Σάκοτα: «Μας δίνει κίνητρο η μουρμούρα»!

Σάκοτα: «Μας δίνει κίνητρο η μουρμούρα»!

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Μας δίνει κίνητρο η μουρμούρα»!

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα μιλάει στο gazzetta.gr για την δύσκολη νίκη επί της Ρόσα Ράντομ, τις ήττες που είχε η ΑΕΚ μέχρι στιγμής και τη μουρμούρα που δημιουργήθηκε, τις ηγετικές του ικανότητες και τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (05/11, 16:00).

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Μπορεί να... καρδιοχτύπησε, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ επικράτησε της Ρόσα Ράντομ (96-92), έστω κι αν χρειάστηκε την παράταση.

Η «Βασίλισσα» έκανε την πρώτη της εντός έδρας νίκη, με τον Ντούσαν Σάκοτα να δίνει το... σύνθημα για την ανατροπή με τα τρίποντά του στην τελευταία περίοδο και τελικώς να ολοκληρώνει το ματς με 18 πόντους (6/12τρ.), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στο gazzetta.gr μετά το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα, ενόψει συνέχειας, και αυτό που κρατάει είναι ο χαρακτήρας που έδειξε η ομάδα του.

«Ήταν σίγουρα μια πάρα πολύ δύσκολη νίκη, υπό τις συνθήκες τις οποίες παίξαμε, για πολλούς λόγους. Βεβαία, εμείς επιτρέψαμε στην Ρόσα να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο της στο γήπεδο. Εκεί φταίμε εμείς. Από εκεί και πέρα όμως, όταν έγινε αυτό δείξαμε πολύ χαρακτήρα, για να ανατρέψουμε ένα τέτοιο ματς στην περίοδο που βρισκόμαστε. Περνάμε μια κρίση, είναι αυτονόητο αυτό, αλλά το να κερδίζεις μέσα σε αυτή την κρίση, είναι πολύ σημαντικό και δείχνει χαρακτήρα».

Για το αν νιώθει περίεργα που έπρεπε να πάει έτσι το ματς για να πάρει η ΑΕΚ τη νίκη, κόντρα σε μια ομάδα που ήταν η ουραγός του ομίλου, ο 31χρονος φόργουορντ τόνισε: «Καθόλου. Όποιος παρακολουθεί τον όμιλό μας, βλέπει ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Όλοι με όλους παίζουν στον πόντο. Και η Μπάνβιτ νίκησε την Λιουμπλιάνα στην έδρα της στην παράταση, η Μπαϊρόιτ ήταν σε όλο το ματς μπροστά με την Μπάνβιτ και τελικά έχασε, η Λιουμπλιάνα έκανε διπλό στην Εστουδιάντες... Βλέπετε ότι γίνεται χαμός στον όμιλο και όλοι οι αγώνες είναι ένας... πόλεμος. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, όποτε κερδίζουμε, με οποιοδήποτε τρόπο».

Όσο για την κατάθεση ψυχής της ομάδας στο τέλος, σε ακόμα ένα ματς, υποστήριξε: «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Είναι αυτονόητο ότι δεν παίζουμε το μπάσκετ που μπορούμε, αυτό το ξέρει κι ένας τυφλός! Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο καλό, στο χαρακτήρα που δείξαμε. Πιστεύω πως ο χαρακτήρας πάντα στο τέλος φαίνεται. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Δουλεύουμε. Πιστέψτε μας. Εμείς στεναχωριόμαστε περισσότερο από όλους όταν χάνουμε. Έχουμε παιδιά που δεν είναι ό,τι να 'ναι όταν χάνουμε. Είναι στεναχωρημένοι, δεν βγαίνουν. Όλα θα φανούν στο τέλος».

Για το γεγονός ότι χρειάστηκαν για ακόμα μια φορά τα μεγάλα του τρίποντα για να «ξεκολλήσει» η ομάδα, ο Σάκοτα δεν στάθηκε σε αυτά, αλλά στον ηγέτη Γκριν κι έδειξε πόσο τον πιστεύει: «Νομίζω πως ο Γκριν σήμερα έδειξε ότι ήταν ο ηγέτης της ομάδας, όπως και στη Βενετία και νομίζω πως αυτό θα φανεί ακόμα πιο πολύ και προς το τέλος της σεζόν».

Για τις ήττες από την Μπάνβιτ και τον Κολοσσό Ρόδου και την μουρμούρα που υπήρξε μετά τα άσχημα αποτελέσματα, σχολίασε: «Μας δίνει κίνητρο να δείξουμε τους πραγματικούς μας εαυτούς. Αν αυτοί που μουρμουράνε, έρχονταν στην προπόνηση, θα βλέπανε 17 παιδιά που προσπαθούν, που δεν κάνει κανείς πλάκα. Δουλεύουμε σκληρά και οι προπονητές και οι παίκτες. Αλλά είναι δύσκολα. Όλοι παίζουν μπάσκετ στη σημερινή εποχή. Όταν έχεις ένα πρόγραμμα, έρχονται και οι ήττες και πρέπει να γυρίσεις την κατάσταση. Εμείς το προσπαθούμε και θα το καταφέρουμε, είμαι σίγουρος».

Όσο για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (05/11, 16:00), αυτό που θέλει είναι με τη βοήθεια του κόσμου να πάει η ΑΕΚ στον τελικό: «Πάρα πολύ μεγάλο ματς! Είναι ένας αγώνας για έναν τελικό. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, θέλουμε να μας πιστέψουν. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε στον τελικό».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα