Ζιάγκος: «Πιάσαμε τον παπά από τα μούσια»

Gazzetta team
Ζιάγκος: «Πιάσαμε τον παπά από τα μούσια»

bet365

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος απέδωσε την ήττα του Ρεθύμνου στο νωθρό ξεκίνημα της ομάδας του αλλά και στο εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο για μια χρήσιμη ήττα.

Ο προπονητής του Ρεθύμνου είπε αρχικά ότι… «αποδίδουμε την ήττα σε δύο παράγοντες. Αυτός που βγάζει μάτια είναι το πολύ νωθρό ξεκίνημα μας το οποίο συνδυάστηκε με το εξωπραγματικό 72% του ΠΑΟΚ στα τρίποντα. Έπαιξε ρόλο και η δική μας αμυντική συμπεριφορά. Εκ πρώτης μας δίνει αυτό το γεγονός μία ερμηνεία ότι έχοντας κερδίσει την ΑΕΚ και τον Προμηθέα, ότι πιάσαμε τον παπά από τα... μούσια. Ο δεύτερος παράγοντας έφερε αλυσιδωτά προβλήματα στη διαχείριση του παιχνιδιού ήταν η απουσία του Λι που είναι ένα πολυεργαλείο για εμάς».

Αναφερόμενος στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας του μετά το πρώτο δεκάλεπτο είπε: «Ισορροπήσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν ισόπαλο το τρίτο και αυτό δείχνει μία επαναφορά της ομάδας στην κανονικότητα της. Στο τέταρτο που η εικόνα ήταν αναμενόμενη, τα αποθέματα ενέργειας άρχισαν να εξαντλούνται. Αυτή η ήττα είναι ανέλπιστα χρήσιμη για μάς. Για τον ΠΑΟΚ έδειξε πολύ ωραία εικόνα και στο παρκέ και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ευχόμαστε να συνεχίσει να μας εκπροσωπεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα με μία εικόνα ανάλογη της προηγούμενης εμφάνισης».

Ερωτηθείς για το πρόβλημα που είχε η ομάδα του κάτω από τα καλάθια, απάντησε: «Ο ΠΑΟΚ έχει τη συμπεριφορά της λερναίας ύδρας. Κόβεις το ένα κεφάλι και βγαίνουν δύο. Εκτελεί και δημιουργεί μέσα από πικ εν ρολ του «4» και του «5». Επιλέξαμε να περιορίσουμε τη δημιουργία του πικ εν ρολ αφού αιφνιδιαστήκαμε από το υψηλό ποσοστό της πρώτης περιόδου. Θα θέλαμε να συναντήσουμε τον ΠΑΟΚ πριν από ένα μήνα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να γνωρίσουμε τι μας περιμένει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα