Κολοσσός - ΠΑΟΚ 87-66: Τρίποντη «εκτέλεση» από τους Ροδίτες! (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Κολοσσός - ΠΑΟΚ 87-66: Τρίποντη «εκτέλεση» από τους Ροδίτες! (vid)

bet365

Ο Κολοσσός Ρόδου φλέρταρε με το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ΕΚΟ Basket League, δεν το πέτυχε, τουλάχιστον, όμως, έκανε παράσταση δύναμης απέναντι στον πολύ κακό ΠΑΟΚ. Οι Ροδίτες επικράτησαν με 87-66 έχοντας 15/34 έξω από τα 6.75.

Το μακρινό σουτ ήταν ο σταθερός συνοδοιπόρος του Κολοσσού Ρόδου στο πρώτο ημίχρονο καθώς η επίδοση των 9/19 προσπαθειών του πρόσφερε ασφάλεια αλλά και έλεγχο του σκορ. Ειδικά ο Μπρούσεβιτς είχε 5/5 προσπάθειες και ήταν ο κορυφαίος παίκτης για τους γηπεδούχους οι οποίοι ξέφυγαν με 8-0 έπειτα από τα πρώτα δύο λεπτά. Διαπιστώνοντας ότι οι παίκτες της αρχικής πεντάδας έπαιζαν άμυνα με… τα μάτια, ο Κώστας Φλεβαράκης άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας. Αρχικά δεν είδε σημαντική αλλαγή (15-15, 5’), αλλά ο ΠΑΟΚ μείωσε στο τέλος της περιόδου σε 21-15 παρότι σούταρε απελπιστικά άστοχα (2/11 δίποντα).

Οι έντεκα πόντοι του Άνταμ Σμιθ στοιχειοθέτησαν την αντίδραση του ΠΑΟΚ στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους (34-30), ο Κολοσσός πάτησε όμως στα τρίποντα του Μπρούσεβιτς (40-30, 16’), πήρε βοήθειες και από τον Μπρέιζελτον, ενώ στην άμυνα ο Αγκμπελέζε έκανε… όργια με διαδοχικές τάπες. Η διαφορά στο ημίχρονο πήγε στο +15 (53-38) για τους γηπεδούχους καθώς ο ΠΑΟΚ εκτός του ότι δεν έπαιξε άμυνα (σ. σ. έδωσε το δικαίωμα στον Κολοσσό να βρει 17 πόντους στον αιφνιδιασμό) είχε 7/23 δίποντα και 3/11 τρίποντα.

Το παιχνίδι… τελείωσε έπειτα από δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ δεν ήρθε ποτέ, αντιθέτως ο Κολοσσός άρχισε με 8-0 σερί, πατώντας και πάλι στην ευστοχία του στο μακρινό σουτ, ανέβασε τη διαφορά στο +23 (61-38) και φυσικά έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να μη δώσει δικαιώματα. Η άμυνα ζώνης του Δικεφάλου περιόρισε τη δράση των γηπεδούχων αλλά η αστοχία στην επίθεση δεν έδωσε τη δυνατότητα επιστροφής(67-44, 28’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 71-48.

Ο Κολοσσός Ρόδου συνέχισε να σουτάρει με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6.75 καθώς με 15/28 προσπάθειες έστειλε τη διαφορά στο +30 (81-51, 33:30). Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα κι έμενε να φανεί αν ο Κολοσσός Ρόδου θα έκανε ρεκόρ τριπόντων στην Α1. Τελικώς οι γηπεδούχοι παρέμειναν στα 15 εύστοχα, δεν απείλησαν το ρεκόρ της Κύμης (σ. σ. 17), ούτε ο Μπρούσεβιτς (σε ατομικό επίπεδο) τον Μπραντ Νιούλεϊ καθώς είχε 6/6 τρίποντα αλλά αστόχησε σε σχετική προσπάθεια στο 38’.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Κολοσσός Ρόδου σούταρε με 50% στο μακρινό σουτ κι αυτή η ευστοχία συνδυάστηκε με αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Ουσιαστικά τιμώρησε τον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν έπαιξε άμυνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Μπρούσεβιτς στο πρώτο ημίχρονο, σταθερή η καλή απόδοση του Μπρέιζελτον και του Κρομά στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αγκμπελέζε «σκέπασε» τα καλάθια και ήταν ο κυρίαρχος όσα αγωνιστικά λεπτά ήταν στο παρκέ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μαργαρίτης ήταν απελπιστικά άστοχος, τουλάχιστον όμως έγινε αντιληπτή η παρουσία του σε σχέση με τους Λιούις, Ουίγκινς, Εγεκέζε.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (εκεί δηλαδή που όλα είχαν τελειώσει) ο Κολοσσός είχε 13/26 τρίποντα και ο ΠΑΟΚ 12/39 δίποντα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτε να κρατήσει.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Μωραΐτη από τα (τουλάχιστον) εννιά μέτρα στο τέλος του χρόνου στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα:21-15, 53-38, 71-48, 87-66.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα