Η πρώτη (ουσιαστική) επαφή Άρη-Γιάνκοβιτς δεν οδήγησε πουθενά…

Η πρώτη (ουσιαστική) επαφή Άρη-Γιάνκοβιτς δεν οδήγησε πουθενά…

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η πρώτη (ουσιαστική) επαφή Άρη-Γιάνκοβιτς δεν οδήγησε πουθενά…

bet365

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Δημήτρη Γουλιέλμου με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς δεν οδήγησε πουθενά γιατί ο έμπειρος φόργουορντ έθεσε ως όρο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, την καταβολή της οφειλής απέναντί του.

Μέχρι πρότινος, είχαν γίνει επαφές μεταξύ ανθρώπων του Άρη με τον εκπρόσωπο του αθλητή, αλλά η βασική προϋπόθεση ουσιαστικής έναρξης των συζητήσεων ήταν να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της οφειλής απέναντι στον Γιάνκοβιτς, από τη σεζόν 2016-17. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι με τον έμπειρο παίκτη επικοινώνησε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, αλλά η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προϋποθέσεις για την έναρξη συζήτησης για ενδεχόμενη συνεργασία. Η στάση του παίκτη παραμένει αναλλοίωτη, θέτει ως όρο είτε την καταβολή του συνόλου της οφειλής ή την παροχή τραπεζικών εγγυήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας, αυτό ξεκαθάρισε στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, πέραν του ότι σκοπεύει να προβεί σε επιπλέον νομικές ενέργειες για την είσπραξη των χρημάτων του. Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση, δεν τίθεται θέμα συζήτησης για την οικονομική απόσταση που (ούτως ή άλλως) υπάρχει μεταξύ της προσφοράς του Άρη και των απαιτήσεων του αθλητή.

Σαφέστατα, το ζήτημα του Γιάνκοβιτς έχει άμεση σχέση μ’ αυτό του Λευτέρη Μποχωρίδη. Στην πραγματικότητα, αν δεν δοθεί οριστική λύση στην υπόθεση του 24χρονου γκαρντ δεν μπορούν οι «κίτρινοι» να συζητήσουν (επί σοβαρής βάσης) με τον Γιάνκοβιτς.

Γιατί, α) αν φύγει ο Μποχωρίδης θα αφήσει ένα συμβόλαιο 78.000 ευρώ και αυτομάτως θα δοθεί η δυνατότητα παροχής του σε άλλον παίκτη, β) για να αποχωρήσει ο αθλητής θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό (15.000) ευρώ που είναι η ρήτρα αποδέσμευσης, ενώ στον Άρη προσδοκούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο ποσό.

Αυτό σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιστροφής του Γιάνκοβιτς, θα πρέπει να αποδεσμευτεί ο Μποχωρίδης. Επί του παρόντος όμως, αυτό το ζήτημα είναι στον αέρα. Η τελική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα φανεί αύριο (5/9), στη συνάντηση που θα έχει με τον ίδιο τον αθλητή ο Δημήτρης Γουλιέλμος. Εκεί θα φανεί αν θα μείνει στον Άρη ή θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα