Γιάνκοβιτς: «Έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου με την ΑΕΚ»

Γιάνκοβιτς: «Έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου με την ΑΕΚ»

Gazzetta team
Γιάνκοβιτς: «Έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου με την ΑΕΚ»

bet365

Ο Στέφαν Γιάνκοβιτς τέθηκε αντίπαλος της πρώην ομάδας του, Παρτίζαν στο χθεσινό φιλικό με την ΑΕΚ και μίλησε για τους λόγους που αποχώρησε από το Βελιγράδι.

Ο 26χρονος φόργουορντ επέστρεψε στο Βελιγράδι στο πλαίσιο των φιλικών αγώνων που δίνει εκεί η ΑΕΚ και παραχώρησε συνέντευξη στο «Informer» όπου ανέφερε αρχικώς:

«Φέτος, αρχικά σκέφτηκα να "σπάσω" το συμβόλαιό μου με την Παρτίζαν, αλλά ο σύλλογος δεν ήθελε να με χάσει. Κανείς δεν μου είπε ότι δεν υπολογίζομαι, απλά εγώ ήθελα μεγαλύτερο ρόλο. Δεν υπήρχε τσακωμός ή κάτι, απλά έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Τους εξήγησα ότι είμαι ακόμη νέος και θέλω να παίξω, όχι να είμαι δεύτερη ή τρίτη επιλογή στη θέση μου. Τότε ο πρόεδρος Όστογια Μιχαΐλοβιτς πρότεινε να επεκταθεί το συμβόλαιό μου και να πάω δανεικός σε άλλη ομάδα. Δεν ήθελα να έχω δεύτερη σερί σεζόν, σαν την περσινή. Πρέπει να παίζω».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις επαφές με τους ανθρώπους της «Ένωσης»: «Με κάλεσαν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Ντράγκαν Σάκοτα, συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη μετακίνησή μου, όπως όταν πήγα από τον Ερυθρό Αστέρα στην Παρτίζαν».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του έπειτα από τη συμφωνία του με την Παρτίζαν:

«Ο πατέρας μου είναι φανατικός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα. Δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ και πώς να χειριστώ κάποιες καταστάσεις. Δέχθηκα απειλές, αλλά τα υπέμεινα όλα ως άνθρωπος. Κάποιος που δεν με ξέρει, θα νομίζει ότι μισώ τον Ερυθρό Αστέρα, δεν είναι έτσι όμως. Απογοητεύτηκα από κάποιους ανθρώπους. Η απόφασή μου πάρθηκε αποκλειστικά και μόνο με μπασκετικά κριτήρια, κι έχω να πω ότι το ίδιο θα έκανα και τώρα. Δεν μετανιώνω».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα