Άρη θυμήσου πριν λίγα χρόνια…

Άρη θυμήσου πριν λίγα χρόνια…

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Άρη θυμήσου πριν λίγα χρόνια…

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τα όσα γίνονται στο τμήμα μπάσκετ του Αρη μετά και την ήττα από τον Πανιώνιο.

Champions League: Χιλιάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Τα έγραφα από το καλοκαίρι για το τμήμα μπάσκετ, από την περίοδο ακόμα της προετοιμασίας.

Προετοιμασία τρόπος του λέγειν. Τα κλειστά θερινά τμήματα των φροντιστηρίων περισσότερους μαθητές μετράνε από όσους παίκτες είχε στην διάθεση του ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Προετοιμασία στην κυριολεξία για τα μάτια του κόσμου.

Το πράμα μιλούσε από μόνο του. Η ομάδα παρουσίαζε εικόνα διάλυσης, όχι μόνο στον αγωνιστικό τομέα, αλλά κυρίως εκεί όπου συνήθως βρωμάει το ψάρι.

Στην κεφαλή! Όπου κεφαλή η διοίκηση κι όπου διοίκηση η μονοπρόσωπη έκφραση της στο πρόσωπο του παντογνώστη Γουλιέλμου!

Εικόνες αποσύνθεσης στην συγκρότηση του οργανισμού, στον προγραμματισμό, στις προτεραιότητες , στην διεκπεραίωση αρμοδιοτήτων αλλά και εκκρεμοτήτων, κουτοπονηριές και άκρατος τυχοδιωκτισμός στην ημερήσια διάταξη!

Φτηνές και ανέξοδες δηλώσεις του τύπου ο Άρης θα βρει τον δρόμο του , συχνές εμφανίσεις στα μέσα της πόλης ώστε με επικοινωνιακά τρικ να σκεπάσουμε χτυπητές αδυναμίες και κυρίως να αποκρύψουμε την συνολική ανικανότητα να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες.

Ο Άρης βρήκε ένα δρόμο , δεν ήταν ο δρόμος του, αυτόν που οφείλει να διανύσει με βάση τον ιστορικό του ρόλο στο άθλημα , αλλά ο δρόμος που οδηγεί στον γκρεμό , ο δρόμος -ίσως χωρίς επιστροφή- που οδηγεί στον όλεθρο και την απαξίωση.

Ο Άρης τακτοποίησε, έστω και με την πρακτική των ρυθμίσεων, τις εκκρεμότητες του , τα βαρίδια από την περσινή περίοδο, στην κυριολεξία στο παρά ένα , την τελευταία στιγμή, οι επιλογές του ήταν επιλογές των τελευταίων δευτερολέπτων, η συγκρότηση και η συνοχή της ομάδας μετατέθηκαν στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ο χρόνος από σύμμαχος έγινε εχθρός γιατί ο Γουλιέλμος αντιμετώπισε την όλη κατάσταση με τέτοιο επιπόλαιο τρόπο ,πραγματικά πρωτόγνωρο και απαγορευτικό για τα επαγγελματικά δεδομένα.

Μετά ήρθε η νίκη επί του ΠΑΟΚ , την πρώτη αγωνιστική , για να ακολουθήσουν διθύραμβοι και μεγαλοστομίες από μεριάς διοίκησης που γρήγορα αποδείχθηκαν χωρίς περιεχόμενο.

Η απαρχή μια κατρακύλας που συνεχίζεται χωρίς σταματημό μέχρι σήμερα, όπου ο Άρης –πραγματικά ντρέπομαι και να το γράψω- φιγουράρει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με την πενιχρή συγκομιδή των 2 μόλις νικών σε 10 παιχνίδια.

Και να πω ότι αναφέρομαι στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων , άντε πάει στο διάβολο, αλλά μιλάμε για το πρωτάθλημα της μιας ομάδας για την κορυφή και του Προμηθέα που ξεχωρίζει από τον συρμό, με όλους τους υπόλοιπους να στριμώχνονται σε ένα τσουβάλι φτυστοί στην ανημποριά και την μετριότητα τους.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς πιο ανήμπορος και πιο μέτριος ο Άρης την προϊστορία και την διαδρομή του οποίου όλοι οι άλλοι μαζί δεν καταφέρνουν να τις πλησιάσουν σε μικρότερη απόσταση από αυτή που χωρίζει την Γή από την Σελήνη ακόμα και αν ενώσουν τις διακρίσεις τους!!!

Το εκτόπισμα του Άρεως –σύμφωνα με την σωστή κλίση του ονόματος για τον ιστορικό πρόεδρο Νίκο Καμπάνη- στο χώρο του αθλήματος είναι τέτοιο που αποκλείεται να το μηδενίσουν παράγοντες της μιας χρήσης που κομπορρημονούν χωρίς λόγο στα στέκια του Κολωνακίου προκαλώντας μάλιστα την θυμηδία των περιοίκων!

Απλά αμαυρώνουν την ιστορία του , τραυματίζουν ζωτικά όργανα του οργανισμού του και θα συνεχίσουν να το πράττουν αν δεν παρέμβουν δυναμικά οι παράγοντες του συλλόγου, εμφανείς και αφανείς , παλαιότεροι και νεότεροι ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Και η κανονικότητα επιβάλλει την παρουσία διοίκησης πραγματικής και όχι κατ ευφημισμό, την παρουσία προπονητή τώρα που η θέση χήρεψε , δυο-τρείς σοβαρές προσθήκες ώστε οι παίκτες να αντιληφθούν ότι υπάρχει εκπροσώπηση στον διοικητικό τομέα και πως δεν επιτελούν το καθήκον τους απροστάτευτοι και αβοήθητοι!

Είναι αδιανόητο η ομάδα που, ενώ χαροπαλεύει στην τελευταία θέση, γεμίζει το γήπεδο της σε κάθε αναμέτρηση , προκαλώντας τον θαυμασμό αλλά και την ζηλοτυπία των αντιπάλων ,(μοναδικό φαινόμενο όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα) να μην μπορεί να ενεργοποιήσει μια ομάδα παραγόντων , μια ομάδα προσωπικοτήτων ικανή να την τραβήξει από την κινούμενη άμμο στην οποία έχει περιέλθει.

Δεν χρειάζεται πακτωλός χρημάτων για να σωθεί η χρονιά, για να σωθεί η ιστορία και το γόητρο μιας ομάδας που μετρά 21 τίτλους(!!!) χωρίς το Σούπερ Κάπ που ποτέ δεν της απένειμαν.

Το μόνο που χρειάζεται την δεδομένη στιγμή είναι να επικρατήσουν η λογική, η σοβαρότητα και η νοικοκυροσύνη.

Οι έμπειροι και οικονομικά επαρκείς παράγοντες υπάρχουν , οι παίκτες που θα ματώσουν την φανέλα επίσης, ο κόσμος ήταν είναι και θα είναι πάντα εκεί.

Δεν λείπει κάτι! Η ενεργοποίηση λείπει! Ας διώξουν λοιπόν τον φαύλο με συνοπτικές διαδικασίες και ας αναλάβουν την επιχείρηση σωτηρίας στον λίγο χρόνο που απομένει στην κλεψύδρα του συλλόγου.

Θα τους το χρωστά στον αιώνα τον άπαντα όλος ο αρειανός κόσμος, ακόμα και οι φίλοι του αθλήματος που αρνούνται να δεχθούν ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Άρη!

«Άρη θυμήσου πριν λίγα χρόνια μέσα στα ευρωπαϊκά σαλόνια…»

Δεν είναι μόνο να το έχεις φωνάξει.

Κυρίως είναι να το έχεις νοιώσει!

Να έχεις νοιώσει την ανατριχίλα!

Να έχεις νοιώσει την περηφάνια να το τραγουδάς!!!

Για όλους αυτούς που έχουν νοιώσει να τους διαπερνά από την κορυφή ως τα νύχια είναι αδύνατον να μην αντιλαμβάνονται ότι το καθήκον τους καλεί να φανούν αντάξιοι του συνθήματος!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!