Ιωνικός Νικαίας: Επιστρέφει στον «Πλάτωνα» τη σεζόν 2020-21!

Gazzetta team
Ιωνικός Νικαίας: Επιστρέφει στον «Πλάτωνα» τη σεζόν 2020-21!

bet365

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας ενέκρινε τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του κλειστού του «Πλάτωνα», η οποία και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα έτσι ώστε ο Ιωνικός να επιστρέψει στη φυσική του έδρα από τη σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 10/12/2019 εγκρίθηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση της ανακαίνισης του Κλειστού Γυμναστηρίου «Πλάτων» ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή του Ιωνικού, την σεζόν 2020-21 στην φυσική του έδρα!

Ο Ερασιτέχνης Ιωνικός από τις 5/8/2019 όπου και διασφαλίστηκε η εξεύρεση έδρας για την επιστροφή στην Α1 (Κλειστό Σοφία Μπεφόν στο Π. Φάληρο) ανέλαβε την εποπτεία για την εξέλιξη της ανακαίνισης του Πλάτωνα. Όλο αυτό το διάστημα παραμείναμε στο κέντρο των εξελίξεων πιέζοντας ανθρώπους και καταστάσεις αλλά και φέρνοντας διαρκώς το γηπεδικό ζήτημα στην επικαιρότητα.

Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να αναγνωρίσουμε δημόσια πως από τις 29/7 -όταν και είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε οργανωμένους, ΚΑΕ, ερασιτέχνη και Δήμο- ο Δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης άλλαξε άρδην την στάση του και αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης ανέλαβε προσωπικά, ως όφειλε, το ζήτημα.

Πραγματοποιήσαμε πολλαπλές συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτείας, όμως ο Υπουργός Εσωτερικών βύθιζε την έγκριση του έργου μέσα στην αναβλητικότητα. Έτσι, αφού χάθηκαν πολύτιμοι μήνες, την στιγμή που αναμέναμε την τελική υπογραφή του, για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», ανακοινώθηκε πριν δυο εβδομάδες ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στον αέρα.

Την στιγμή εκείνη πραγματοποιήσαμε άμεσα συνάντηση με τον κ. Ιωακειμίδη όπου μας ανακοίνωσε ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα με χρηματοδότηση από τα ταμεία του Δήμου μας καθώς όσο βρισκόμαστε σε αναμονή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βρεθούμε εκτός χρονοδιαγράμματος και τον Σεπτέμβρη να μην έχουμε έτοιμο γήπεδο.

Έτσι λοιπόν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση μέρους της ανακαίνισης του Πλάτωνα, ενώ στο επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον κ. Τσάπα – που όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί πυρετωδώς για την εξεύρεση λύσης- και τους μηχανικούς, θα εξασφαλιστούν και όλα τα υπόλοιπα έργα που θα οδηγήσουν στην αδειοδότηση του γηπέδου από τον ΕΣΑΚΕ.

Ήταν μια μεγάλη μάχη που δόθηκε τους τελευταίους μήνες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και σήμερα μας βρίσκει νικητές.

Ο Ιωνικός επιστρέφει σπίτι του!»

Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος του Ιωνικού Νικαίας, Βαγγέλης Τσάπας, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Στα δυόμιση χρόνια που έχω στα χέρια μου το τιμόνι του Ιωνικού Νικαίας, ο Σύλλογος κέρδισε την αγωνιστική του καταξίωση, το σεβασμό των αντιπάλων και της πανελλήνιας αθλητικής κοινής γνώμης.

Δυο ήταν τα μελανά σημεία σ' αυτήν την πορεία προς την καταξίωση. Το ένα ήταν το θέμα του γηπέδου και το άλλο η ανύπαρκτη στήριξη του μη οργανωμένου κόσμου της Νίκαιας στον πολύ δύσκολο αγώνα που δίνουμε καθημερινά.

Το πρώτο πρόβλημα σήμερα, με την καθοριστική συμβολή του Δημάρχου της πόλης, κ. Ιωακειμίδη λύθηκε.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας, το κονδύλι για την αναμόρφωση του "Πλάτωνα" σε σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ που μπορεί να φιλοξενεί αγώνες επαγγελματικού επιπέδου όπου αγωνίζεται ο Ιωνικός!

Είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει στην Ιστορία του ο μπασκετικός Ιωνικός.

Προσωπικά, χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο της Πόλης, που αντιλήφθηκε το ειδικό βάρος αυτής της προσπάθειας και την αντανάκλαση που μπορεί να έχει αυτή του η πράξη στην πόλη. Η Νίκαια θα έχει ένα σύγχρονο δικό της γήπεδο.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν η παρακαταθήκη αυτής της Διοίκησης δε θα είναι τα ρεκόρ, οι νίκες και οι άνοδοι αλλά αυτό το γήπεδο!

Η λύση του δεύτερου ζητήματος αφορά τους ανθρώπους του Ιωνικού ώστε να κρατηθεί το "Αστέρι" της Νίκαιας για πάντα ψηλά.

Οι θυσίες που χρειάζονται για να επιτευχθεί ο στόχος ώστε να στέκει το Αστέρι της Νίκαιας ψηλά και να βρίσκεται δίπλα στα μεγαλύτερα σωματεία της Ελλάδας, δε μπορεί να προέρχονται μόνο από έναν άνθρωπο.

Είναι κάτι που το έχω κάνει σαφές από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη να οδηγήσω τον Ιωνικό από την Β' Εθνική στην καταξίωση και την αναγνώριση.

Με την ελπίδα όλοι στη Νικαια να δουν τη σημερινή επιτυχία ως εφαλτήριο και ν' αγκαλιάσουν την ομάδα που διαφημίζει κάθε εβδομάδα την πόλη»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα