Οι τρεις παίκτες που θα «κλείσουν» το ρόστερ του Άρη

Οι τρεις παίκτες που θα «κλείσουν» το ρόστερ του Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι τρεις παίκτες που θα «κλείσουν» το ρόστερ του Άρη

bet365

Η παραμονή του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Άρη προσφέρει πλέον τη δυνατότητα εφαρμογής του αγωνιστικού σχεδιασμού ο οποίος περιλαμβάνει την προσθήκη τριών παικτών.

Για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, εμπόδιο στην υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού ήταν το ανοιχτό ζήτημα του Λευτέρη Μποχωρίδη. Η απόφαση παραμονής και η επιστροφή του παίκτη στις προπονήσεις, έβαλε τέλος στην αμφιβολία κι έδωσε τη δυνατότητα ολοκλήρωσης (έστω καθυστερημένα) των μεταγραφικών κινήσεων. Το πλάνο περιλαμβάνει ακόμη τρεις κινήσεις. Μία εξ’ αυτών είναι του Μάρκο Πετσάρσκι. Ο Άρης είχε συμφωνήσει προφορικά με τον 19χρονο φόργουορντ/σέντερ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν αυτή η συμφωνία θα αποτυπωθεί και σε μια κόλλα χαρτί. Σύμφωνα με τους Σέρβους, ο Πετσάρσκι εξασφάλισε την ελευθερία του από την Παρτίζαν, η οποία όμως κατέθεσε προσφυγή στο δευτεροβάθμιο όργανο της αθλητικής δικαιοσύνης της Σερβίας, διεκδικώντας τα δικαιώματά του. «Ουσιαστικά είναι ελεύθερος, τυπικά όχι», έγραψαν οι Σέρβοι. Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της πλευράς του Πετσάρσκι με τον Άρη, η πρώτη εγγυήθηκε για δύο πράγματα. Πρώτον, για την ελευθερία του αθλητή και δεύτερο, για το γεγονός ότι έχει ελληνικό διαβατήριο. Βάσει αυτών των δεδομένων, ο Άρης προχώρησε στην προφορική συμφωνία μαζί του.

Πάμε στις δύο άλλες κινήσεις. Αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια οι «κίτρινοι» έχουν τους Μποχωρίδη, Τάλτον (σ. σ. αναμένεται στη Θεσσαλονίκη εντός 48ώρου), Φλιώνη, Τζέιλεν Μόρις και τους νεαρούς Βλάσιο, Σιδηροηλία. Βάσει των χαρακτηριστικών των υπαρχόντων παικτών, είναι αναγκαίο να προστεθεί ένας σουτέρ και προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζονται περιπτώσεις παικτών. Πρόθεση των ανθρώπων του Άρη και συγκεκριμένα του Σούλη Μαρκόπουλου είναι να αποκτηθεί έμπειρος παίκτης, με προϋπηρεσία στα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αλλά η τελική επιλογή σαφέστατα θα εξαρτηθεί από τον οικονομικό παράγοντα.

Το ρόστερ θα κλείσει με την προσθήκη ενός ακόμη ψηλού. Η παρούσα γραμμή των ψηλών αποτελείται από τους Γκάγκιτς, Μιλόσεβιτς, Σλαφτσάκη και τον νεαρό Βουλγαρόπουλο. Στο σενάριο επικύρωσης της συμφωνίας με τον Μάρκο Πετσάρσκι, θα ζητήσουν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις της ρακέτας με κύριο χαρακτηριστικό το μακρινό σουτ.

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση μετουσίωσης όλων των παραπάνω είναι η άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών καθώς αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν έχει ανακτήσει το σχετικό δικαίωμα. Επί τούτου, στην ΚΑΕ παραμένουν καθησυχαστικοί, επί της ουσίας όμως δεν έχουν στη διάθεσή τους διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα