Η κλήση σε απολογία και η «δύσκολη» υπόθεση του Μπράουν

Η κλήση σε απολογία και η «δύσκολη» υπόθεση του Μπράουν

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η κλήση σε απολογία και η «δύσκολη» υπόθεση του Μπράουν

bet365

Η υπόθεση του «κοπανατζή» Κεν Μπράουν στον Άρη έχει πολλές προεκτάσεις, δεν σχετίζεται μόνο με την κλήση σε απολογία από τη διοίκηση της ΚΑΕ αλλά και με το επίπεδο αποδοχής που έχει από τους συμπαίκτες του.

Είναι αυτό που λένε «ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος». Σα να μην έφτανε δηλαδή η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άρης, ο κίνδυνος υποβιβασμού που βάζει την ομάδα στη λαιμητόμο, δημιουργούνται ζητήματα εσωτερικής ανισορροπίας. Γιατί το θέμα του Μπράουν είναι βαθύτερο…

Την παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός προτίμησε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Ζυρίχη παρά να καθίσει στη Θεσσαλονίκη και να «πολεμήσει» μαζί με τους συμπαίκτες του.«Εγκληματικό» λάθος. Αρνήθηκε να μάλιστα να εισπράξει τα χρήματα της δόσης του συμβολαίου του και στη συζήτηση που είχε με τους ανθρώπους της διοίκησης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει την αποδοχή των συμπαικτών του. Ωστόσο, με την απόφαση που πήρε, κάθε άλλο παρά συνέβαλε στο να γίνει αποδεκτός από τους συναθλητές του.

Στην τελευταία επαφή που είχαν μαζί του οι άνθρωποι του Άρη, ο Μπράουν δεσμεύτηκε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη (18/2). Οι επιτελείς της ΚΑΕ Άρης τον ενημέρωσαν ότι θα κληθεί σε απολογία. Και μένει να φανεί αν ο Αμερικανός θα γυρίσει στη Θεσσαλονίκη. Εφόσον το κάνει, ο Άρης θα κληθεί να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Γιατί δεν είναι τόσο απλή η επιστροφή και η ενσωμάτωση στην ομάδα ενός παίκτη ο οποίος την εγκατέλειψε την παραμονή ενός αγώνα. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης δυσκολεύεται να αντιληφθεί το μέγεθος του σφάλματός του. Γιατί, από τη μία πλευρά της ζυγαριάς μπαίνει η ανάγκη του Άρη να έχει τον Μπράουν με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και από την άλλη ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης εσωτερικής ανισορροπίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης δεν θα είχε αυτό το δίλημμα αν είχε τη δυνατότητα αντικατάστασής του. Δεν το έχει και δεν μπορεί να το αποκτήσει λόγω της τιμωρίας απαγόρευσης μεταγραφών που του επέβαλε η FIBA αλλά και της οικονομικής αδυναμίας του να συγκεντρώσει το ποσό των 100.000 ευρώ που απαιτείται για να κάνει την άρση του ban. Κακά τα ψέματα, εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού, στην αδυναμία διόρθωσης των λανθασμένων αποφάσεων και επιλογών του πρότερου διαστήματος.

Καταλήγοντας, εφόσον ο Μπράουν ανταποκριθεί στη δέσμευσή επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη, θα απολογηθεί στα μέλη της διοίκησης και στη συνέχεια θα αποφασιστεί το μέλλον του μαζί με τον Σάββα Καμπερίδη. Η απόφαση ανήκει σε διοίκηση και Καμπερίδη και σε κανέναν άλλον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα