Ξεπέρασε τον Όντι Νόρις ο Γκρέι!

Gazzetta team
Ξεπέρασε τον Όντι Νόρις ο Γκρέι!

bet365

Ο Στίβεν Γκρέι ήταν ασταμάτητος στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και χάρη στους 26 πόντους που σημείωσε κατάφερε να αφήσει πίσω του, τον Όντι Νόρις στην ιστορία του Περιστερίου Winmasters.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ «ο Στίβεν Γκρέι έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του Περιστερίου Winmasters στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και πέραν του ότι είναι υποψήφιος πια για MVP της 4ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League, αφού είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ranking των έξι χθεσινών αγώνων, σημείωσε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Οι 26 πόντοι του μπορεί να μην αποτελούν ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα αλλά με αυτούς μπήκε στην πρώτη 20άδα των σκόρερ της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός ξεπέρασε τους Μίκαελ Άντερσεν (είχε 481 στη διετία 2000-02), Όντι Νόρις (είχε 494 στη σεζόν 1993-94) και έγινε ο 20ός “500άρης” στην ιστορία του Περιστερίου Winmasters. Από τους 20 που έφτασαν τους 500 πόντους Πρωταθλήματος με τους “κυανοκίτρινους”, οι 12 είναι ξένοι και οι εννιά από αυτούς Αμερικανοί (Φορντ, Τσίτουμ, Μπέργουολντ, Στιούαρτ, Μάξεϊ, Τσερτς, Ντίνκινς, Λέοναρντ και από χθες ο Γκρέι).

Κατά τα άλλα...

*Τις 200 εύστοχες βολές καριέρας στην κατηγορία, ξεπέρασε χθες ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Είχε 4/4 και πλέον μετράει 202/297 (68,01%).

*Με την 381η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έγινε ο 23ος της σχετικής λίστας από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64) αφού ξεπέρασε τον Βασίλη Νυδριώτη.

*Ο διεθνής φόργουορντ με τα τρία ριμπάουντ που είχε χθες, έγινε ο 16ος ριμπάουντερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 1.466 και ξεπέρασε τον Γιώργο Πρίντεζη.

*Ο αρχηγός του Περιστερίου Winmasters εξάλλου, με τη μοναδική ασίστ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας στην ΕΚΟ Basket League (από το 1992-93) που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό, “πιάνοντας” μάλιστα στη 16η θέση της σχετικής λίστας τον Γιώργο Μακαρά που φόρεσε τη φανέλα των “κυανοκίτρινων” από το 1992 μέχρι το 1997.

*Παρότι ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό τις προηγούμενες μέρες, ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ ήταν από τους πιο παραγωγικούς παίκτες του Περιστερίου Winmasters. Έγινε μάλιστα ο πρώτος των “κυανοκίτρινων” που έφτασε φέτος σε “double-double” με 12 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Ήταν η μοναδική επίδοση διψήφιων αριθμών σε δύο κατηγορίες των χθεσινών αγώνων και συνολικά η 10η της φετινής ΕΚΟ Basket League.

*Σταματώντας τρία σουτ αντιπάλων του, ο Κίνγκσλεϊ σημείωσε το νέο ρεκόρ περιόδου που το μοιράζεται με τον Ντίνο Μήτογλου που σχεδόν την ίδια ώρα, έκανε επίσης τρεις τάπες στην Πυλαία. Πριν τη χθεσινή αγωνιστική δεν υπήρχε παίκτης με περισσότερες από δύο τάπες σε ένα παιχνίδι.

Από την πλευρά της ΑΕΚ...

*Ο Δημήτρης Μαυροειδής έφτασε σε τρία διαφορετικά επιτεύγματα. Με τους δύο πόντους που είχε χθες κόντρα στην ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, έγινε ο 54ος στην ιστορία της κατηγορίας που ξεπέρασε τους 2.300.

*Παράλληλα ο αρχηγός της ΑΕΚ έγινε χθες ο 18ος ριμπάουντερ στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League. Με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.432 και άφησε πίσω του τον Έρικ Μικ που είχε 1.430.

*Ακόμη ο Μαυροειδής με την 302η εμφάνιση του στην κατηγορία, ανέβηκε στην 44η θέση της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Μάικ Μπατίστ.

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν χθες τόσο ο πρώτος σκόρερ (21 πόντοι) όσο και ο πρώτος ριμπάουντερ της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός σημείωσε την κορυφαία επίδοση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα μαζεύοντας επτά ριμπάουντ, ενώ στις προηγούμενες 24 εμφανίσεις του δεν ξεπέρασε τα πέντε.

*Την κορυφαία επίδοση του στην ΕΚΟ Basket League στις ασίστ, ισοφάρισε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός είχε έξι ασίστ, όσες και πέρσι στο εκτός έδρας παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

*Η ΑΕΚ άρχισε την προσπάθεια της με τρεις ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, για δεύτερη φορά μετά την επάνοδο της στην ΕΚΟ Basket League. Το ίδιο ρεκόρ είχε και στη σεζόν 2014-15, νικώντας τον Πανιώνιο εντός και γνωρίζοντας την ήττα από τον Κόροιβο εκτός, τον Παναθηναϊκό εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα