Οι επιλογές για τον πάγκο, ο Γιάνκοβιτς και η πρόθεση αλλαγών

Οι επιλογές για τον πάγκο, ο Γιάνκοβιτς και η πρόθεση αλλαγών

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι επιλογές για τον πάγκο, ο Γιάνκοβιτς και η πρόθεση αλλαγών

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίση έχοντας πλέον και την πίεση στην επιλογή του νέου προπονητή. Το gazzetta.gr εξηγεί τι έγινε στις τελευταίες ημέρες και πώς έχει η υπόθεση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ζήτημα προπονητή τέθηκε στον ΠΑΟΚ πριν από αρκετά 24ώρα, αποφασίστηκε όμως να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στον Κώστα Φλεβαράκη με το πακέτο αγώνων (Νεπτούνας-Ήφαιστος Λήμνου). Την ίδια στιγμή όμως, πολύ λογικά, συζητήθηκαν και τρόποι αντίδρασης στην περίπτωση αρνητικής εξέλιξης των πραγμάτων. Σε αυτό το σενάριο τέθηκαν τα ονόματα των Κώστα Μέξα, Γιώργου Καλαφατάκη, το ενδεχόμενο αναβάθμισης του Κώστα Χαραλαμπίδη σε πρώτο προπονητή αλλά και η περίπτωση του Θανάση Σκουρτόπουλου. Συζήτηση δεν έγινε με κανέναν.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Νεπτούνας καλλιέργησε τη βεβαιότητα ότι πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή κι έτσι ενημερώθηκε ο Κώστας Φλεβαράκης για το τέλος της συνεργασίας. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έγινε καμία ουσιαστική επαφή κι αυτό κινείται στο πλαίσιο της λογικής. Γιατί, αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν είναι ελκυστικός.

Διότι δημιουργήθηκε μια προβληματική ομάδα, με παίκτες οι οποίοι παίζουν περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο στο πλαίσιο της τακτικής, στοιχείο το οποίο αυξάνει την πιθανότητα του απρόβλεπτου από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ταυτόχρονα, αυτή η ομάδα έχει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δηλαδή και τη συμμετοχή στο BCL, παρότι η πλειοψηφία των ξένων παικτών δεν είναι γνώστες αυτής της πραγματικότητας.

Δεύτερον, δεδομένης της συγκεκριμένης αγωνιστικής κατάστασης, ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να ξέρει τις επιλογές του. Δηλαδή, πόσες αλλαγές αντέχει το πορτοφόλι της ομάδας; Εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, τα μέλη της διοίκησης προσπαθούν να εξασφαλίσουν οικονομική υποστήριξη είτε από επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες, είτε μέσα από το χορηγικό πρόγραμμα αλλά και από τον Ιβάν Σαββίδη. Κοινώς, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το πλαίσιο της υποστήριξης που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα.

Ωστόσο, οι συνθήκες τους υποχρεώνουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να μπουν άμεσα σε διαδικασία συζητήσεων. Σε προτεραιότητα βρίσκεται η περίπτωση του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει λάβει το «οκ» από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για να δουλέψει σε συλλογικό επίπεδο, αλλά για να μπει σε διαδικασία συζήτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζει το επίπεδο των τομών στις οποίες μπορεί να προχωρήσει. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται. Οτιδήποτε άλλο στοιχειοθετεί ρίσκο.

Το θέμα Γιάνκοβιτς

Το gazzetta.gr είχε σημειώσει ότι ΠΑΟΚ και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις. Η ΚΑΕ εξέδωσε κατηγορηματική διάψευση, προφανώς για λόγους τακτικής και εσωτερικών ισορροπιών. Το gazzetta.gr επιμένει ότι εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι δύο πλευρές βρίσκονται σε πολύ συχνή επικοινωνία. Το ζήτημα έχει κολλήσει στις εγγυήσεις καθώς ο παίκτης δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν δεν λάβει εγγυήσεις για το σύνολο του ποσού. Μέχρι στιγμής, το επίπεδο των εγγυήσεων που παρέχει ο ΠΑΟΚ στον παίκτη αγγίζει το 65%. Πλέον, με την πίεση που ασκούν οι επτά ήττες σε οκτώ αγώνες και κυρίως οι τέσσερις του ελληνικού Πρωταθλήματος, μπορεί να τεθεί ζήτημα αποχώρησης παίκτη με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο 48ώρο αναμένεται να σημειωθεί οριστική εξέλιξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα