάω τα λάθη τους γιατί με αυτά θα γίνουμε καλύτερα. Παρακαλώ λοιπόν όλο τον κόσμο να στηρίξει τα παιδιά. Εγώ θα ρίξω βουτιά και θα κάνω το οτιδήποτε για να υπερασπίσω τα παιδιά και αυτό που κάνουμε. Το λέω γιατί αισθάνομαι άβολα. Εγώ θέλω τα παιδιά να ρίχνουν βουτιές και σήμερα τα παιδιά πάλεψαν σκληρά. Δουλεύουμε πολύ».

Σε ερώτηση για το επιθετικό πρόβλημα: «Όλοι θέλουμε να βάλουμε καλάθι. Όταν σκοράρεις εύκολα σταματάς να σκέφτεσαι και να είσαι έξυπνος. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που πρώτα θα παίζει έξυπνα και μετά γρήγορα. Αν κάνεις το ανάποδο θα είναι σαν να οδηγάς ένα αυτοκίνητο κούρσας μέσα στην πόλη. Θέλω από τα παιδιά να διαβάζουν όλο το γήπεδο με μια ταχύτητα, να διαβάζουν τους συμπαίκτες του και μετά να παίξουν πιο γρήγορα. Αν πας γρήγορα δε σημαίνει ότι θα πας και καλά. Κι εμείς θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ που θα χαίρεται ο κάθε φίλαθλος, αλλά πρέπει να φτιάξουμε πνευματικά και αγωνιστικά η ομάδα».

Κατέληξε λέγοντας: «Επειδή δεν βγαίναμε κάθε παραμονή αγώνα να λέμε για τους τραυματίες. Θα σας πω ότι για μένα, δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Με απασχολεί το πώς θα πάρω από το κάθε παιχνίδι την κάθε κατοχή. Δεν είναι ένα παιχνίδι που το βλέπω ότι ταιριάζει ή όχι ένας παίκτης πρέπει να παίξει. Σήμερα παίξαμε με τέσσερις κοντούς και ελέγξαμε καλύτερα το παιχνίδι. Εκμεταλλευτήκαμε ότι ο αντίπαλος δεν είχε τη δυνατότητα να διαβάζει. Μετά την κούρασή του ο Ν’ Ντιαγέ δεν μπορούσε να μπλοκάρει τα σουτ. Ο Κάιλ ήταν πολύ καλός στο τέλος στις κατοχές και μπήκε από τον πάγκο μετά από πολύ ώρα. Πρόσθεσε μια δεξιότητα ακόμη».

Best of internet