Τσάλμερς: «Περίμενα πρόταση από το ΝΒΑ, ελπίζω σε τίτλο με την ΑΕΚ»

Τσάλμερς: «Περίμενα πρόταση από το ΝΒΑ, ελπίζω σε τίτλο με την ΑΕΚ»

Gazzetta team
Τσάλμερς: «Περίμενα πρόταση από το ΝΒΑ, ελπίζω σε τίτλο με την ΑΕΚ»

bet365

Ο Μάριο Τσάλμερς μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΚ και την Αθήνα και στάθηκε στην καλή του φιλία με τον Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ, στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στην εκπομπή «Pick n' Roll» της CosmoteTV, μίλησε για την απόφασή του να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, τις φιλοδοξίες του και για το πως πέρασε το πρώτο του βράδυ στην Αθήνα.

Ο Τσάλμερς είπε αρχικά: «Νιώθω καλά που επέστρεψα στο γήπεδο, περίμενα για αυτή την στιγμή όλο το καλοκαίρι. Είναι ωραίο να μοιράζομαι το παρκέ με καλούς συμπαίκτες που θέλουν να νικούν, έχουμε μια καλή ομάδα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά. Έχω ακούσει πολλά για την ΑΕΚ από τότε που ήμουν παιδί. Γνώριζα πως ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όταν σου έρχεται η ευκαιρία να αγωνιστείς σε μια από τις καλύτερες ομάδες, με μεγάλη ιστορία, τότε την αρπάζεις».

Για το κίνητρό του και την φιλία του με τον Κιθ Λάνγκφορντ, ανέφερε: «Το κίνητρο μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Περίμενα πρόταση από το ΝΒΑ, αλλά δεν προέκυψε κάτι. Υπήρξε ενδιαφέρον από την Ευρώπη, μίλησα με τον καλό μου φίλο, Κιθ Λάνγκφορντ, και η απόφαση ήταν εύκολη για μένα. Είναι ένας καλός φίλος o Κιθ και μέλος της οικογένειας μου. Τον γνωρίζω από το 2004, διαρκώς μιλάγαμε και παίζαμε σε φιλανθρωπικούς αγώνες και θεωρώ ότι ο Κιθ είναι μέλος της οικογένειας μου. Όταν μου έγινε η επίσημη πρόταση από την ΑΕΚ πήρα τηλέφωνο αμέσως τον Κιθ. Ήθελα να μάθω για την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα, για την πόλη και γενικά για τα πάντα. Μου είπε εξαιρετικά πράγματα και έκανε την απόφαση μου πιο εύκολη».

Για το τι είναι αυτό που θέλει να δώσει στην ΑΕΚ, δήλωσε: «Ελπίζω ακόμα έναν τίτλο. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να δείξω όλα όσα μπορώ στο γήπεδο, ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, ότι ακόμα αγαπώ το παιχνίδι και ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τίτλους. Αυτή την στιγμή κάνω συντήρηση για να καταφέρω να βρω τον ρυθμό μου. Πρέπει να μάθω την ομάδα, να μείνω λίγο στο νέο μου σπίτι, να προσαρμοστώ και να συνηθίσω ξανά το ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να είμαι έτοιμος. Θα έλεγα πως είμαι ένας all-around παίκτης. Είμαι καλός στην άμυνα και στα τρίποντα αλλά ταυτόχρονα μπορώ να οργανώνω την ομάδα, να είμαι ηγέτης και να βάζω τους συμπαίκτες μου στο παιχνίδι και να είμαι ο πλέι μέικερ όπως ήμουν πάντα».

Για την θητεία του στην Βίρτους Μπολόνια, συμπλήρωσε: «Ήταν ευλογία που αγωνίστηκα με την Βίρτους Μπολόνια. Ήταν η πρώτη μου ευρωπαϊκή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες και προπονητικό επιτελείο. Μου έκαναν την παραμονή εκεί αρκετά εύκολη και ερωτεύτηκα το ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού».

Όσο για το τι ήξερε για την Ελλάδα, υποστήριξε: «Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένεια του. Η πρώτη γνωριμία με την Αθήνα ήταν στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004, όταν και έδωσα μεγαλύτερη βαρύτητα στην Ελλάδα. Ακούω μόνο όμορφα πράγματα για την Αθήνα. Όλοι μου λένε ότι θα την ερωτευτώ και δεν θα θέλω να φύγω. Είμαι περίεργος να την εξερευνήσω. Έχω ακούσει ότι η Ελλάδα είναι υπέροχη ,όπως και η Αθήνα, βρίσκομαι μερικές μέρες εδώ και έχω διασκεδάσει αρκετά».

Για το τι έκανε την πρώτη του ημέρα στην Αθήνα, κατέληξε: «Πήγαμε βόλτα στην παραλία με τον Κιθ και μετά για φαγητό, έχω δει λίγα πράγματα ακόμα. Πήγα σε ένα Γιαπωνέζικο μαγαζί και έφαγα σολομό τεριγιάκι με ρύζι. Ο Κιθ με πήγε μετά στα Friday's, ήθελε να με κεράσει το πρώτο αμερικάνικο γεύμα μου στην Ελλάδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα