Άρης - Περιστέρι 72-59: Νίκη ανάσα με τρομερό Μποχωρίδη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Περιστέρι 72-59: Νίκη ανάσα με τρομερό Μποχωρίδη

bet365

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε, σημείωσε 27 πόντους και ο Άρης μπήκε σε πιο ασφαλή δρόμο καθώς επικράτησε του Περιστερίου winmasters με 72-59 στο «Nick Galis Hall» πετυχαίνοντας (μόλις)τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο δεκάλεπτο μάλλον εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία του Λευτέρη Μποχωρίδη με το Περιστέρι καθώς ο αρχηγός του Άρη σημείωσε 12 πόντους και αποτέλεσε τον μοναδικό τρόπο έκφρασης των «κίτρινων» στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι επένδυσαν στην περιορισμένη αμυντική ικανότητα του Ντραγκίτσεβιτς, έδωσαν «μπάλες» στον Μορέιρα (ο οποίος σημείωσε οκτώ πόντους στην πρώτη περίοδο) και το Περιστέρι προηγήθηκε με 10-13 λίγο πριν τη συμπλήρωση επτά λεπτών. Εκεί ο Άρης αντέδρασε με επιμέρους σκορ 9-1 και στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 19-14.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου άρχισε ιδανικά στη δεύτερη περίοδο, ξέφυγε με 27-19 (13’) αλλά δεν επένδυσε στο +8, αντιθέτως το Περιστέρι με όπλο τα μακρινά σουτ ισοφάρισε σε 27-27 (24:30) με τους Βασιλόπουλο, Χάτσερ και Μπλέικ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 4/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και ο Άρης 1/7. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με buzzerbeater του Γιάννη Σιδηροηλία και με σκορ 39-35.

Τέσσερις διαδοχικοί πόντοι του Μποχωρίδη έδωσαν στον Άρη τη δυνατότητα να προηγηθεί εκ νέου με +8 (43-35). Εκεί ο Ηλίας Ζούρος επιστράτευσε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο για το μαρκάρισμα του αρχηγού του Άρη, γενικώς οι γηπεδούχοι δεν επένδυσαν στη διαφορά και το Περιστέρι μείωσε σε 43-40 (24’). Ένα μακρινό σουτ του Δημήτρη Φλιώνη αλλά και τέσσερις διαδοχικοί πόντοι από τον Διαμαντή Σλαφτσάκη στοιχειοθέτησαν την αντίδραση του Άρη ο οποίος έκανε 9-2 σερί (52-42, 27’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 58-48.

Ο Άρης δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ενώ το Περιστέρι έδωσε όλες τις επιθέσεις στον Ουίλιαμ Χάτσερ, δίχως να δικαιωθεί για την επιλογή του (58-51, 33’). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν περίπου 3:30 αγωνιστικά λεπτά για να πετύχουν το πρώτο καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το νεκρό διάστημα του Άρη κι έτσι όταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης ανέλαβε εκ νέου δράση, ο Άρης απάντησε με 10-0 σερί, εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (68-51) κι εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το κίνητρο της επιβίωσης μέτρησε για τον Άρη ο οποίος από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και μετά κυριάρχησε σε όλους τους τομείς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε τρομερή επιστροφή έπειτα από την επέμβαση στον καρπό, ήταν μια… ομάδα μόνος του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Δημήτρης Φλιώνης έβγαλε εξαιρετικές άμυνες στον Ουίλιαμ Χάτσερ εκεί όπου ο Αμερικανός προσπάθησε να στρώσει χαλί επιστροφής του Περιστερίου στο παιχνίδι.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν η παραφωνία του Άρη. Το Περιστέρι πήρε σχεδόν τίποτε από Γκρέι, Χάτσερ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Άρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα στην τελευταία περίοδο, κράτησε το Περιστέρι χωρίς πόντο για περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, πήγε τη διαφορά στο +17 κι εκεί όλα τελείωσαν.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης παραμένει μη αθλητικός στη ρακέτα και το Περιστέρι είχε πολλές ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κάκιστοι στην εκτέλεση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Μόουζες στον Μιλόσεβιτς στη δεύτερη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 39-35, 58-48, 72-59

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα