Τενερίφη: Η επιστροφή της… σταχτοπούτας

Τενερίφη: Η επιστροφή της… σταχτοπούτας

bet365

Η κατάκτηση του περσινού BCL ήταν το spotlight στην ιστορία της Τενερίφης. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τους Ισπανούς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης και το gazzetta.gr σκιαγραφεί τους «νησιώτες».

Το πρόγραμμα ανταμοιβής της Sportingbet κάνει τη διαφορά. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+)!

Η λέξη «όνειρο» ίσως να μην είναι αρκετή για να αποτυπώσει την περσινή χρονιά της άσημης Τενερίφης.

Μιας ομάδας η οποία - πριν από κάμποσα χρόνια - χρησιμοποίησε ελληνική πατέντα για την επιβίωσή της (λόγω οικονομικής καταστροφής) κι έφτασε μέχρι την κατάκτηση του περσινού BCL. Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν το επιστέγασμα μιας μαγικής πορείας της τότε ομάδας του Χεσούς Βιντορέτα. Διότι στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν στην πρώτη τριάδα του ισπανικού Πρωταθλήματος, αλλά στα playoffs δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Βέβαια, το καλοκαίρι βίωσε τις αλήθειες του επαγγελματικού αθλητισμού καθώς ήταν αδύνατο για την ίδια να καλύψει την υπεραξία συγκεκριμένων προσώπων που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην περσινή εκπληκτική χρονιά. Πρώτα απ’ όλα, ο αρχιτέκτονας της περσινής ομάδας, ο Χεσούς Βιντορέτα, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια. Μαζί του πήρε και τον περσινό πρώτο σκόρερ της Τενερίφης, Άαρον Ντόρνερκαμπ. Ένα εξίσου βασικότατο γρανάζι, ο Λιθουανός Μάριους Γκριγκόνις προτίμησε την Άλμπα Βερολίνου, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την προοπτική του επαναπατρισμού μέσω του Ολυμπιακού.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νέναντ Μάρκοβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τενερίφης, δίχως να προχωρήσει σε αλλοιώσεις στον βασικό κορμό της ομάδας. Για παράδειγμα, αντί του Γκριγκόνις αποκτήθηκε ο Πολωνός διεθνής Ματέους Πονίτκα με τον οποίον πέρυσι ήταν μαζί στην Καρσίγιακα. Ο Αμερικανός σέντερ Μάικ Τομπέι είναι ο ουσιαστικός αντικαταστάτης του Γιώργου Μπόγρη, ενώ προστέθηκε στο ρόστερ και ο Βόσνιος Αντίν Βράμπατς.

Επί της ουσίας, η Τενερίφη προχώρησε σε λίγες κινήσεις προς εξυπηρέτηση του υψηλού επιπέδου ομοιογένειας που την χαρακτήρισε την περσινή σεζόν. Μέχρι στιγμής, στο BCL είναι στην κορυφή του ομίλου του ΠΑΟΚ, ενώ στο ισπανικό Πρωτάθλημα ουσιαστικά γνώρισε λογικές ήττες από Βαλένθια, Ρεάλ Μαδρίτης και μία… εκτός προγράμματος από την Ανδόρα. Στους παραμένοντες με πολύ βασικό ρόλο συμπεριλαμβάνονται οι δύο πόιντ γκαρντ Νίκολας Ρικιότι, Ντάβιν Ουάιτ, ο Αμερικανός Τιμ Αμπρομάιτις έχει αναβαθμισμένο ρόλο σε σχέση με πέρυσι καθώς είναι ο ουσιαστικός αντικαταστάτης του Ντόρνερκαμπ, ενώ ο Φραν Βάσκεθ παραμένει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Μάρκοβιτς.

Γενικά, παραμένει μια ομάδα που αρχίζει από την άμυνα δεδομένου του ότι δέχεται περί των 66 πόντων ανά αγώνα και σκοράρει 83. Βέβαια, οι μέσοι όροι… αναπροσαρμόστηκαν έπειτα από τη νίκη της με το επιβλητικό 88-47 επί της Κάπο Ντι Ορλάντο. Τομπέι (15.7π.), Ρικιότι (11.5π.), Πονίτκα (11.5π.), Αμπρομάιτις (11π.), Ουάιτ (11π.) προσφέρουν το 72% των πόντων της Τενερίφης.

Στο BCL είναι από τις πιο παραγωγικές ομάδες έξω από τα 6.75 καθώς ευστοχεί σε τουλάχιστον δέκα προσπάθειες τριών πόντων και το ποσοστό της είναι 39.8%. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει παίξει ρόλο η αποτελεσματικότητα του Αμπρομάιτις ο οποίος με 10/14 προσπάθειες σουτάρει με ποσοστό 71%!

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα