Γιαννάκης: «Ο Γκάλης είναι παράδειγμα για όλους μας»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γιαννάκης: «Ο Γκάλης είναι παράδειγμα για όλους μας»

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε τη νίκη του Άρη επί της Ζιελόνα Γκόρα στην πρεμιέρα του Basketball Champions League κι εν συνεχεία επικαλέστηκε τον Νίκο Γκάλη.

«Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα. Εμείς ήμασταν 35 λεπτά. Γι' αυτόν τον λόγο χάσαμε τη διαφορά. Στο υπόλοιπο διάστημα, κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Στην τελευταία περίοδο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Η Ζιέλονα Γκόρα έβαλε τα ελεύθερα σουτ αλλά και μερικά υπό εξαιρετικά δύσκολες προϋποθέσεις. Παρ' όλα αυτά διατηρήσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και αυτοπειθαρχία.

Συνολικά παίξαμε 27 λεπτά καλό μπάσκετ. Δεν έχουμε διάρκεια αλλά αυτή θα έρθει στη διάρκεια της σεζόν. Βλέπετε όλοι δίνουν κάτι στην ομάδα. Έχουμε τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ακόμη τρεις που πέτυχαν σημαντικούς πόντους. Αυτό σημαίνει κάτι. Δείχνει την έννοια της ομάδας. Κυρίως όμως κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα» εξήγησε αρχικώς ο προπονητής του Άρη μετά από τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Basketball Champions League.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν παίξει στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μικραίνει και μεγαλώνει το γήπεδο από το πώς πηγαίνει το παιχνίδι. Έχουμε τρεις παίκτες που έπαιξαν 70-80 λεπτά και ήρθαν πρόσφατα. Σίγουρα υπάρχει και θέμα αντοχών. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που πρέπει να βελτιώσουν την πνευματική τους συγκέντρωση που δεν είναι απλό όταν έχεις μάθει να παίζεις. Τρέχοντας και προσπαθώντας να μπεις στο παιχνίδι μέσα από τον ρυθμό. Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι και να τα κάνεις όλα ατά. Χρειαζόμαστε χρόνο.

Δεν παύουν οι παίκτες να είναι παιδιά και να αντιμετωπίζουν καινούργιες προκλήσεις γιατί παίζουν σε ομάδα που έχει πίεση και δεν έχουν όλοι αυτή την εμπειρία. Ολα αυτά δημιουργούν συναισθηματικά αναστάτωση και συγχρόνως πολλές πληροφορίες που πρέπει να αφομοιώσουν. Κι εμείς καλούμαστε να βελτιώσουμε τα παιδιά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, άσχετα αν θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Εγώ προσπαθώ να πω τα παιδιά ότι μέσα από την ομαδική βελτίωση θα βελτιώσουν την επαγγελματική ικανότητά τους για το μέλλον τους. Όταν γίνεται κάτι κάτω από πίεση όπως αυτό που συμβαίνει κάτω από τη γη, βγαίνουν διαμάντια, γι' αυτό πρέπει να επιμείνουμε. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, τον ευχαριστούμε που είναι κοντά μας, αλλά τον θέλουμε συνεχώς δίπλα μας».

Ο κόουτς του Άρη αναφέρθηκε στη μαχητικότητα των παικτών του και επικαλέστηκε τον Νίκο Γκάλη: «Ο Άρης είχε τον μετρ όλων, τον Νίκο Γκάλη. Ήξερε να κερδίζει και να βγάζει το 100%. Δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε να τους δώσουμε τη διαδικασία να καταλάβουν ότι πρέπει να αισθάνονται άνετα».

Σχετικά με τον Ουίβερ: «Τα παιδιά θέλουν καθοδήγηση γιατί τους δείχνουμε έναν άλλον τρόπο για να δουν το παιχνίδι. Έχει προσόντα τα οποία πρέπει να τα αναδείξει αλλά χρειάζεται δουλειά. Σήμερα έδειξε κάποια στοιχεία αλλά δεν φτάνει ένα παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά την επίκλησή του στον Γκάλη κι αν χρησιμοποιεί το παράδειγμά του στις ομιλίες στους παίκτες του: «Παράδειγμα είναι για όλους μας ο Νικ. Αυτά που έκανε είναι πολύ δύσκολο να τα κάνουν οι άλλοι. Εμείς θέλουμε να κάνουν τα πιο απλά. Ξέρουν όμως ότι ήρθαν σε μια ομάδα που αγαπάει το μπάσκετ που ήταν πρωτοπόρος και ότι έπαιζε σε αυτή ο κορυφαίος όλων των εποχών».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα