Σαλόν: Οι Πρωταθλητές που έγιναν… ουραγοί

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σαλόν: Οι Πρωταθλητές που έγιναν… ουραγοί

bet365

Απόψε(21:30) ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στη Γαλλία τη Σαλόν η οποία από τις δάφνες της περσινής κατάκτησης του Πρωταθλήματος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και κάνει προσπάθεια επιστροφής.

Μάντσεστερ Γιουν. - Μπενφίκα με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λουκάκου σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αυτό που συμβαίνει επί της περίπτωση της Σαλόν είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Πέρυσι, η γαλλική ομάδα κατέκτησε – μόλις για δεύτερη φορά – το Πρωτάθλημα στη Γαλλία και φέτος χρειάστηκε να έρθει η έβδομη αγωνιστική για να πετύχει την πρώτη νίκη της με συνέπεια να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Σαφώς και δεν αντικατροπτίζει την πραγματική δυναμική της, όπως είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι πληρώνει το τίμημα της δημιουργίας μιας καινούργιας ομάδας.

Πέρυσι η Σαλόν βασίστηκε σε δύο πρόσωπα. Στον Αμερικανό Κάμερον Κλαρκ ο οποίος μεταγράφηκε στην Γκαζιαντέπ (σ. σ. υπέστη σοβαρό τραυματισμό και θα είναι εκτός δράσης για τουλάχιστον τέσσερις ακόμη μήνες) και στον πανύψηλο Μουσταφά Φαλ ο οποίος επίσης τράβηξε πλώρη για την Τουρκία καθώς εξασφάλισε πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Φέτος δημιούργησε κάτι από την αρχή το οποίο, επί του παρόντος, δεν της βγαίνει διότι στη Γαλλία το περασμένο διήμερο πέτυχε την πρώτη νίκη της (σ. σ. επί της πρωτοπόρου Λε Μαν) και στο BCL μετρά μία νίκη σε δύο αγώνες. Βέβαια, στις δύο ήττες που γνώρισε εκτός έδρας από Νεπτούνας και Βέντσπιλς το συνολικό παθητικό είναι μόλις τρεις πόντοι!

Ο προπονητής της, Ζαν Ντενίς Κουλέ, έφτιαξε μια ομάδα από την αρχή η οποία – με μια πρώτη ματιά – παρουσιάζει ανισορροπία μεταξύ περιφερειακής γραμμής και φροντ λάιν. Δηλαδή, αν εξαιρεθεί ο έμπειρος Καμαρά και ο Αμερικανός Τζέιμς Φαρ, «αυθεντικό» ψηλό δεν μπορείς να βρει. Στα… γεράματά του ο Μικαέλ Ζελαμπάλ (έχοντας χάσει έκρηξη και αντανακλαστικά) αγωνίζεται στη θέση «4». Αντιθέτως υπάρχει πολυκοσμία στις θέσεις 1-2, πρόσφατα μάλιστα στους ήδη υπάρχοντες προστέθηκε και ο Ντάριν Ντόρσεϊ ο οποίος πέρυσι ήταν στην Ουσάκ.

Ο απόφοιτος του Georgia Tec Άνταμ Σμιθ δείχνει να αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση επιθετικά έχοντας 18 πόντους ανά αγώνα. Ο 23χρονος Αμερικανός άρχισε την ευρωπαϊκή καριέρα του από τη δεύτερη κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος και πλέον κολυμπάει σε πιο βαθιά νερά. Ο Λανς Χάρις – πέρασε μια διετία(2008-10) στον Κολοσσό Ρόδου – έχει 13.7 πόντους ανά αγώνα ενώ ο διεθνής Βέλγος Ζιλέ ακολουθεί με 11.3 πόντους κατά μέσο όρο.

Γενικά η Σαλόν χρησιμοποιεί χαμηλά σχήματα, προσπαθεί να πάρει πράγματα από την αθλητικότητα των παικτών της και να χτυπήσει στο transition game δίχως να παίζει… μυαλωμένο μπάσκετ. Δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική έξω από τα 6.75 έχοντας ποσοστό ευστοχίας 31.4%, δεν διακρίνεται επίσης για την ικανότητά της στο επιθετικό ριμπάουντ παρότι πρόκειται για ένα κύριο χαρακτηριστικό γαλλικών ομάδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα