Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον Ιωνικό Νικαίας

Gazzetta team
Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον Ιωνικό Νικαίας

bet365

Ο Ιωνικός Νικαίας που θα αποτελέσει τη σταχτοπούτα της φετινής Basket League, πήρε σειρά στα αφιερώματα του ΕΣΑΚΕ για τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Για πρώτη φορά στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ ο Ιωνικός Νίκαιας Affidea θα αγωνιστεί στην Basket League. Οι «μπλε», η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, συμμετείχαν στο πρώτο πρωτάθλημα Α1 την περίοδο 1986-87 και το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψαν στα «σαλόνια» ως πρωταθλητές Α2 και έχοντας δημιουργήσει μία σειρά από ρεκόρ όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ.

Στον πάγκο της ομάδας, που θα φιλοξενηθεί στο «Σ. Μπεφόν» του Π. Φαλήρου, θα βρίσκεται ο πολύπειρος Στέργιος Κουφός, ενώ το ρόστερ άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ουσιαστικά από την περυσινή ομάδα παρέμειναν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ρόλαντ Σάφτενααρ και Μάριος Μπατής, που επιστρέφουν στην Basket League, και οι Σωτήρης Κατούφας, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γιώργος Κουντουράς.

Η ομάδα ενισχύθηκε με έξι παίκτες που γνωρίζουν το Πρωτάθλημα: Τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που επιστρέφει στην δράση. Τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Ιωνικός Νίκαιας Affidea είναι η πέμπτη ομάδα του στην Ελλάδα. Τον Τζαμάλ Τζόουνς, που την προηγούμενη περίοδο έκανε ντεμπούτο στην Basket League με τον ΠΑΟΚ. Τον «δανεικό» από τον Ολυμπιακό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Τον προερχόμενο από τον Χολαργό Θωμά Κώττα και τον Γιάννη Δημάκο, ο οποίος την περασμένη σεζόν έπαιξε στον Κολοσσό H Hotels.

«Ρούκις» στο Πρωτάθλημα είναι οι δύο άλλοι Αμερικανοί, ο Γιουτζίν Λόρενς, ο οποίος την προηγούμενη τριετία έπαιξε στη Νίμπουρκ και ο απόφοιτος του Όλντ Ντομίνιον, Μπι Τζέι Στιθ.

Στέργιος Κουφός (προπονητής): «Ως ομάδα που ανέβηκε μόλις στην κατηγορία, έχουμε ως στόχο την παραμονή. Αυτή είναι η προτεραιότητα, αλλά θέλουμε σε αυτό να προσθέσουμε το όμορφο μπάσκετ που επιθυμούμε να παίξουμε, ώστε να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο που θα μπορέσει να δει ότι το εγχείρημά μας έχει ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Στο Πρωτάθλημα υπάρχει η μεγάλη απώλεια του Ολυμπιακού, μιας ομάδας με τεράστια αίγλη, αλλά σταθερά εμφανίζονται αρκετές ομάδες πολύ ανταγωνιστικές που θα βοηθήσουν να κρατηθεί το υψηλό επίπεδο. Όπως κάθε χρόνο, το Πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και ιδιαιτέρως σκληρό. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όσους ασχολούνται με την Basket League, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ευχή μου είναι επίσης να διαφημίσουμε το προϊόν που υπηρετούμε κι αγαπάμε, για να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους φιλάθλους και επενδυτές».

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (αρχηγός):«Ετοιμαζόμαστε για μια ιστορική χρονιά στον Ιωνικό Νικαίας Affidea, αφού η ομάδα μας επέστρεψε στην Basket League μετά από 32 χρόνια. Έζησα και πέρσι την ομάδα και καταλαβαίνω τη σημασία αυτού για τον κόσμο, από τον οποίο περιμένω να είναι και φέτος στο πλευρό μας ως ισχυρός συμπαίκτης. Στόχος της ομάδας μας είναι να προσφέρει θέαμα και ευχαρίστηση στο κοινό που θα βλέπει τα παιχνίδια και κυρίως στους δικόυς της φιλάθλους. Όλοι μας ελπίζουμε να συνδυάσουμε το ωραίο μπάσκετ με αποτελέσματα, που θα γεμίσουν ικανοποίηση τους εαυτούς μας και την διοίκηση.Θα χρειαστεί να έχουμε υγεία, η οποία θα ήθελα να υπάρχει σε όλους τους αθλητές της Basket League για να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Περιμένω σίγουρα μία ανταγωνιστική λίγκα με ποιοτικούς παίκτες και ανυπομονώ για την έναρξη των αγώνων.

Έτος ίδρυσης: 1965

Πρόεδρος: Σταύρος Ελληνιάδης

Τίτλοι: 1 πρωτάθλημα Α2 (2019)

Κορυφαίοι στο επαγγελματικό πρωτάθλημα: -

Έδρα: ΚΓ Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» (874 θέσεων)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα