Λευτέρης Μποχωρίδης: Κι αν είχε παίξει σε όλα τα παιχνίδια;

Λευτέρης Μποχωρίδης: Κι αν είχε παίξει σε όλα τα παιχνίδια;

Βασίλης Βλαχόπουλος
Λευτέρης Μποχωρίδης: Κι αν είχε παίξει σε όλα τα παιχνίδια;

bet365

Το βασικό ερώτημα για τον Λευτέρη Μποχωρίδη έχει να κάνει με τις στατικές επιδόσεις του και το ενδεχόμενο να είχε αγωνιστεί και στα οκτώ παιχνίδια του Πρωταθλήματος.

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Λευτέρη Μποχωρίδη για τον οποίον η σεζόν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός του στο χέρι. Αυτός τον οδήγησε στο χειρουργείο, στην τοποθέτηση βίδας στον καρπό αλλά και στην απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους για διάστημα ενάμιση μήνα. Αυτό που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό είναι ότι, ήταν επιλογή του αρχηγού του Άρη να συρρικνώσει το διάστημα της απουσίας του μέσα από το είδος της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε. Αν δηλαδή επέλεγε την ολική αποκατάσταση του τραυματισμού στον καρπό, το διάστημα της απουσίας του θα έφτανε τουλάχιστον τους τρεις μήνες. Επέλεξε αυτήν την επέμβαση για να μη χάσει τη μισή χρονιά.

Ο Μποχωρίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν γιατί ήταν είχε εμφατική απόδοση στο παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ηρακλή, στον οποίον τραυματίστηκε αλλά εκείνη τη στιγμή, δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για κάτι σοβαρό. Η επιστροφή του στη δράση, στη νίκη επί του Περιστερίου, ήταν το ίδιο εκθαμβωτική, όπως είναι και οι αριθμοί του.

Σε επίπεδο μέσου όρου, ο 25χρονος γκαρντ είναι πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με 25.5 πόντους κατά μέσο όρο, πρώτος στην αξιολόγηση με 33 βαθμούς ανά αγώνα και παράλληλα δίνει 5.5 ασίστ κατά μέσο όρο. Τα δε ποσοστά ευστοχίας του είναι εξίσου εντυπωσιακά καθώς σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας άνω του 61%. Γι’ αυτό και το ερώτημα που προκύπτει είναι, πού θα μπορούσε να φτάσει αν είχε αγωνιστεί και στα οκτώ παιχνίδια του Πρωταθλήματος.

Στο παιχνίδι του Μποχωρίδη δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι δεν «κουβαλάει» την ευθύνη της οργάνωσης του παιχνιδιού, αγωνίζεται περισσότερο στη θέση «2», κάτι για το οποίο είχε συζητήσει εξάλλου με τον Σούλη Μαρκόπουλου από το καλοκαίρι. Προς αυτήν την κατεύθυνση αποκτήθηκε ο Γκάρι Τάλτον και τώρα ο τελευταίος θα αντικατασταθεί από τον Κεν Μπράουν. Ένα δεύτερο στοιχείο σχετίζεται με το επίπεδο ατομικής ποιότητας των συμπαικτών του σε σχέση με αυτούς της περσινής ομάδας. Κυρίως όμως, είναι η ψυχολογία του. Νιώθει απελευθερωμένος, έχει συμβιβαστεί με το μέγεθος της ευθύνης και το αποδέχεται με χαρά. Αυτή αναδεικνύεται εξάλλου μέσα από την αγωνιστική παρουσία του…

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα