Καμπερίδης: «Παίζουμε υπό πολύ έντονη πίεση»

Gazzetta team
Καμπερίδης: «Παίζουμε υπό πολύ έντονη πίεση»

bet365

Ο Σάββας Καμπερίδης εξήγησε τις αγωνιστικές μεταπτώσεις της ομάδας του και στάθηκε στο «πρέπει» που είναι ο σταθερός συνοδοιπόρος του Άρη.

Ο προπονητής των «κίτρινων» υποστήριξε αρχικά ότι… «ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Υπάρχει στην ομάδα πίεση και φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά τα παιδιά αντιμετώπισαν παιχνίδι έτσι όπως έπρεπε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους συνεργάτες μου, ελπίζω να έχει συνέχεια ο τρόπος που δουλεύουμε. Το Λαύριο είναι ομάδα με ταλέντο και αθλητικότητα, προσπάθησε να βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με το πρέπει το δικό μας και την κούραση, έγινε επικίνδυνο, αλλά μείναμε ψύχραιμοι και πήραμε τη νίκη».

Ρωτήθηκε για την κακή απόδοση στην τελευταία περίοδο και είπε: «Είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Πρώτον η ομάδα δεν έχει μεγάλο ροτέισιον, πρέπει να βρει ρυθμό να μεγαλώσει καλά διαστήματα και σε συνδυασμό με το πρέπει, αυτό μας έκανε λίγο βιαστικούς και τσαπατσούληδες. Αυτό φαίνεται όχι μόνο στα λάθη που κάναμε μπροστά αλλά στο ότι δεν ακολουθούσαμε τους στόχους στην άμυνά μας».

Σχετικά με την ψυχολογία των παικτών κι αν προσπάθησε να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους, είπε: «Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι ότι πρώτα απ’ όλα να νιώθει ότι είμαστε υπόλογοι για οτιδήποτε συμβαίνει εντός του γηπέδου. Ο καθένας πρέπει να βγάλει τον θετικό εγωισμό του και πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Υπάρχει πίεση στην ομάδα, είναι προφανές, προσωπικά δεν ήθελα να τους φορτώσω με επιπλέον πίεση. Έχουμε καλούς παίκτες και δουλειά μας είναι να τους βοηθήσουμε και να παίξουν με αυτοπεποίθηση»

Ο Σάββας Καμπερίδης αναφέρθηκε και στη βελτιωμένη εικόνα του Άρη στην άμυμα. «Καταρχάς δουλεύουμε στο κομμάτι της άμυνας. Η ομάδα έχει την ικανότητα στην επίθεση αλλά πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα αν θέλει να κερδίσει τα παιχνίδια. Ήταν θέμα διάθεσης των παικτών και όσο άντεχαν οι δυνάμεις τους, έκαναν εξαιρετική δουλειά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα