Αγγελόπουλος: Το όνειρο για το «σπίτι» της ΑΕΚ και οι... τρεις τίτλοι!

Αγγελόπουλος: Το όνειρο για το «σπίτι» της ΑΕΚ και οι... τρεις τίτλοι!

Κάτια Πετροπούλου
Αγγελόπουλος: Το όνειρο για το «σπίτι» της ΑΕΚ και οι... τρεις τίτλοι!

bet365

Η μετακόμιση της ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και η κατάκτηση τίτλων μέσα σε αυτό, παρουσία του κόσμου της φυσικά, είναι ο διακαής πόθος του Μάκη Αγγελόπουλου. Τι γίνεται με το Κλειστό της Πάλης.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Γιουβέντους - Νάπολι και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Εδώ και αρκετούς μήνες, ο πρόεδρος της ΑΕΚ δουλεύει ανελλιπώς σε συνεργασία με την Κυβέρνηση (πριν με το ΣΥΡΙΖΑ, τώρα με τη ΝΔ) και όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μπορέσει η «Βασίλισσα» να μπει το συντομότερο δυνατόν στο «σπίτι» της.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος την επόμενη εβδομάδα έχει ακόμα μια συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να συζητήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης για το Κλειστό Άνω Λιοσίων. Το θέμα έχει παρουσιάσει εμπόδια στο γραφειοκρατικό κομμάτι και οι άνθρωποι της ΑΕΚ περιμένουν να περάσει το γήπεδο στην διοίκηση του ΣΕΦ, κι έπειτα να μπορέσει να παραχωρηθεί στην «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ. Ακόμα έργα δεν μπορούν να ξεκινήσουν, καθώς η ΚΑΕ πρέπει να πάρει στα «χέρια» της επίσημα την άδεια.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η ΑΕΚ θα έπρεπε ήδη να είχε μετακομίσει στα Άνω Λιόσια και να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον κόσμο της εκεί στο πρώτο ματς της σεζόν, ωστόσο λόγω της γραφειοκρατίας (αλλά και των πρόωρων εκλογών που έγιναν), το θέμα πήγε πίσω. Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, αλλά και οι άνθρωποί της, ευελπιστούν να μπουν στο νέο γήπεδο στις αρχές του 2020 και να δώσουν ακόμα και τον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου της Basket League με τον Παναθηναϊκό (24/01/20) στο Κλειστό της Πάλης.

«Είμαστε στο τελικό στάδιο», διαβεβαίωσε ο Μάκης Αγγελόπουλος στο δείπνο που παρέθεσε σε δημοσιογράφους στην Πορταριά. «Υπάρχει μια διαδικασία που απαιτεί 30 μέρες για να παραλάβεις σωστά το γήπεδο. Ο δικός μας στόχος είναι να παίξουμε στο νέο μας γήπεδο με τον Παναθηναϊκό».

Οι εργασίες

Στην ΑΕΚ έχουν κάνει ήδη την προεργασία τους για την διαμόρφωση των χώρων και τις βελτιωτικές... πινελιές που χρειάζεται το γήπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν μελετηθεί και διάφορα ευρωπαϊκά γήπεδα υψηλών προδιαγραφών, με τους ανθρώπους της «Βασίλισσας» να παίρνουν ιδέες από τα κλειστά των Νταρουσάφακα, Στρασμπούρ και Άλμπα Βερολίνου, τα οποία είναι άκρως εντυπωσιακά. Αυτό που είναι πάντως ξεκάθαρο και θα ενθουσιάσει αρκετό κόσμο, είναι πως στην οροφή θα τοποθετηθεί τετράγωνος ηλεκτρονικός πίνακας α λα... ΝΒΑ, όπως υπήρχε και στο Final 4 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ, ενώ το παρκέ θα γίνει ειδική παραγγελία από το εξωτερικό.

Το... αρνητικό κομμάτι της υπόθεσης, πάντως, αφορά την εμπορική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος χώρου. Η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί εμπορικά τους χώρους γύρω από το γήπεδο, τουλάχιστον για αρχή, καθώς αυτό δεν προβλέπεται στην αρχική συμφωνία, και θα χρειαστεί ένα - δύο χρόνια, ώστε να ξεπεραστούν διαδικαστικά θέματα.

Πέρα από αυτά τα θέματα, επιθυμία είναι και η διοργάνωση διαφόρων event στο γήπεδο, με τον Αγγελόπουλο να αναφέρει: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο γήπεδο, που θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα Final 4, ένα μεγάλο γεγονός όπως μία συναυλία, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο».

Οι... τρεις τίτλοι

Είτε καταφέρει να μπει στο κλειστό των Άνω Λιοσίων η ΑΕΚ είτε όχι, αυτό που θέλει σίγουρα τόσο ο Μάκης Αγγελόπουλος, όσο και οι άνθρωποι που είναι μέσα και γύρω από την ομάδα, είναι η κατάκτηση τροπαίων. Στην διάρκεια του δείπνου, μάλιστα, ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί πως επιθυμεί να πανηγυρίσει όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις τίτλους τη φετινή χρονιά!

Οι μεγάλες προσδοκίες, άλλωστε, έχουν δημιουργηθεί ήδη από το νέο ρόστερ, με μεταγραφές τύπου Λάνγκφροντ - Σλότερ, και το οποίο συνδυάζει φρεσκάδα και πολλή εμπειρία. Σύμφωνα, πάντως, και με τα πρώτα δείγματα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του δείχνουν να είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Κομβική η στήριξη του κόσμου

Είναι γεγονός πως η μη σταθερή παρουσία του κόσμου στους αγώνες της ΑΕΚ είναι κάτι που στεναχωρεί τους ανθρώπους της. Όμως, ο Μάκης Αγγελόπουλος, λόγω της αγάπης που τρέφει για την ομάδα, συνεχίζει να είναι εκεί «βράχος» και να προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί, να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο και να δημιουργήσει νέους φιλάθλους. Τα πρώτα διαρκείας για τη σεζόν 2019-20 έχουν ήδη «φύγει», κι αν όχι με τον ρυθμό που μπορεί να περίμεναν οι «κιτρινόμαυροι», τουλάχιστον υπάρχει κινητικότητα κι εκφράζεται η ελπίδα πως ο περσινός αριθμός (περίπου 1.800) θα καταρριφθεί.

Πάντως, ακόμα και οι παίκτες δεν σταματούν λεπτό να τονίζουν πόσο σημαντική είναι η παρουσία των οπαδών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ (προς το παρόν) και επιθυμούν να βλέπουν όλο και περισσότερους στα καθίσματα, πέρα από τα παιχνίδια που θεωρούνται κι είναι σημαντικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα