Ήταν που ήταν «ασθενής», οι... τραυματισμοί του έλειπαν

Ήταν που ήταν «ασθενής», οι... τραυματισμοί του έλειπαν

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Ήταν που ήταν «ασθενής», οι... τραυματισμοί του έλειπαν

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την μετριότατη παρουσία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο «Nick Galis Hall» και στέκεται στους τραυματισμούς των Τόμας και Ουάιλι, οι οποίοι ήρθαν στο χειρότερο σημείο της σεζόν

Άρης - ΑΕΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό μετά το 3ο λεπτό του αγώνα στο «Αλεξάνδρειο» ήταν «μα καλά, είναι ο ίδιος Άρης που έχει μόλις 5 νίκες στο πρωτάθλημα και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό;»

Δεν ξέρω αλλά τα όσα παρουσίασαν οι «κίτρινοι» στο ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μόνο για ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας δεν έμοιαζε. Για την ακρίβεια έστω στο 50% να έπαιζαν σε κάποια από τα προηγούμενα ματς, αυτή τη στιγμή θα ένιωθαν πολύ πιο άνετα και ενδεχομένως να κοιτούσαν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.

Σίγουρα στο να παρουσιαστεί ο Άρης ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος (πάντα με όλον τον σεβασμό στον ιστορικό σύλλογο, αλλά η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια) έπαιξε ρόλο το (ένα ακόμα) μέτριο (έως και κακό) παιχνίδι των «πρασίνων». Για ένα ακόμη ματς ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ιδιαίτερα στατικός στην επίθεση, χωρίς καμία κίνηση, χωρίς διάθεση στην άμυνα, χωρίς ξεκάθαρο πλάνο στο «πέντε εναντίον πέντε».

Ουσιαστικά συνέχισε από εκεί που είχε... σταματήσει πριν από την διακοπή της EuroLeague, όταν και παρουσίασε τις ίδιες παθογένειες. Κακά τα ψέμματα. Ο Παναθηναϊκός διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το ματς με τον Άρη δεν προσφέρεται για ιδιαίτερα συμπεράσματα όσον αφορά τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών και τη δουλειά που έγινε στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια της διακοπής. Τα συμπεράσματα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε στο ματς-κλειδί με την Μπαρτσελόνα.

Μάλλον για να ακριβολογώ «θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε» στο επόμενο παιχνίδι. Γιατί σαν να μην έφτανε το «πράσινο» ντεφορμάρισμα, τόσο όσον αφορά το ομαδικό, όσο και όσον αφορά το ατομικό -σε κάποιους παίκτες- επίπεδο, ήρθαν να προστεθούν και 1+1 σημαντικοί τραυματισμοί. Πρώτος αυτός του Ντεσόν Τόμας. Του πιο σταθερού παίκτη του Παναθηναϊκού στην επίθεση, έχοντας «καθαρίσει» πολλές φορές την μπουγάδα αποτελώντας την πλέον αξιόπιστη λύση όταν η ομάδα «κολλάει» στο σκοράρισμα.

Άλλωστε το είδαμε και στο «Αλεξάνδρειο». Όταν πλησίασε ο Άρης, ο Πιτίνο τον επιστράτευσε ξανά. Και μέχρι να τραυματιστεί ήταν ο εκείνος που είχε στείλει εκ νέου τον δείκτη του σκορ πάνω από τους 10 πόντους δίνοντας ξεκάθαρο μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του. Από τη στιγμή που αποχώρησε και μετά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, να μειώσουν στο... καλάθι και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος.

Και σε αυτό παίζει τεράστιο ρόλο, μεταξύ άλλων, και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Νικ Καλάθη, ο οποίος συνεχίσει με τη σειρά του να δείχνει κουρασμένος, να μην έχει «φρέσκα» πόδια και «καθαρό» μυαλό. Ε, από ένα σημείο και μετά ήταν λογικό να συμβεί. Παίζει ασταμάτητα τρεισήμισι χρόνια. Και αποδεικνύεται ακόμα και στα ματς του πρωταθλήματος αφού όποτε «κολλάει» εκείνος, αυτομάτως «κολλάει» και όλη ομάδα. Μόλις 3 ασίστ σε 22 λεπτά είχε ο αρχηγός και συνολικά 15 ο Παναθηναϊκός σε ένα (θεωρητικά πάντα και τονίζω αυτό) εύκολο παιχνίδι. Φυσικά με τέτοια νούμερα, οι «πράσινοι» δύσκολα να ελπίζουν σε κάτι καλό απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά οι Καταλανοί έρχονται στο ΟΑΚΑ... θυμωμένοι από τον απρόσμενο αποκλεισμό τους στο Copa del Rey και αποφασισμένοι για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

Και μην ξεχνάτε κάτι. Η Μπαρτσελόνα είναι «γεμάτη» από δυνατά και ψηλά κορμιά. Αν ο Ντεσόν Τόμας δεν καταφέρει να βρεθεί στο ματς λόγω του τραυματισμού στη μέση και την ίδια ώρα ο Τζέικομπ Ουάιλι θα είναι εκτός (δύσκολα να την βγάλει καθαρή με το διάστρεμμα και να προλάβει να αγωνιστεί), ο Παναθηναϊκός θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Αν μη τι άλλο οι δύο τραυματισμοί ήρθαν στο χειρότερο, χρονικά, σημείο. Σε λίγο θα γνωρίζουμε τον βαθμό της σοβαρότητας των τραυματισμών και αναλόγως θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα. Πάντως αυτό δεν αλλάζει κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν αθλητικό ψηλό ακόμα. Και ψάχνει ο Πιτίνο. Κοιτάζει. Όμως δεν πρόκειται να αποκτηθεί κάποιος, απλά και μόνο για να «γεμίσει» το ρόστερ ένα ακόμη κορμί χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις. Σε 10 μέρες είναι και το trade deadline της EuroLeague, οπότε θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας.

ΥΓ: Ράουτινς και Φριντέτ 1/7 τρίποντα, με τον Καναδό -7 στο Ranking. Tο σημειώνουμε!

ΥΓ2: Παπαπέτρου η δεύτερη σταθερή αξία μαζί με τον Τόμας από το ξεκίνημα της σεζόν. Ακόμα και στα ματς της EKO Basket League παίζει σαν και αυτά στην EuroLeague.

ΥΓ3: Παπαγιάννης: Εξαιρετικός σε επίθεση και ριμπάουντ, αλλά ακόμα με πολλά προβλήματα στην ατομική άμυνα. Ο Ντραγκίτσεβιτς είχε την 3η καλύτερη επίδοση φέτος με τους 19 πόντους του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...