Το «καμπανάκι» για τον Παναθηναϊκό και η Θεσσαλονίκη που... βυθίζεται

Gazzetta team
Το «καμπανάκι» για τον Παναθηναϊκό και η Θεσσαλονίκη που... βυθίζεται

bet365

Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της 11ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League που βρήκε το Περιστέρι να σπάει το αήττητο του Παναθηναϊκού και τους Άρη, ΠΑΟΚ στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας!

Έπειτα από το αρχικό 10/10 και τις επτά 100άρες που σημείωσε στο μεσοδιάστημα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώρισε την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα από το Περιστέρι winmasters που έκανε τα πάντα σωστά στην άμυνα κι έφτασε στη νίκη με 82-78, κατεβάζοντας για 25 πόντους τον μέσο όρο των «πράσινων» που έχουν μπροστά τους τις αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (17/12) και τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (17/12) στο Τελ Αβίβ!

Όπως πέρσι, λοιπόν έτσι και φέτος, η ομάδα των δυτικών προαστίων έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού, με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων, κάνοντας 20 λάθη και έχοντας 15 άστοχες βολές (19/34)! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για το «τριφύλλι», ο Αμερικανός προπονητής είδε τον Νικ Καλάθη να αποχωρεί με ενοχλήσεις στο γόνατο και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί χέρι! Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι οι εξετάσεις τους βγήκαν «καθαρές».

Οι φιλοξενούμενοι ήταν απογοητευτικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ η κούραση από το παιχνίδι στη Βαρκελώνη και το πρόσφατο ταξίδι της επιστροφής δεν αποτελούν δικαιολογία για τον Παναθηναϊκό που έμοιαζε εντελώς ασύνδετος στο κλειστό της Τζον Κένεντι δίχως τον Καλάθη στο παιχνίδι, με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να παραδέχεται on camera πως οι «πράσινοι» ήταν εντελώς μονοδιάστατοι στην επίθεση!

Το... καμπανάκι του κινδύνου ενόψει της «διαβολοβδομάδας» στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού ενώ το Περιστέρι συνεχίζει στα θετικά αποτελέσματα με τον Παπανικολόπουλο στην άκρη του πάγκου.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη με σκορ 92-79 κι έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, βυθίζοντας τους «κίτρινους» στην τελευταία θέση της κατάταξης, μετρώντας μόλις δύο νίκες έπειτα από 11 αγωνιστικές!

Η «Ένωση» κατέκτησε το ροζ φύλλο έχοντας ως καθοριστικούς τους Κιθ Λάνγκφορντ (19π.), Νίκο Γκίκα (15π., 5ασ.) και Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο οποίος έκανε double - double με 19 πόντους - 12 ριμπάουντ και μοιράστηκε τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής μαζί με τον Κουέντον Ντεκόζι.

Κάπως έτσι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε κάθε λόγο να μείνει ικανοποιημένος από τη συνέπεια, τη διάθεση και την επιθυμία των παικτών του που ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο έναν κύκλο τεσσάρων παιχνιδιών σε εννιά μέρες ενώ ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής του Basketball Champions League με τη Χάποελ!

Από την άλλη πλευρά, ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς έχασε το triple - double για μια ασίστ (21 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ) για τον Άρη που έχει μπροστά του τις κρίσιμες αναμετρήσεις με το Λαύριο (εντός), τον Προμηθέα (εκτός), τον ΠΑΟΚ (εκτός), τον Ηρακλή (εντός), τη Λάρισα (εντός) και τον Ιωνικό (εκτός).

Στο «Ν. Σαμαράς» της Λήμνου, ο Ήφαιστος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από δυο συνεχόμενες ήττες, επικρατώντας του Κολοσσού με σκορ 72-64 και υποχρεώνοντας τους Ροδίτες στην τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου κατέκτησε το ροζ φύλλο μολονότι είχε 16 λάθη, σουτάροντας με 35% εντός πεδιάς (15/30 δίποντα, 6/29 τρίποντα) και 68% στις βολές. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι κράτησαν τον Κολοσσό στους 64 πόντους και πανηγύρισαν την έκτη εφετινή νίκη, κάνοντας το 4-2 στο γήπεδο τους.

Σε ό,τι αφορά τους Ροδίτες, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη γνώρισε την τρίτη ήττα σε πέντε αγώνες μακριά από την έδρα της, πληρώνοντας τα απογοητευτικά ποσοστά στην επίθεση και ειδικά πίσω από τα 6μ.75. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κολοσσός επέμεινε στο μακρινό σουτ όμως ολοκλήρωσε τον αγώνα με 2/18 τρίποντα, μολονότι τα 6-7 εξ αυτών ήταν ελεύθερα, δίχως πίεση από την άμυνα του Ήφαιστου. Παράλληλα οι Ροδίτες αστόχησαν σε 11 βολές (20/31) που είναι απαγορευτικός αριθμός για εκτός έδρας αγώνα.

Στο «Μελίνα Μερκούρη», το Ρέθυμνο επικράτησε του Ιωνικού Νικαίας με 90-76 και πήρε τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας χάρη στον Λαμόντ Μάρεϊ, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του στην EKO Basket League!

O Αμερικανός γκαρντ των Κρητικών τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους και 5/9 τρίποντα, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Κόνερ Φράνκαμπ (22π.) στην τέταρτη εφετινή νίκη του Ρεθύμνου. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου θα στηριχτεί στο γήπεδο της στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, έχοντας ρεκόρ 4-1 εντός έδρας!

Από την άλλη πλευρά, ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ είχε 29 πόντους με 4/9 τρίποντα και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πρόσθεσε 17 πόντους όμως οι προσπάθειες τους δεν ήταν αρκετές για τον Ιωνικό που έπεσε στο 6-5 στην κατάταξη (σ.σ. 2-3 μακριά από το «Σοφία Μπεφόν»).

Παρεμπιπτόντως, ο Αμερικανός γκαρντ τιμήθηκε πριν από το τζάμπολ μαζί με τον Νίκο Βετούλα για την προσφορά τους στο Ρέθυμνο. Οι Νικαιώτες δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων, έχοντας να ξεπεράσουν ελλείψεις και τραυματισμούς όπως του Σάφτενααρ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στα του Πανιωνίου, οι «κυανέρυθροι» επιβλήθηκαν της Λάρισας με 74-71, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη και πέμπτη συνολικά νίκη τους στην ΕΚΟ Basket League, έχοντας ως MVPs τους Σαμάρντο Σάμουελς (19π., 8ριμπ.) και Δημήτρη Βεργίνη (19π., 7ριμπ., 4ασ.)!

Η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ έκανε επιμέρους σκορ 27-13 στο τρίτο δεκάλεπτο και κατέκτησε το ροζ φύλλο ωστόσο οι Θεσσαλοί «φωνάζουν» για τη φάση στα 7.6" για το φινάλε. Με τον δείκτη του σκορ στο 72-69, ο Δημήτρης Βεργίνης έκανε φάουλ στον Μπράντον Ρας και οι διαιτητές έδωσαν δυο βολές, αντί για τρεις που ζήτησε η Λάρισα θεωρώντας πως ο πρώην NBAer προσπάθησε να σουτάρει τρίποντο.

Μάλιστα μετά από το τέλος του αγώνα, η ΚΑΕ Λάρισα εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο "κύριος" Παντελίδης μάς χειρούργησε» και «ήταν αυτός που στα δύσκολα "καθάριζε", βγάζοντας την αντίπαλη ομάδα από τη δυσάρεστη θέση και αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτρέψουμε στον Παντελίδη και τον κάθε Παντελίδη, να παίζει με τον κόπο και τα όνειρα της ομάδας μας».

Έχοντας το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, το Λαύριο επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 92-88 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες, φιγουράροντας στην τέταρτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-5, μαζί με τον Ιωνικό Νικαίας.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προηγήθηκε με +10 στο 1:34 για το φινάλε (84-74) ωστόσο ο «Δικέφαλος» μείωσε σε 86-84 στα 24" με το καλάθι του Σμιθ! Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση και πέτυχαν την τρίτη νίκη στο Λαύριο.

Αναφορικά στην ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη, παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη στην εφετινή ΕΚΟ Basket League μετά από έξι αγώνες μακριά από την PAOK Sports Arena, παραμένοντας στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης με ρεκόρ 3-8 όπως η Λάρισα, με μια νίκη πάνω από τον ουραγό Άρη (2-9)...

Στο Ιβανώφειο, ο Προμηθέας απέδρασε με το «διπλό» αφού επικράτησε σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι του Ηρακλή με 70-72, παρά τον τραυματισμό του Δημήτρη Αγραβάνη στην... επαναφορά! Μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ ο Προμηθέας είχε τη δυνατότητα επιπλέον επιθέσεων και σ' ένα κλειστό παιχνίδι, αυτό έχει σημασία.

Συν τοις άλλοις, βρήκε παίκτες για να καλύψει το κενό του Αγραβάνη, αντιθέτως ο Ηρακλής «κόλλησε» όταν αποβλήθηκε ο Χάνλαν στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα.

Για την ομάδα της Πάτρας ήταν η τρίτη εκτός έδρας νίκη και όγδοη συνολικά στις πρώτες 11 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της EKO Basket League. Από την άλλη πλευρά πλην του Ζάρα, ο Ηρακλής πήρε ελάχιστα πράγματα από τους Έλληνες, ενώ ο Οκερέαφορ ήταν αρνητικός.

Μετά από το τέλος του αγώνα, ο Μάκης Γιατράς έδωσε συγχαρητήρια στον κόσμο του Ηρακλή για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πραγματικά τέτοιες εξέδρες ανεβάζουν την ποιότητα του πρωταθλήματος και μακάρι να υπήρχαν σε περισσότερα γήπεδα. Άλλο να σου το λένε, άλλο να το βλέπεις στην τηλεόραση, κι άλλο να το ζεις»!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα