Μπαρτ: «O Ιωνικός μπορεί να πάει όσο μακριά μας πάει η θέληση μας»

Gazzetta team
Μπαρτ: «O Ιωνικός μπορεί να πάει όσο μακριά μας πάει η θέληση μας»

bet365

O Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ σχολίασε την ανάδειξη του σε MVP της 10ης αγωνιστικής στην ΕΚΟ Basket League.

Για δεύτερη συνεχή αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EKO Basket League, MVP αναδεικνύεται παίκτης του Ιωνικού Νίκαιας. Την προηγούμενη (9η) αγωνιστική ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, την 10η είναι ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην εντός έδρας νίκη στην δεύτερη παράταση επί του Περιστερίου Winmasters.

Ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο ranking (35 πόντους με 15/16 βολές, 4/8 δίποντα, 4/10 τρίποντα, ένα ριμπάουντ, δύο ασίστ, 9 κερδισμένα φάουλ, 3 φάουλ εναντίον, ένα κλέψιμο, 3 λάθη σε 31’ συμμετοχής) περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας για την 10η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EKO Basket League.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαίρομαι που βοήθησα για τη νίκη που σημαίνει πολλά για την ομάδα μας», σχολίασε ο Μπαρτ Τζούνιορ για την διάκριση του, ενώ για την πορεία του Ιωνικού Affidea επισήμανε ότι: ««Μπορούμε να πάμε όσο μακριά μας πάει η θέλησή μας».

«Μου αρέσει το πρωτάθλημα, είναι σκληρό με ταλέντο, και οι προκλήσεις που προκύπτουν μπροστά μου εδώ», τόνισε ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ για την EKO Basket League, στην οποία έχει αγωνιστεί με πέντε διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιάδα και Απόλλωνας Πατρών, Γυμναστικός Λάρισας Φάρος, Ρέθυμνο Cretan Kings και την φετινή σεζόν Ιωνικός Affidea).

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EKO Basket League σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη επί του Περιστερίου Winmasters στην δεύτερη παράταση;
«Η νίκη σημαίνει πολλά για την ομάδα μας. Δείχνει ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις top ομάδες του πρωταθλήματος, ότι είμαστε δυνατή ομάδα, ότι παλεύουμε. Δεν τα παρατήσαμε στην παράταση και δώσαμε μάχη μέχρι να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν επίσης σημαντική νίκη, γιατί έχουν προηγηθεί νωρίτερα στη σεζόν κάποιες ήττες που δεν έπρεπε να έχουμε κάνει.

Ουσιαστικά, τέτοιες νίκες αναπληρώνουν ατυχή αποτελέσματα. Το βραβείο του MVP είναι ωραίο, αλλά έχει φανεί ότι κάθε ένας από εμάς μπορεί να το κατακτήσει ανάλογα το παιχνίδι. Αυτό δείχνει πολλά για την ομάδα μας, για τα όπλα που έχουμε. Είναι μεγάλη τιμή πάντως και χαίρομαι που βοήθησα για τη νίκη».

- Την προηγούμενη αγωνιστική Πολυτιμότερος Παίκτης ήταν ο συμπαίκτης σου Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, τι μπορεί να καταφέρει ο Ιωνικός στην EKO Basket League της φετινής σεζόν;
«Μπορούμε να πάμε όσο μακριά μας πάει η θέλησή μας. Όπως είπα, έχουμε πολλά όπλα, είμαστε μία καλή ομάδα με έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες που έχουν ταιριάξει. Όλοι μας είμαστε έξυπνοι, ικανοί να διαβάσουμε το παιχνίδι και να επιτεθούμε με πολλούς διαφορετικους τρόπους. Μπορούμε να είμαστε πολύ επικίνδυνοι».

- Γιατί επέλεξες να αγωνιστείς για δεύτερη σερί σεζόν και πέμπτη συνολικά στην καριέρα σου στο ελληνικό Πρωτάθλημα;
«Επέλεξα την Ελλάδα γι' άλλη μια χρονιά, γιατί νιώθω οικεία. Αυτή η χώρα γίνεται το δεύτερο σπίτι μου. Μου αρέσει το πρωτάθλημα, είναι σκληρό με ταλέντο. Μου αρέσουν οι προκλήσεις που προκύπτουν μπροστά μου εδώ. Όλοι παίζουν με μαχητικότητα, η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια είναι ωραία, ο κόσμος βάζει ένταση. Δεν θυμίζει άλλα μέρη. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα του να αγωνίζομαι στην Ελλάδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα