Μαρκόπουλος: «Δεν έχουμε ψυχολογία, δεν επιτρέπονται τόσες χαμένες βολές»

Gazzetta team
Μαρκόπουλος: «Δεν έχουμε ψυχολογία, δεν επιτρέπονται τόσες χαμένες βολές»

bet365

Ο Σούλης Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι ο Άρης μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και στάθηκε στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Ο προπονητής του Άρη είπε αρχικά ότι… «αξίζουν συγχαρητήρια στον Πανιώνιο ο οποίος έπαιξε με πάθος και είχε καλές επιλογές στη επίθεση. Νομίζω ότι η άμυνά μας στο πρώτο ημίχρονο με τους 49 πόντους που δεχθήκαμε, ήταν δυστυχώς παράγοντας της ήττας. Παίξαμε με πίεση και ψυχολογικό βάρος και δεν είχαμε ηρεμία και σωστές επιλογές στην επίθεση. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τον Άρη, πρέπει να ξεπεράσει το ψυχολογικό πρόβλημα και να βρει τις νίκες που θα θα του δώσουν ισορροπία». Σε ερώτηση για τις τελευταίες επιθετικές επιλογές απάντησε ότι… «είχαμε σχεδιάσει να παίξουμε πικ εν ρολ, να μπει η μπάλα στη ρακέτα αλλά δεν έγινε».

Για τις αγωνιστικές μεταπτώσεις της ομάδας του, απάντησε: «Αν η ομάδα παίξει όπως με το Περιστέρι θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα κι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Οι μεταπτώσεις από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ, παρόλο αυτά δεν κερδίσαμε».

Για το πώς θα ξεπεραστεί το ψυχολογικό πρόβλημα κι αν τα γενικότερα προβλήματα έχουν εισχωρήσει στην ομάδα, είπε: «Το πρόβλημα για μας ξεκίνησε στη 2η αγωνιστική όταν υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα μετά τον τραυματισμό τ9ου Μποχωρίδη. Ακολούθησε αυτός του Μόρις στην 3η αγωνιστική. Παίξαμε επί ενάμιση μήνα με προβλήματα, δεν φέραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και ήμασταν μια διαφορετική ομάδα. Δεν έχουμε ψυχολογία. Δεν δικαιολογείται παίκτης της κλάσης του Ντραγκίτσεβιτς να αστοχεί σε τέσσερις διαδοχικές βολές όταν στην προπόνηση είναι πολύ εύστοχος. Πολλοί παίκτης ήταν διστακτικοί, είχαν χώρο να σουτάρουν, αλλά προσπαθούσαν να πλησιάσουν τη ρακέτα και να σουτάρουν από κοντινή απόσταση.

Σε ερώτηση για τις ήττες από ομάδες οι οποίες παλεύουν για την παραμονή τους, απάντησε: «Πρέπει να συζητήσουμε, να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους και να βγάλει ο καθένας από μέσα του τι τον καταπιέζει και δεν μπορεί να βγάλει αυτό που θέλει. Να γίνουμε ομάδα. Στις δύσκολες στιγμές ψάχνουμε να βρούμε το πρόβλημα. Η ψυχολογία πρέπει να ανέβει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα