Ξανθόπουλος: «Να μην ησυχάσουμε, σοβαροί για πρόκριση»

Κάτια Πετροπούλου
Ξανθόπουλος: «Να μην ησυχάσουμε, σοβαροί για πρόκριση»

bet365

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος υποστήριξε πως η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει με σύνεση τη δουλειά της, για να καταφέρει να προκριθεί από τον όμιλο του Champions League.

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Ολίμπια Λιουμπλιάνας για την 6η αγωνιστική του Champions League (15/11, 21:30) και ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του: «Οι στιγμές ήταν περισσότερο κακές μέχρι στιγμής. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Είχαμε δύο κακά αποτελέσματα στην έδρα μας, που μας έχουν φέρει πίσω βαθμολογικά και ψυχολογικά. Οπότε, το ζητούμενο είναι η νίκη κόντρα στην Ολίμπια. Έχει παίξει καλό μπάσκετ, παρά τα αποτελέσματα. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και σοβαροί».

Για τη συνέχεια της πορείας στη διοργάνωση υποστήριξε: «Δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Καλύτερα να μην είμαστε ήσυχοι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να προκριθούμε. Το παιχνίδι με την Ρόσα Ράντομ το πήραμε στην παράταση. Την επόμενη αγωνιστική οι Πολωνοί κέρδισαν την Μπάνβιτ. Είναι ένας καλός όμιλος».

Για τα προβλήματα της ΑΕΚ είπε: «Νομίζω πως το κυριότερο πρόβλημα είναι η άμυνά μας. Δεν δείχνουμε αυτό που θέλουμε. Η ομάδα δουλεύει και χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω πράγματα, ένας βασικός μας παίκτης ήρθε τον Οκτώβριο και αυτός παίρνει πολλές μπάλες γιατί είναι ο ηγέτης μας. Ξέραμε ότι θα έρθει και θα παίρνει προσπάθειες. Αυτό μας πήγε πίσω. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όσα μας λένε οι προπονητές. Το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στους παίκτες. Αν κάνουμε αυτό που λένε οι προπονητές θα έχουμε και τα θετικά αποτελέσματα».

Για την πρόοδο της ομάδας σχολίασε: «Βάσει αποτελεσμάτων είμαστε και στους τρεις στόχους. Είναι σημαντικό πως κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Έχουμε περιθώριο να ανακάμψουμε. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτό είναι θετικό και ξέρω πως η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ. Από την άλλη χρειαζόμαστε τα αποτελέσματα, είμαστε σε δύσκολο όμιλο, που όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Προέχουν τα αποτελέσματα από την εμφάνιση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα