Παπαθεοδώρου: «Στον πρωταθλητισμό πρέπει να υποφέρεις» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Στον πρωταθλητισμό πρέπει να υποφέρεις» (vid)

bet365

Με μία ατάκα από το βιβλίο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, «Μόνο η νίκη δεν αρκεί», σχολίασε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου την πίεση που υπάρχει στην ΑΕΚ.

Μετά τη νίκη (60-73) επί του Λαυρίου, ο προπονητής είπε στην κάμερα της ΕΡΤ για την ήττα από τη Ράστα Βέχτα, που δεν ήξερε το ευρύ κοινό: «Το ευρύ κοινό ασχολείται με άλλα πράγματα, εκτός από αυτά τα θέματα. Το Λαύριο είχε μόνο δύο ήττες, από τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι, οπότε ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς, από την στιγμή που είχαμε μείνει πίσω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάθε φορά έχουμε στόχο τη νίκη. Κάναμε σοβαρό και πειθαρχημένο παιχνίδι και το κερδίσαμε».

Για τους τραυματισμούς της ομάδας ανέφερε: «Δεν είναι να λέμε δικαιολογίες, αλλά από τις 25 Αυγούστου μέχρι τώρα έχουμε απώλειες και σε κομβικές θέσεις. Έχουμε ένα ρόστερ που πρέπει να το εκμεταλλευτουμε. Όποιος αξίζει, παίζει. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, να έχουμε τύχη και να δούμε όλη την ομάδα μαζί. Πρέπει να συνεχίσουμε τις νίκες, να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους και την άνοιξη να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Για την πίεση που υπάρχει υποστήριξε: «Η πίεση είναι δεδομένη, όταν είσαι σε μια ομάδα με το όνομα της ΑΕΚ. Καθημερινά ασκούμε πίεση εμείς στον εαυτό μας, για να είμαστε καλοί, δυνατοί και να νικάμε. Η πίεση μας τρέφει. Ο Γιασικεβίτσιους έχει γράψει ένα βιβλίο κι έχει πει "στον πρωταθλητισμό πρέπει να υποφέρεις". Έτσι κι εμείς, υπάρχουν πολλές φορές που υποφέρουμε. Αυτός είναι και ο δρόμος, όμως, δεν υπάρχει άλλος. Η πίεση είναι προνόμιο. Με το καλό να έρθει ο Ρικ (Πιτίνο) και να μας πει κι άλλες ωραίες ατάκες».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα