Ο Άρης βρίσκεται στα όρια του χάους και της απελπισίας

Ο Άρης βρίσκεται στα όρια του χάους και της απελπισίας

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης βρίσκεται στα όρια του χάους και της απελπισίας

bet365

Το ενδεχόμενο έναρξης της προετοιμασίας την προσεχή Δευτέρα (19/8) δεν συγκεντρώνει πιθανότητες καθώς πέρα από τη λειψανδρία σε επίπεδο παικτών, ο Άρης δεν έχει κάνει ούτε τα ουσιώδη…

Η ΚΑΕ Άρης δεν ανακοίνωσε ποτέ την ακριβή ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας. Υπήρχε όμως η σκέψη για να αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα (19/8). Αυτό ήθελε τουλάχιστον ο Σούλης Μαρκόπουλος ούτως ώστε να έχει στη διάθεσή του πέντε γεμάτες εβδομάδες. Μόνο όμως που περίμενε ότι ο Άρης θα είχε προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις για τη δημιουργία ρόστερ. Πέρα όμως από συγκεκριμένες προφορικές συμφωνίες, δεν υπάρχει τίποτε ουσιαστικό. Η άρση του ban παραμένει σε εκκρεμότητα και ασχέτως της πεποίθησης του ιδιοκτήτη, Δημήτρη Γουλιέλμου, περί άμεσων αποτελεσμάτων και αποκατάστασης του δικαιώματος μεταγραφών, ο Άρης παραμένει εγκλωβισμένος. Και πώς να συζητήσει ένας ατζέντης ή ένας παίκτης με μια ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει δικαίωμα μεταγραφών; Μπορεί να το κάνει, σίγουρα όχι όμως σε σοβαρό επίπεδο αλλά για να έχει μια… ανοιχτή πόρτα σε περίπτωση που ξεμείνει.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι… κουτσά-στραβά θα μπορούσε να ξεκινήσει την προετοιμασία με τους παίκτες που υπάρχουν. Μα κι αυτοί που έχουν συμβόλαια ξεκαθάρισαν ότι αν δεν πάρουν εγγυήσεις για τα οφειλόμενα δεν έχουν σκοπό να πατήσουν στο γήπεδο. Πρόκειται για τους Φλιώνη, Χρηστίδη, Σλαφτσάκη, Βεργίνη ενώ το θέμα του Λευτέρη Μποχωρίδη ξαφνικά έμεινε στάσιμο, εκεί όπου οι συζητήσεις προχώρησαν σε επίπεδο τελικής συμφωνίας .

Υπάρχει όμως κι άλλο στοιχείο. Για να ξεκινήσει η προετοιμασία κάθε επαγγελματικής (;) ομάδας, θα πρέπει οι παίκτες να υποβληθούν (τουλάχιστον) σε ιατρικές εξετάσεις. Επί του παρόντος η ΚΑΕ Άρης δεν έχει συνάψει συμφωνία με κανένα ιατρικό κέντρο. Δεν έχει κάνει ούτε τα στοιχειώδη που οφείλει να έχει μια ομάδα στην περίοδο προετοιμασίας. Παράλληλα θα πρέπει να καταστρωθεί πλάνο προετοιμασίας με τον προγραμματισμό φιλικών αγώνων. Προφανώς δεν γίνεται συζήτηση για μετακόμιση σε αθλητικό κέντρο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εκτίμηση για το ποσό που μπορεί να διατεθεί για να γίνει η προετοιμασία. Το δε τεχνικό επιτελείο δεν μπορεί να προγραμματίσει φιλικούς αγώνες γιατί δεν ξέρει πότε ο Άρης θα έχει ρόστερ!

Αυτή η κατάσταση οδηγεί στα όρια της απελπισίας. Σε σημείο μάλιστα να υπάρξει δραστηριοποίηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου (σ. σ. έγιναν επαφές τις τελευταίες 24 ώρες) καθώς κανείς δεν θέλει να «αμαυρωθεί» το όνομά του. Κι έφεραν τον άμεσα υπεύθυνο της τραγικής κατάστασης, Δημήτρη Γουλιέλμο, προ των ευθυνών του. Ή προχωρεί άμεσα σε ενίσχυση της ομάδας (σ. σ. λέγεται ότι για να κλείσει η υπόθεση του Μίλαν Μιλόσεβιτς απαιτείται να καταβληθεί η προκαταβολή) και στη χρηματοδότηση της ΚΑΕ για να αρχίσει η τελευταία να λειτουργεί σε επαγγελματικό επίπεδο ή θα λάβουν δραστικές αποφάσεις.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα