O Καλάθης προσπέρασε τον Λάκοβιτς στα τρίποντα και έγινε ο 3ος πασέρ στο πρωτάθλημα!

O Καλάθης προσπέρασε τον Λάκοβιτς στα τρίποντα και έγινε ο 3ος πασέρ στο πρωτάθλημα!

Gazzetta team
O Καλάθης προσπέρασε τον Λάκοβιτς στα τρίποντα και έγινε ο 3ος πασέρ στο πρωτάθλημα!

bet365

Ο Νικ Καλάθης «έγραψε» τα δικά του... milestones στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ήφαιστο Λήμνου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τόσο στα τρίποντα όσο και στις ασίστ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ «το μοναδικό εύστοχο τρίποντο στα τέσσερα που επιχείρησε στο σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ήφαιστο, είχε ξεχωριστή αξία για τον Νικ Καλάθη. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τα 216 στην ΕΚΟ Basket League και έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας των “πράσινων” αφού προσπέρασε τον Γιάκα Λάκοβιτς που είχε 215 στην τετραετία 2002-06.

Ακόμη ο Καλάθης με τις έξι ασίστ που μοίρασε, έγινε και τυπικά ο 3ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 1.231 ασίστ και ξεπέρασε τον Βασίλη Ξανθόπουλο με τον οποίο μοιράστηκε τη θέση για μία εβδομάδα και αφού ο γκαρντ του Περιστερίου Winmasters είχε δύο στο παιχνίδι της ομάδας του σε αυτήν την αγωνιστική.

Κατά τα άλλα...

*Ο Ίαν Βουγιούκας σταματώντας ένα αντίπαλο σουτ, έφτασε τις 152 τάπες καριέρας, ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου και έγινε ο 22ος μπλοκέρ της ΕΚΟ Basket League.

*Ο Νίκος Παππάς με τη 262η εμφάνιση του στην κατηγορία μπήκε στην πρώτη 70άδα της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, αφού ξεπέρασε τον Φάνη Κουμπούρα.

*Με τους 16 πόντους του στο αποψινό παιχνίδι, ο Ντεσόν Τόμας έγινε ο 27ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από το 1992-93, που έφτασε και ξεπέρασε τους 500 πόντους.

*Τους 400 πόντους στην ΕΚΟ Basket League, ξεπέρασε ο Ταϊρίς Ράις που είχε 14 κόντρα στον Ήφαιστο.

*Ο Ουέσλι Τζόνσον “έγραψε” το νέο ρεκόρ περιόδου στα κλεψίματα. Ο Αμερικανός φόργουορντ έκλεψε πέντε φορές την μπάλα ενώ πριν το σημερινό παιχνίδι συνολικά 16 φορές υπήρξε επίδοση τεσσάρων κλεψιμάτων.

Από την πλευρά του Ηφαίστου...

*Με την τάπα που έκανε στο σημερινό παιχνίδι ο Μιχάλης Πελεκάνος έφτασε τις 185 στην καριέρα του στην ΕΚΟ Basket League και “έπιασε” στη 12η θέση της σχετικής λίστας τον Γιάννη Γιαννούλη.

*Θέση για τρεις έχει πλέον η κορυφή της λίστας των παικτών με “double-double” αφού ο Σον Έβανς “έπιασε” στα τρία τον Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα και τον Τερέλ Παρκς της Λάρισας. Ο Αμερικανός της ομάδας της Λήμνου που είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντ στο ματς του ΟΑΚΑ, είχε φτάσει σε τέτοιες επιδόσεις και στα εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ (14π, 13ρ.) και τον Ιωνικό Affidea (17π, 11ρ.).

*Ο Έβανς εξάλλου μέσα από το σημερινό παιχνίδι ξεπέρασε τα 300 αμυντικά ριμπάουντ στην ΕΚΟ Basket League ενώ έχοντας 7/9 βολές, έγινε ο δεύτερος μετά τον Τζέρι Σμιθ που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό με τον Ήφαιστο.

*Ο Σμιθ από την πλευρά του έχοντας 1/4 τρίποντα, έφτασε τα 42 στο Πρωτάθλημα και ξεπερνώντας τον Ρόλαντς Φρεϊμάνις που είχε πέρσι 41, έγινε ο 2ος της σχετικής λίστας της ομάδας της Λήμνου.

*Ο Γιώργος Διαμαντάκος έφτασε μέσα από το σημερινό παιχνίδι τους 300 πόντους και τα 200 ριμπάουντ στην ΕΚΟ Basket League.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα