ΑΕΚ: Νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 12 χρόνια στην regular season!

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: Νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 12 χρόνια στην regular season!

bet365

Η ΑΕΚ νίκησε (100-97) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, κάτι που είχε κάνει τελευταία φορά το 2008!

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ομάδα του Ρικ Πιτίνο και κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη (100-97), ειδικά για την ψυχολογία τους, με αποτέλεσμα να διευρύνουν και το νικηφόρο σερί τους, κάνοντας 16 νίκες σε 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ, μάλιστα, είχε να «γευτεί» νίκη επί των «πρασίνων» στην κανονική διάρκεια της Basket League από το 2008.

Ήταν στην 6 Απριλίου όταν οι «κιτρινόμαυροι» του Βαγγέλη Αγγέλου επικράτησαν του Παναθηναϊκού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 70-66.

Κορυφαίος τότε ήταν ο Νίκος Μπάρλος με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Αμάρα Σι είχε 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Αλέξης Κυρίτσης 13 πόντους και ο Κέζελ Ουένσον 6 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για το «τριφύλλι», Μάικ Μπατίστ και Βασίλης Σπανούλης είχαν από 13 πόντους ο καθένας, με τον πρώτο να έχει 5 ριμπάουντ και τον δεύτερο 6 ασίστ. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πρόσθεσε 11 πόντους και ο Δημήτρης Διαμαντίδης 7, με 6 ασίστ.

Η αναμέτρηση είχε σημαδευτεί από τον τραυματισμό του Ουίλιαμ Έιβερι, ο οποίος στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης χτύπησε στο κεφάλι και διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Στο ημίχρονο του αγώνα είχε βραβευτεί και η ομάδα του '68, με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από τον θρίαμβο στον τελικό με την Σλάβια Πράγας.

Βέβαια, η ΑΕΚ έχει νικήσει και... πρόσφατα τον Παναθηναϊκό, αλλά σε σειρά playoffs. Στις 14 Μαΐου 2017, οι «κιτρινόμαυροι» του Σωτήρη Μανωλόπουλου νίκησαν το «τριφύλλι» του Τσάβι Πασκουάλ με 71-70, στο Game 2 των ημιτελικών και αποκλείστηκαν στη συνέχεια με 3-1 στη σειρά.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε 14 πόντους και οι Ντούσαν Σάκοτα και Δημήτρης Μαυροειδής από 12 έκαστος, ενώ από την άλλη, ο Κρις Σίνγκλετον είχε 19 πόντους και οι Τζέιμς Γκιστ και Νίκος Παππάς από 11.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα