ΑΕΚ: Δεν έμεινε κανείς από την ομάδα του Champions League (vids)

ΑΕΚ: Δεν έμεινε κανείς από την ομάδα του Champions League (vids)

ΑΕΚ: Δεν έμεινε κανείς από την ομάδα του Champions League (vids)

bet365

Το 2018 η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και το Basketball Champions League. Ένα χρόνο και κάτι μήνες αργότερα, κανείς από τους πρωταγωνιστές της δεν είναι στην ομάδα.

2018. Το έτος που «σημάδεψε» την ΑΕΚ στην σύγχρονη ιστορία της. Μετά από πολλά χρόνια, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να «γευτούν» όχι έναν, αλλά δύο τίτλους και απήλαυσαν τους καρπούς των κόπων τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ήρθαν και νίκες επί των «αιωνίων».

Στον ημιτελικό Κυπέλλου της σεζόν 2017-18, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου νίκησε τον Παναθηναϊκό, για να προκριθεί στον τελικό, όπου αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Ο Ντράγκαν Σάκοτα διαδέχθηκε τον Έλληνα κόουτς στην τεχνική ηγεσία και η ΑΕΚ σήκωσε το Κύπελλο, αφού ξεπέρασε και το «εμπόδιο» των Πειραιωτών.

Λίγους μήνες αργότερα, η «Βασίλισσα» έκανε αισθητή την παρουσία της και στην Ευρώπη, καθώς στο υπέρλαμπρο Final 4 της Αθήνας, νίκησε πρώτα την Μούρθια κι έπειτα την Μονακό στον τελικό, για να σηκώσει το Basketball Champions League.

Οι πρωταγωνιστές της; Κέβιν Πάντερ, Ντελρόι Τζέιμς, Μάικ Γκριν, Μάνι Χάρις, Βασίλης Ξανθόπουλος, Ντούσαν Σάκοτα, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Μαυροειδής, Βασίλης Καββαδάς, Βινς Χάντερ, Τσινεμέλου Ελόνου, Έντιν Άτιτς.

Ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά, η ΑΕΚ βρίσκεται σε φάση ολικής αλλαγής. Νέος προπονητής (Ηλίας Παπαθεοδώρου), νέο ρόστερ και νέα τάξη πραγμάτων.

Μετά την αποχώρηση του «Λάρυ», αλλά και την τελευταία, αιφνίδια του αρχηγού της, η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν δεν θα έχει κανέναν παίκτη στο ρόστερ της - με εξαίρεση τους Αγραβάνη, Μωραΐτη, Ρογκαβόπουλο, Τσαλμπούρη (ήταν δανεικός τότε) - από εκείνη την «μαγική» χρονιά του double.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα