Παναθηναϊκός – Ήφαιστος 87-74: Κουρασμένος με το μυαλό στην... Βαρκελώνη (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός – Ήφαιστος 87-74: Κουρασμένος με το μυαλό στην... Βαρκελώνη (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχθηκε τον Ήφαιστο Λήμνου χωρίς να έχει το πόδι στο γκάζι όπως στα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος και χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε με 87-74 για το 10/10 στην ΕΚΟ Basket League. Εκτός ο Παπαγιάννης, ξεκούραση για Παπαπέτρου.

Μετά το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκαν κουρασμένοι και χωρίς την ίδια ενέργεια όπως στα εννέα προηγούμενα ματς της Basket League.

Υπήρχαν διαστήματα που ο Ήφαιστος τους έβαλε δύσκολα ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν όσο... χρειαζόταν για να νικήσουν με 87-74 και να κάνουν το 10/10 στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά ουδέποτε χρειάστηκε να πατήσουν το πόδι στο γκάζι. Ο Ντεσόν Τόμας με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ το περισσότερο χειροκρότημα (ξανα)κέρδισε ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος πρόσφερε όμορφες φάσεις (14π., 5ασ., 4ριμπ.) μετά την «σεληνιασμένη« του εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Βέβαια το μυαλό όλων ήταν στο μεγάλο ματς που ακολουθεί με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη για την 13η αγωνιστική της EuroLeague, εκεί όπου οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να σημειώσουν το μεγαλύτερο «διπλό» της φετινής σεζόν. Εκτός ματς έμεινε ο Γιώργος Παπαγιάννης λόγω του διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί, όπως επίσης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (αν και ήταν στην 12άδα) προκειμένου να ξεκουραστεί.

Το ματς

Θέλετε η κούραση από το ντερμπι; Θέλετε το κατέβασμα του ρυθμού ενόψει και του μεγάλου ματς με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Παρασκευή στην Βαρκελώνη; Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «σβηστός» στο ματς, χωρίς ένταση, χωρίς ιδιαίτερη συγκέντρωση στην άμυνα και χωρίς την ίδια επιθετικότητα που είχε στα προηγούμενα ματς. Ουσιαστικά τα τρίποντα ήταν εκείνα που του έδωσαν αρχικά το προβάδισμα με 19-11 και δη του Ουέσλι Τζόνσον, ο οποίος ήταν ο πιο... ορεξάτος σε σχέση με τους συμπαίκτες του.

Όμως ο Τζέρεμι Έβανς είχε στήσει το δικό του πάρτι στην «πράσινη» ρακέτα και έκανε... ό,τι ήθελε τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Με τον Αμερικανό σέντερ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πιάσει διψήφια διαφορά στο ματς, με τον Ήφαστο να έχει 9/11 δίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο (25-20).

Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν δύο φορές διαφορά οκτώ πόντων (31-23 στο 13' και 34-26 στο 14'). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί και μάλιστα μπόρεσαν να περάσουν και μπροστά στο σκορ με 41-40 δύο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (47-44). Ένα ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός είχε 10/21 δίποντα, 7/14 τρίποντα, 6/11 βολές, ενώ ο Ήφαιστος 12/17 δίποντα (!!) 3/13 τρίποντα και 11/14 βολές. Ο Έβανς είχε κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στους «πράσινους» με 19 πόντους (6/7 δίποντα, 6/7 βολές) και 4 ριμπάουντ.

Βέβαια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού και πιο συγκεκριμένα του Ντίνου Μήτογλου έστειλαν την διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (56-46 στο 25') ενώ λίγο αργότερα έφτασε και στο +13 (59-46 και 61-48). Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» κατέβασαν και πάλι ταχύτητα, ο Ήφαιστος ήταν εύστοχος και μείωσε εκ νέου σε 61-55 ύστερα από σερί 7-0. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό στο +9 (66-57) έχοντας 16/32 δίποντα, 8/17 τρίποντα, 10/18 βολές και ο Ήφαιστος 14/23 δίποντα, 5/26 τρίποντα και 14/19 βολές.

Δύο σερί τρίποντα από Μπέντιλ και Ράις στο ξεκίνημα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, έστειλαν την διαφορά στους 15 πόντους (72-57 στο 31') και ουσιαστικά έριξαν τους τίτλους τέλους. Στο 35' ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και με +19 (83-64) έχοντας παίξει σαφώς καλύτερη άμυνα στο δεύτερο μισό του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το μεγάλο βάθος του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι όποτε ήθελε να πάρει διαφορά, απλά την... έπαιρνε, αποτύπωσαν τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ (44-38) αν και ήταν αρκετά άστοχοι για τα τα δεδομένα τους στην EKO Basket League.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: O Ταϊρίς Ράις ήταν και πάλι εκείνος που πρόσφερε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του. Τόσο διότι είχε 14 πόντους με 6/8 σουτ, όσο για τις εμπνεύσεις του οι οποίες έδιναν χρώμα σε ένα αδιάφορο -σε γενικές γραμμές- παιχνίδι.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ντίνος Μήτογλου όχι μόνο έδωσε το έναυσμα για το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά περιόρισε τη δράση του Έβανς, ο οποίος... αλώνιζε στο πρώτο μισό του ματς. Επίσης ο Ντεσόν Τόμας ήταν και πάλι η σταθερή αξία, αν και έκανε αρκετά λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Εκτός κλίματος αγώνα ο Χάμοντς με 0/6 εντός παιδιάς.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το διάστημα 28'-31'. Ο Ήφαιστος είχε μειώσει σε 61-55 αλλά ένα επιμέρους 11-2 των «πράσινων» έστειλαν την διαφορά στους 15 πόντους (72-57) και ουσιαστικά «καθάρισαν» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Διαμαντάκου πάνω στον Ντεσόν Τόμας, την ώρα που ο Αμερικανός φόργουορντ προσπάθησε να καρφώσει τη μπάλα στο καλάθι του Ηφαίστου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 20 λάθη και το χαμηλό ποσοστό στις βολές, ενώ ο Ήφαιστος επίσης τα 20 λάθη και το 27% στα τρίποντα (σ.σ. 5/7 ο Μολνοβεάνου και 4/26 οι υπόλοιποι!)

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 47-44, 66-57, 87-74

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα