Παναθηναϊκός: Η πρώτη ομάδα με 800 νίκες στην ΕΚΟ Basket League!

Παναθηναϊκός: Η πρώτη ομάδα με 800 νίκες στην ΕΚΟ Basket League!

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Η πρώτη ομάδα με 800 νίκες στην ΕΚΟ Basket League!

bet365

Ιστορικής σημασίας ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απέναντι στο Λαύριο καθώς ήταν η υπ' αριθμόν «800» στην ΕΚΟ Basket League.

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ «ιστορική χροιά με μία στατιστική προέκταση είχε η σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του Λαυρίου Megabolt. Με αυτήν οι πρωταθλητές έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει τις 800. Οι “πράσινοι” που χρειάστηκαν 956 ματς για να φτάσουν σε αυτόν τον αριθμό (83,68%) απέχουν πλέον 56 νίκες από τον Ολυμπιακό (744) ενώ αρκετά πιο πίσω είναι ο ΠΑΟΚ (493), ο Άρης (448) και η ΑΕΚ (437).

Σε ατομικό επίπεδο...

*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Ταϊρίς Ράις συνδύασαν με ατομικές, κορυφαίες επιδόσεις καριέρας τη σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του Λαυρίου. Ο πρώτος σε πόντους και ο δεύτερος σε ριμπάουντ. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε 25 πόντους, βελτιώνοντας κατά τέσσερις το ρεκόρ καριέρας του στην ΕΚΟ Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 21 πόντων που σημείωσε ως παίκτης του Ολυμπιακού στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, στην 24η αγωνιστική της σεζόν 2017-18.

*Μπορεί να μην έφτασε στο ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ με τις 10 που είχε στο σημερινό παιχνίδι αφού μοίρασε 11 πριν δύο εβδομάδες κόντρα στον Πανιώνιο Su Casa, ο Ταϊρίς Ράις έφτασε σε μία τέτοια επίδοση με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των πέντε που είχε στο ματς της 9ης αγωνιστικής κόντρα στον Κολοσσό H Hotels αλλά και στην 4η αγωνιστική της σεζόν 2009-10 με τον Πανιώνιο κόντρα στην Ολύμπια Λάρισας.

*Ο Ράις έγινε “100άρης” σε εύστοχες βολές με τη μοναδική που εκτέλεσε σήμερα. Μετράει πλέον στην κατηγορία 100/121 (82,64%).

*Ο Ντίνος Μήτογλου έφτασε για 3η φορά φέτος σε “double-double” Πρωταθλήματος έχοντας 11 πόντους και 13 ριμπάουντ. Έτσι “έπιασε” στην 3η θέση της σχετικής λίστας τους Οκτάβιους Έλις και Αντουέιν Ουίγκινς πίσω μόνο από τους Έβανς (8), Παρκς και Νόουλς (4). Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε από τη 15η αγωνιστική την περσινή επίδοση του, όταν είχε τρία “double-double” σε 27 συμμετοχές.

Ρεκόρ κλεψιμάτων από το Λαύριο Megabolt

Το Λαύριο Megabolt έφυγε από το ΟΑΚΑ με μία ξεχωριστή επίδοση. Οι παίκτες του έκλεψαν 15 φορές την μπάλα και σημείωσαν νέο ρεκόρ στη φετινή ΕΚΟ Basket League αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν εκείνη των 13 που μοιράζονταν η ομάδα της λαυρεωτικής (5η αγωνιστική) με το Περιστέρι Winmasters (2η) και τον Κολοσσό H Hotels (9η).

Τα 15 κλεψίματα παράλληλα συνιστούν ισοφάριση της δεύτερης κορυφαίας επίδοσης της ιστορίας του Λαυρίου Megabolt στην κατηγορία αφού 15 έκανε και στο εντός έδρας ματς με τον Άρη της σεζόν 2016-17. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι στην περσινή σεζόν δεν ξεπέρασε τα εννιά σε κανένα από τα 26 παιχνίδια του. Κορυφαία όμως επίδοση της ομάδας παραμένει εκείνη των 16 κλεψιμάτων που έκανε στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ της περιόδου 2015-16.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γιάννης Κουζέλογλου χρειαζόταν ένα ριμπάουντ για να γίνει ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στην ΕΚΟ Basket League και πήρε έξι. Έφτασε τα 336 σε 2,5 σεζόν (2017-20) και ξεπέρασε τον Δημήτρη Κακλαμανάκη που είχε 330 σε τέσσερις σεζόν (2015-19).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα