Παναθηναϊκός: Ρεκόρ καριέρας ο Παπαγιάννης!

Παναθηναϊκός: Ρεκόρ καριέρας ο Παπαγιάννης!

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Ρεκόρ καριέρας ο Παπαγιάννης!

bet365

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέτυχε 18 πόντους κόντρα στο Ρέθυμνο, επίδοση που ισοδυναμεί με προσωπικό ρεκόρ καριέρας στην ΕΚΟ Basket League.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ «ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του μέσα στη ρακέτα και πρόλαβε σε 16:16 του αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με το Περιστέρι Winmasters, αστοχώντας μόνο σε ένα από τα εννιά δίποντα που επιχείρησε. Οι 18 πόντοι είναι η κορυφαία επίδοση των 81 αγώνων του 22χρονου σέντερ στην ΕΚΟ Basket League άρα συνιστούν ρεκόρ καριέρας. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 17 που είχε στην 23η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος και κόντρα στην ΑΕΚ.

Ακόμη ο Παπαγιάννης με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε στο σημερινό παιχνίδι, ξεπέρασε τα 200 στη διαδρομή του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο διεθνής σέντερ μοιράστηκε με τον Ντίνο Μήτογλου τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αφού αμφότεροι είχαν από 23 βαθμούς στο ranking, με τον Θεσσαλονικιό φόργουορντ να σημειώνει την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ για τους “πράσινους” στο φετινό Πρωτάθλημα. Είχε 13, τρία περισσότερα από εκείνα που μάζεψε στο ματς με τον Ιωνικό Affidea όπως και ο Μπεν Μπέντιλ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή. Η σημερινή επίδοση πάντως δεν αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον Μήτογλου που είχε 15 ριμπάουντ στο ματς της 7ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Μία ασίστ χρειαζόταν και μία έδωσε ο Ταϊρίς Ράις για να φτάσει τις 100 στην ΕΚΟ Basket League.

*Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού το ντεμπούτο του Νίκου Περσίδη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο 24χρονος φόργουορντ είναι ο πρώτος Έλληνας παίκτης που κάνει ντεμπούτο στην ΕΚΟ Basket League με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μετά από τρία χρόνια. Ο τελευταίος ήταν ο Κώστας Γόντικας που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα “πράσινα” στις 13 Νοεμβρίου 2016 (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Κολοσσός H Hotels 80-65).

Ένα χρόνο πριν είχαν βρεθεί στην ίδια θέση ο Γιώργος Καλαϊτζάκης (18 Φεβρουαρίου 2016, Παναθηναϊκός-Αρκαδικός 90-69) και ο Κώστας Παπαδάκης (1 Νοεμβρίου 2015, Παναθηναϊκός-Κολοσσός 107-66) ενώ στη σεζόν 2014-15 έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ο Μιχάλης Λούντζης (12 Ιανουαρίου 2015, Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός 91-54).

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μέτρησε 34 αμυντικά ριμπάουντ ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού είχε φτάσει στην ίδια στο ματς με την ΑΕΚ.

*Από την άλλη πλευρά, ο Ουέσλι Γκόρντον έγινε ο πρώτος παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings στη σεζόν που έφτασε σε “double-double” με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Οι Κρητικοί ήταν μέχρι σήμερα η μοναδική ομάδα της ΕΚΟ Basket League χωρίς τέτοια επίδοση.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα