Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στον Πανιώνιο

Gazzetta team
Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στον Πανιώνιο

bet365

Ο ΕΣΑΚΕ συνέχισε τα αφιερώματα στις ομάδες της Basket League, με τον Πανιώνιο να παίρνει σειρά.

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

«Για μία ακόμα χρονιά, πέρυσι, ο Πανιώνιος κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Basket League χάρη στο καλό τους φίνις στο πρωτάθλημα. Φέτος οι «κυανέρυθροι» κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και είναι χαρακτηριστικό πως από το περσινό ρόστερ μόλις δύο παίκτες συνεχίζουν. Ο Νίκος Καμαριανός και ο Γιώργος Καμπερίδης.

Στο πάγκο της ομάδας τα βρίσκεται ο rookie στην Basket League Γιάννης Λίβανος. Ο 37χρονος τεχνικός έχοντας εμπειρία από μικρότερες κατηγορίες (πέρυσι τελείωσε τη σεζόν στον Ερμή Αγιάς Λάρισας) αλλά και πάγκους του εξωτερικού, θα κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική επαγγελματική λίγκα, ως πρώτος προπονητής.

Ο ελληνικός κορμός ενισχύθηκε με την προσθήκη των έμπειρων Δημήτρη Βεργίνη και Φώτη Λαμπρόπουλου αλλά και του Σάββα Τζουγκαράκη που έρχεται από γεμάτες σεζόν στην Α2.

Η εξάδα των ξένων του Πανιωνίου Su Casa άλλαξε πλήρως. Ο Βόσνιος Μοχάμεντ Πάσαλιτς επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και θα φορέσει την τρίτη διαφορετική φανέλα στην Basket League, μετά της Καβάλας και του Άρη. Επιστροφή στη λίγκα μετά την παρουσία του στο Ρέθυμνο Cretan Kings την αγωνιστική χρονιά 2017-18 και για τον σέντερ Άντονι Λι μετά από μία σεζόν.

Επίσης στα «κυανέρυθρα» ντύθηκαν οι Αμερικανοί γκαρντ Ρίκι Μακ Γκιλ (προέρχεται από αξιόλογη κολεγιακή καριέρα με το Αϊόνα) και Μαρκ Ντόρις (την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Ρουμανία) καθώς και οι συμπατριώτες τους Φρανσουά Λιούις (άποφοιτος του Πρεσμπιτέριαν) και Τζάστιν Μάρτιν (την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά στην Τσεχία).

Γιάννης Λίβανος (προπονητής): «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι στον πάγκο της ιστορικότερης ομάδας της Ελλάδος, του Πανιωνίου Su Casa, και να συμμετέχω μαζί της στην Basket League - και μάλιστα - ως ο νεότερος προπονητής του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε αργά το σχεδιασμό και αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, αλλά σε άψογη συνεργασία με τη διοίκηση, και με σκληρή δουλειά, καταφέρνουμε να υπερκαλύψουμε το χαμένο χρόνο. Πιστεύω ότι και φέτος θα έχουμε ένα ακόμα συναρπαστικό και δύσκολο πρωτάθλημα, με πολλές καλές ομάδες. Εμείς από την μεριά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τιμήσουμε τη «βαριά» φανέλα που φοράμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας και τη διοίκηση που καθημερινά μας προσφέρει τα πάντα. Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλες τις ομάδες, με υγεία»!

Δημήτρης Βεργίνης (αρχηγός): «Η 15η επαγγελματική μου χρονιά, θα με βρει στην ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης, τον Πανιώνιο Su Casa. Είναι η δεύτερη φορά που φοράω αυτή τη φανέλα και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος γι'αυτό. Το καλοκαίρι που αφήνουμε πίσω δεν ήταν εύκολο για πολλές ομάδες κι ανάμεσα σε αυτές και η δική μου. Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του Ιστορικού, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος, ηγήθηκε και φέτος αυτής της προσπάθειας, ώστε να μπορέσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και στο φετινό πρωτάθλημα. Η διοίκηση, μαζί με τον κόουτς Γιάννη Λίβανο και το επιτελείο του, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο σύνολο, με έμπειρους αλλά και νέους ταλαντούχους παίκτες. Η αλήθεια είναι, ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, μιας και το ρόστερ της ομάδας συγκροτήθηκε σχετικά αργά. Ωστόσο προπονούμαστε σκληρά, προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως ΟΛΟΙ μας στην ομάδα, έχουμε ανάγκη την στήριξη του κόσμου του Πανιωνίου, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, άλλωστε ο κόσμος μας, είναι η δύναμη μας. Θα ήθελα να αναφερθώ και στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο όλοι περιμένουμε να ξεκινήσει σε λίγες μέρες. Τα περσινά θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν, θεωρώ ότι πρέπει να είναι και τα τελευταία. Όλοι οι φορείς που ασχολούνται και αγαπούν αυτό το άθλημα, που μας έχει χαρίσει τόσες ωραίες και μαγικές στιγμές εδώ και πολλά χρόνια, είναι μονόδρομος να συνεργαστούν και να ξαναφέρουν το ελληνικό μπάσκετ εκεί που του αξίζει: Στην κορυφή. Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα για τη προσπάθεια που έκανε στο παγκόσμιο Κύπελλο, που φιλοξενήθηκε στην Κίνα. Μπορεί να μην καταφέραμε κάτι καλό φέτος,αλλά είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έρθουν επιτυχίες που έχουν λείψει σε όλους μας τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι, καλή μπασκετική χρόνια με υγεία σε όλους μας».

Έτος ίδρυσης: 1890

Πρόεδρος: Γιώργος Χριστοδουλόπουλος

Τίτλοι: 1 Κύπελλο Ελλάδας (1991)

Κορυφαίοι στο επαγγελματικό πρωτάθλημα: Συμμετοχές: Μάριος Μπατής 174. Πόντοι: Γιώργος Διαμαντόπουλος 2.676

Έδρα: ΚΓ Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» (874 θέσεων)»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα