Γαβριήλ: «Αντιδράσαμε καλά στο "πρέπει"» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Γαβριήλ: «Αντιδράσαμε καλά στο "πρέπει"» (vid)

bet365

Ικανοποιημένος ο Λίνος Γαβριήλ που ο Πανιώνιος Su Casa αντέδρασε καλά μετά από σερί νικών, αλλά όχι κι ευχαριστημένος από την τελευταία περίοδο της ομάδας του, κόντρα στη Λάρισα.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων» είπε στη Συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, γιατί προερχόμασταν από δύο συνεχόμενες νίκες, όπου θεωρούσα προσωπικά ως προπονητής ότι θα προκαλούσαν μια υποσυνείδητη χαλάρωση.

Δουλέψαμε αυτή την εβδομάδα για να μην υπάρχει αυτή η χαλάρωση, αλλά θεωρώ ότι η αστάθεια στην απόδοση ήρθε από αυτό. Ήμαστε κάκιστοι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είχαμε ένα καταπληκτικό δεκάλεπτο 27-13, όταν ήρθαμε από τα αποδυτήρια, και καταφέραμε να "χτίσουμε" μια καλή διαφορά.

Προηγούμασταν 33 λεπτά στο παιχνίδι, κάναμε το 27-13 στο τρίτο δεκάλεπτο και δυστυχώς χάσαμε 10-23 την τελευταία περίοδο, από έλλειψη συγκέντρωσης και τακτικά λάθη, τα οποία θα πρέπει να δούμε στο βίντεο, για να μπορέσει η ομάδα να επανέλθει στη σταθερότητα.

Σίγουρα είμαστε σε διαδικασία, ώστε η ομάδα να αποκτήσει τους στοιχειώδεις αυτοματισμούς που μπορεί να έχει μια ομάδα, που δημιουργείται στην αγωνιστική περίοδο, αλλά θεωρώ ότι δεν κλείσαμε καλά το παιχνίδι και πρέπει να μας γίνει μάθημα, έτσι ώστε την επόμενη φορά να αντιδράσουμε καλύτερα.

Όσον αφορά τα στατιστικά, ένα στοιχείο το οποίο είναι σημαντικό για μένα, είναι πως παρότι σκοράρουμε αρκετά τελευταία, πάνω από 85 πόντους, σήμερα μείναμε στους 74 πόντους, είχαμε 21 ασίστ κι εκεί δείχνει η ομάδα το ομαδικό πνεύμα και πως μέσα από την προσπάθεια και μοιράζοντας την μπάλα, καταφέρνει να παίρνει τις νίκες.

Πίσω, δεχθήκαμε 71 πόντους, μετά από πάρα πολύ καιρό. Θα μπορούσαμε να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι πιο νωρίς. Σε αυτό θα δουλέψουμε την επόμενη εβδομάδα, γιατί μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Συγχαρητήρια ξανά στους παίκτες για τη νίκη, ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν περισσότερος από ποτέ. Αυτόν τον κόσμο θέλει ο Πανιώνιος, για να μπορέσει να κάνει κι άλλες νίκες. Καλή συνέχεια στη Λάρισα».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας το “πρέπει”, είδαμε την ομάδα στο “πρέπει”. Πνευματικά, αυτά τα παιχνίδια προσεγγίζονται διαφορετικά, γιατί και να μην το πεις στον παίκτη, όταν προέρχεσαι από δύο πολύ καλές νίκες, γνωρίζεις ότι στην έδρα σου, με μια ομάδα που είναι στο γκρουπ δυναμικότητάς μας, υπάρχει το “πρέπει”.

Σίγουρα η αστάθεια ήρθε και από αυτό. Αλλά θεωρώ ότι τέλος καλό, όλα καλά. Αντιδράσαμε, βγήκαν κι άλλα παιδιά μπροστά. Είχαμε τον Ντούρεν με φάουλ και έμεινε στον πάγκο, για να μπορεί να είναι μέσα στο τέλος, γιατί κλείνει καλά τα παιχνίδια και δεν κάνει λάθη. Είχαμε τον Πέτροβιτς, που έκανε την πρώτη καλή του εμφάνιση. Το παιδί ήταν εννέα μήνες έξω με κάποια προβλήματα κι άρχισε να βρίσκει τα... πόδια του.

Είναι ένα παιδί που στο “3” και στο “4” μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Το έδειξε σήμερα όπου είχε δείγμα γραφής και στην άμυνα, όχι μόνο τα σουτ που έβαλε. Θεωρώ ότι στο "πρέπει" αντιδράσαμε καλά κι αυτό είναι καλό στοιχείο. Αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι η σταθερότητα και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, ώστε να κλείνουμε καλά τα παιχνίδια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα