Παπαθεοδώρου: «Δεν μπορούμε να λέμε για τίτλους και τελικούς, αν δεν έχουμε βάσεις»

Παπαθεοδώρου: «Δεν μπορούμε να λέμε για τίτλους και τελικούς, αν δεν έχουμε βάσεις»

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Δεν μπορούμε να λέμε για τίτλους και τελικούς, αν δεν έχουμε βάσεις»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μιλώντας στην Media Day της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν, εξέφρασε την αισιοδοξία του αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε ότι υπάρχει και η πίεση του χρόνου.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά ότι «είμαστε στην τελευταία εβδομάδα της προετοιμασίας. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους παίκτες, να μεταδώσουμε την φιλοσοφία μας και τον τρόπο με τον οποίον θέλουμε να σκεφτόμαστε και να παίζουμε. Θα έλεγα ότι ο χρόνος είναι εχθρός και σύμμαχος μαζί, όπως σε όλες τις νέες ομάδες, που χρειάζονται χρόνο» και συνέχισε:

«Φέτος το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει νωρίτερα και αυτό μας έχει δημιουργήσει μία πίεση για να περάσουμε την φιλοσοφία σε μικρότερο χρόνο, από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Παρόλα αυτά, έχουμε κάνει μία προσπάθεια σοβαρή, τα παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεκινήσουμε την χρονιά έχοντας φτάσει σε ένα επίπεδο καλό. Όχι ιδανικό, αλλά καλό, για να ξεκινήσουμε όπως πρέπει τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις».

Στη συνέχεια υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία δύο φιλικά ήταν υψηλού επιπέδου. Παίξαμε κόντρα σε δύο δυνατές ομάδες, είδαμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε. Η απουσία κάποιων παικτών μας πήγε λίγο πίσω, αλλά ο χρόνος όσο περνά λειτουργεί υπέρ μας».

Όσον αφορά τους τραυματίες; «Οι τραυματισμοί και οι απουσίες είναι δεδομένο ότι μας έχουν πάει πίσω, σε αυτό το μικρό διάστημα. Με τα υπόλοιπα παιδιά έχουμε κάνει μια καλή προσπάθεια και οι παίκτες έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε χρόνο, για να μπουν και οι τραυματίες στην ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε 9 νέους παίκτες, το προπονητικό τιμ είναι καινούριο, οπότε χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια, από εμάς πρώτα από όλα και ταυτόχρονα θέλουμε και περισσότερο χρόνο, για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

Τέλος, πρόσθεσε για την πίεση των αποτελεσμάτων: «Όπως έχω ξαναπεί, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με απαίτηση, ταυτόχρονα, όμως, το μήνυμα που έχουμε συζητήσει και με τη διοίκηση της ομάδας και θέλω να περάσω, είναι ότι το να κερδίσεις σε μια χρονιά τίτλους, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι πήγες και στο υψηλότερο επίπεδο. Για να μπορείς να διεκδικείς με συνέπεια τίτλους, πρέπει να χτίσεις πάνω σε στέρεες βάσεις. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει 6-7 προπονητές τα τελευταία χρόνια και δεν θυμάμαι πόσους παίκτες, άρα δεν υπάρχει κορμός και βάση. Άρα δεν μπορούμε να συζητάμε για τίτλους και τελικούς, και γενικά υψηλούς στόχους, αν πρώτα δεν φτιάξουμε τη βάση μας, δεν έχουμε τον κορμό που θέλουμε και δεν βρούμε τον τρόπο λειτουργίας μας όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα πράγματα που όλοι θέλουμε και όλοι ονειρευόμαστε. Για εμάς αυτή τη στιγμή, είναι πολύ μακριά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα