Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Περιστέρι

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Περιστέρι

Gazzetta team
Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Περιστέρι

bet365

Ο ΕΣΑΚΕ συνέχισε τα αφιερώματα για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν με το Περιστέρι να παίρνει σειρά και να φιλοξενούνται δηλώσεις από Ηλία Ζούρο και Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για το Περιστέρι

«Το Περιστέρι επέστρεψε την περασμένη σεζόν στην Basket League, ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας, και κατάφερε παράλληλα να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League και εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Basketball Champions League.

Οι «κυανοκίτρινοι» θέλουν τη νέα σεζόν να συνεχίσουν τις υψηλές... πτήσεις και οι μεταγραφικές κινήσεις του κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ηλίας Ζούρος, που επιστρέφει στο Πρωτάθλημα ύστερα από εννέα χρόνια και ο οποίος παράλληλα συνεχίζει στην Εθνική Γεωργίας, αντικατέστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος ανέλαβε για Τρίτη φορά στην καριέρα του την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Το Περιστέρι διατήρησε ένα σημαντικό μέρος του «κορμού» της προηγούμενης αγωνιστικής χρονίας (Βασιλόπουλος, Γκρέϊ, Σκορδίλης, Καράμπελας, Αγραβάνης και Βησσαρίου) και έκανε οκτώ μεταγραφές, τέσσερις Ελλήνων και ισάριθμες ξένων μπασκετμπολίστών.

Στον ελληνικό «κορμό» προστέθηκαν ο πολύπειρος Βασίλης Ξανθόπουλος (την προηγούμενη διετία στην ΑΕΚ), ο διεθνής Χρήστος Σαλούστρος (τις περασμένες δύο σεζόν στον Προμηθέα), ο 25χρονος Κωνσταντίνος Γόντικας (ο οποίος την προηγούμενη περιόδο έπαιξε στον Ήφαιστο Λήμνου) και ο νεαρός Σάκης Δομπρογιάννης (που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου).

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ ύστερα από τρεις «θητείες» στον ΠΑΟΚ, υπέγραψε στο Περιστέρι μαζί με τους συμπατριώτες του Αμερικανούς, Τζαμάρ Μπράιον (την περασμένη σεζόν στην Μπράουνσβαϊγκ), Μάικλ Μόρισον (την τετραετία 2014-18 έπαιξε στην Φρανκφούρτ Σκαϊλάινερς) και τον Νιγηριανό Μόουζες Κίνγκσλεϊ (την προηγούμενη διετία στην Αντβέρπ).

Ηλίας Ζούρος (προπονητής): «Το φετινό είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, καθώς θα απουσιάζει ο Ολυμπιακός. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί και διαθέτουν ποιότητα, στοιχείο που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον στην BasketLeague. Γι’ αυτό τον λόγο περιμένουμε να δούμε ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να είμαστε αποτελεσματικοί και να διατηρηθούμε στις κορυφαίες θέσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ομάδα έχει την φετινή σεζόν διπλές υποχρεώσεις λόγω της παρουσίας μας και στο Basketball Champions League».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (αρχηγός): «Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την BasketLeague, όπου διαπιστώνουμε πως υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν δυναμώσει και κάποιες που στελεχώθηκαν την τελευταία στιγμή. Αναμφίβολα, είναι μια σεζόν χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού και αυτό το γεγονός καθιστά ιδιαίτερο το φετινό πρωτάθλημα. Εμείς, ως Περιστέρι από την πλευρά μας θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται τη νέα χρονιά. Δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, με την βοήθεια του κόσμου μας, η παρουσία του οποίου είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν αρκετοί καινούργιοι παίκτες και το πρώτο που θέλουμε είναι να βρούμε την κατάλληλη χημεία μεταξύ μας, για να αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας».

Έτος ίδρυσης: 1971

Πρόεδρος: Γιώργος Πανταζόπουλος

Τίτλοι: 3 Πρωταθλήματα Α2 (1989, 2009, 2018)

Κορυφαίοι στο επαγγελματικό πρωτάθλημα: Συμμετοχές: Άγγελος Κορωνιός 190, Πόντοι: Άγγελος Κορωνιός 3.392

Έδρα: Κλειστό Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» (3.072 θέσεων)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα