Νίμπουρκ: Μια ομάδα που λατρεύει να τρέχει

Νίμπουρκ: Μια ομάδα που λατρεύει να τρέχει

Βασίλης Βλαχόπουλος
Νίμπουρκ: Μια ομάδα που λατρεύει να τρέχει

bet365

Η Νίμπουρκ θα βρεθεί και πάλι στον ευρωπαϊκό δρόμο του Άρη και το gazzetta.gr σκιαγραφεί τους μόνιμους Πρωταθλητές Τσεχίας οι οποίοι πέρυσι «πλήγωσαν» την ελληνική ομάδα.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Η προβολή του πρώτου δεκαλέπτου της περσινής αναμέτρησης των δύο ομάδων στην Τσεχία (σ. σ. καθώς και στην πρώτη χρονιά του BCL ήταν στον ίδιο όμιλο) μάλλον είναι αρκετή για να αφομοιώσουν άπαντες στον Άρη τους κινδύνους που κρύβει ο σημερινός(19:30) αγώνας αλλά και να καταλάβουν τον βασικό άξονα της τακτικής της. Γιατί πέρσι τον Νοέμβριο οι «κίτρινοι» βίωσαν έναν εφιάλτη σε αυτό το διάστημα και βρέθηκαν στο -15 (30-15) καθώς παραδόθηκαν στις ορέξεις των Τσέχων που κάνουν τρία πράγματα. Τρέχουν στο γήπεδο, πηγαίνουν μαζικά στη διεκδίκηση του επιθετικού ριμπάουντ και «τζογάρουν» έξω από τη γραμμή των 6.75.

Βέβαια το τελευταίο δεν τους… βγήκε στην πρεμιέρα του BCL στην ήττα από τη Ναντέρ καθώς έσπασαν τα καλάθια, σούταραν με το απογοητευτικό ποσοστό του 12% κι έτσι πήγαν στράφι τα 18 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα αλλάξουν τακτική. Αυτή τους οδήγησε στην κατάκτηση 14 σερί Πρωταθλημάτων και 12 Κυπέλλων στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αυτή είναι εξάλλου η φιλοσοφία του Ρόνιν Γκίνζμπουργκ ο οποίος διανύει τη 12η σεζόν του στην ομάδα της Τσεχία και την όγδοη στην τεχνική ηγεσία καθώς προϋπήρξε βοηθός προπονητή. Ο Ισραηλινός προπονητής λατρεύει το γρήγορο μπάσκετ, η Νίμπουρκ είναι ομάδα που «χτυπάει» στο transition game κι αυτό πλήρωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο Άρης ο οποίος έφυγε ηττημένος με σκορ 87-79.

Ως εκ τούτου, μπορεί να αλλάζει μέρος των υλικών αλλά διατηρεί την ίδια φιλοσοφία. Αυτό έκανε για παράδειγμα το καλοκαίρι. Διατήρησε τον βασικό κορμό και πιο συγκεκριμένα τους Πετρ Μπέντα, Πάβελ Πούμπρλα, Ευγένι Λόρενς, Μάρτιν Πετέρκα, Μάρτιν Κριζ, Βόιτεχ Χρούμπαν. Ο Ισραηλινός προπονητής αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον περσινό ηγέτη της ομάδας Σαντ Ρος καθώς οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του, του εξασφάλισαν συμβόλαιο στην Νταρουσάφακα. Αντικαταστάτης του είναι ο Κουίνσι Ντιγκς ο οποίος μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Τσεχίας με 13.5 πόντους κατά μέσο όρο και ποσοστό 39% στα τρίποντα. Τον ακολουθεί ο Κέντρικ Ρέι με 13.3 πόντους και 38.5% στα τρίποντα.

Γενικά η Νίμπουρκ χαρακτηρίζεται από την πολυφωνία της στην επίθεση καθώς στη λίστα των πρώτων σκόρερ συμπεριλαμβάνεται και ο Κροάτης Μπόρις Μπάρατς ο οποίος έχει 10.7 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ ακολουθεί με 10 πόντους ανά αγώνα ο πολύπειρος Λόρενς. Η Νίμπουρκ έχει πετύχει το απόλυτο έπειτα από τρεις αγώνες στο Πρωτάθλημα με μελανό σημείο το ποσοστό της στα τρίποντα καθώς δεν υπερβαίνει το 19%.

Απέκτησε επίσης τον 25χρονο σέντερ Χάντερ Μίκελσον ο οποίος πέρυσι έκανε καλή σεζόν στο Πρωτάθλημα της Τσεχίας με 12.5 πόντους και 7.5 ριμπάουντ ανά αγώνα αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του θα κολυμπήσει σε βαθύτερα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Βασικός πλέι μέικερ είναι ο 25χρονος Τόμας Βιοράλ ο οποίος αποτελεί γέννημα θρέμμα της ομάδας αλλά είχε δοθεί σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς για να «ψηθεί» ενώ αποκτήθηκε και ο διεθνής Γιάρομιρ Μπόχατσικ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα