Παναθηναϊκός: Το milestone του Καλάθη με τις 1.200 ασίστ και το ρεκόρ του Πεδουλάκη

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Το milestone του Καλάθη με τις 1.200 ασίστ και το ρεκόρ του Πεδουλάκη

bet365

Στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής για την ΕΚΟ Basket League μεταξύ Λάρισας-Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Νικ Καλάθης έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία που ξεπέρασε τις 1.200 ασίστ, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης άφησε πίσω του τον Λευτέρη Σούμποτιτς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ «αρκετά ατομικά και ομαδικά ρεκόρ ξεπήδησαν μέσα από τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Λάρισα. Τα πιο σημαντικά τα σημείωσαν ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Νικ Καλάθης. Ο Έλληνας τεχνικός κοουτσάροντας τους “πράσινους” για 73η φορά σε ματς Πρωταθλήματος, έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας πίσω από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (447) και τον Τσάβι Πασκουάλ (76), αφήνοντας πίσω του σήμερα τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Το ρεκόρ του είναι 62 νίκες και 11 ήττες.

Ο Καλάθης από την πλευρά του έγινε σήμερα ο 4ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τις 1.200 ασίστ, σε ένα επίτευγμα που έγινε γνωστό από το social media του ΕΣΑΚΕ, με το που επιτεύχθηκε από τον διεθνή γκαρντ, που χρειάστηκε 239 ματς για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό (5,02 μ.ό.).

Ακόμη σήμερα...

*Ο Νίκος Παππάς με τα δύο κλεψίματα που έκανε, έφτασε τα 161 με την πράσινη φανέλα και “έπιασε” στην 9η θέση της σχετικής λίστας τον Τιτ Σοκ που έπαιξε στην ομάδα στην τετραετία 1992-96 και τον Στράτο Περπέρογλου που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην πενταετία 2007-12.

Ο διεθνής γκαρντ εξάλλου έχοντας 2/4 βολές, ξεπέρασε τις 600 εύστοχες στην καριέρα του στην ΕΚΟ Basket League. Έχει 601/752 (79,92%).

Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε μία σειρά από κορυφαίες επιδόσεις περιόδου...

*Ήταν πολύ αποτελεσματικός εντός παιδιάς και ειδικά στα δίποντα όπου έφτασε σε διπλό ρεκόρ περιόδου. Είχε 31 εύστοχα δίποντα, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στις έξι πρώτες αγωνιστικές -είχε 30 απέναντι στον Προμηθέα στην 3η αγωνιστική- με 79,48% ευστοχία (31/39) -ο Ηρακλής είχε 76,66% με 23/30 στο ματς της Λάρισας για την 4η αγωνιστική.

*Ρεκόρ για τις πρώτες έξι αγωνιστικές της φετινής ΕΚΟ Basket League είναι και οι 58 πόντοι που σημείωσαν οι “πράσινοι” μέσα από τη ρακέτα, βελτιώνοντας τη δική τους επίδοση αφού είχαν 56 στο ματς με τον Προμηθέα.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε το 35% των πόντων του στο transition παιχνίδι. Οι 39 πόντοι που σημείωσε με αιφνιδιασμούς αποτελούν επίσης ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν οι 30 που είχε απέναντι στον Άρη την περασμένη εβδομάδα.

*Έξι παίκτες των φιλοξενούμενων έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος. Τόσοι είχαν 10+ πόντους και στο ματς με τον Προμηθέα ενώ στην ίδια επίδοση έφτασαν ο Ιωνικός Affidea στη 2η αγωνιστική αλλά και χθες με τον Ηρακλή όπως και το Περιστέρι Winmasters στην 3η αγωνιστική.

*Οι 43 πόντοι με τους οποίους προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός στο 38:30 (65-108), είναι η μεγαλύτερη που υπήρξε στην εξέλιξη οποιουδήποτε άλλου φετινού αγώνα του Πρωταθλήματος. Η προηγούμενη ήταν οι 37 στο παιχνίδι των “πράσινων” στο Λαύριο.

*Στατιστικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν το καλύτερο του φετινού Πρωταθλήματος. Αυτό δείχνουν οι 152 βαθμοί του στο ranking, ένας παραπάνω από εκείνους που είχε στο ματς της 2ης αγωνιστικής στο Λαύριο.



Κορυφή των “double-double” για Παρκς

Ο Τερέλ Παρκς έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής ΕΚΟ Basket League που έφτασε στα δύο “double-double”, έχοντας 14 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός είχε ανάλογη επίδοση στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Με εκείνο που είχε ο Σκότι Ρέινολντς κόντρα στον Άρη -το μοναδικό του φετινού Πρωταθλήματος με πόντους (17) και ασίστ (13)- η Λάρισα έφτασε τον Άρη στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με τρία “double-double”.

Οχτώ από τα 13 ριμπάουντ του Παρκς ήταν επιθετικά, για να προκύψει νέο ρεκόρ περιόδου. Πριν το σημερινό παιχνίδι από επτά είχαν ο Παρκς στο ματς της Λάρισας με τον Άρη, ο Ντίνος Μήτογλου στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Προμηθέα και ο Ντέιβιντ Χότον στον αγώνα του Ρεθύμνου Cretan Kings με τον Πανιώνιο Su Casa.

Ακόμη ο Αμερικανός, στο 40ό παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League έφτασε και ξεπέρασε τους 300 πόντους και τα 200 ριμπάουντ.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Μεταξύ των στατιστικών κατηγοριών στις οποίες αποτυπώθηκε μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν και τα ριμπάουντ αφού ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε 20 περισσότερα. Μένοντας μάλιστα στα 13 αμυντικά ριμπάουντ, η Λάρισα “έγραψε” αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 17 που είχε ο Προμηθέας απέναντι στους “πράσινους”.

*Η θεσσαλική ομάδα έμεινε για δεύτερη φορά χωρίς τάπα, μετά το ματς με τον Ηρακλή.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα