Γαλατσόπουλος: «Δεν αξίζει η αυστηρή κριτική σε όσους ασχολούνται με το πρωτάθλημα»

Γαλατσόπουλος: «Δεν αξίζει η αυστηρή κριτική σε όσους ασχολούνται με το πρωτάθλημα»

bet365

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μίλησε για τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος άνοιξε την αυλαία της κλήρωσης της Basket League.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΕΚ ανέφερε, «Πρώτον σήμερα είναι μια ημέρα μαύρη διότι πριν από ένα χρόνο ήταν η τραγωδία στο Μάτι. Πρέπει γι΄αυτούς τους ανθρώπους να προσευχηθούμε όλοι να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναφερθούμε σε αυτούς, που πέρυσι τέτοια μέρα είχαμε και πάλι την κλήρωση.

Σας καλωσορίζουμε στην κλήρωση της σεζόν 2019-20 με την οποία αρχίζει η έναρξη του 28ου πρωταθλήματος που η έναρξη έχει οριστεί για την 28η Σεπτεμβρίου. Το ταξίδι συνεχίζεται παρά τις αντιξοότητες και θα προσφέρει έντονα συναισθήματα στους φιλάθλους. Οι παίκτες και οι προπονητές προσπαθούν για συνεχή εξέλιξη, οι διαιτητές είναι απαραίτητοι μοχλοί. Οι χορηγοί που με την πολύτιμη βοήθειά τους προσπαθούν να μείνει σε υψηλό επίπεδο το πρωτάθλημα. Οι επενδυτές καταθέτουν χρήματα χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση, πέρα από το χειροκρότημα των φιλάθλων.

Ο σεβασμός αξίζει σε όσους στηρίζουν το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ που αποτελεί τον καθρέφτη της χώρας μας. Χωρίς την παρουσία τους δεν θα υπήρχε επαγγελματικό μπάσκετ. Δεν τους αξίζει η αυστηρή κριτική από την στιγμή που είναι παρόντες για να αλλάξει το πρωτάθλημα.

Ο ΕΣΑΚΕ τους τελευταίους μήνες ήταν και παραμένει έτοιμος για να ακούσει τις προτάσεις τους. Ο ΕΣΑΚΕ και τα μέλη του έκαναν το παν ώστε να ολοκληρωθεί το προηγούμενο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν καταστροφικό για τους παίκτες, τους προπονητές, για όλους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ανέλαβε την ευθύνη του.

Ο ΕΣΑΚΕ επέβαλε τους κανονισμούς και δικαιώθηκε από τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ο ΕΣΑΚΕ οφείλει να προχωρήσει μπροστά και αυτό θα κάνει, γιατί οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν την μπάλα να μπαίνει στο καλάθι.

Η συντονισμένη προσπάθεια που φαίνεται να γίνεται για την υποβάθμισή του έχει ευκαιριακά συμφέροντα.

Τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να προστατευθούν από όσους αγαπούν το μπάσκετ. Στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της απήχησης του πρωταθλήματος, γι αυτό και δεν αρνηθήκαμε την αλλαγή σκυτάλης σε ομάδες και ΚΑΕ. Θέλω να τονίσω την προσπάθεια που γίνεται από τις ΚΑΕ για να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες και να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα. Στη σημερινή εποχή ο φίλαθλος έχει να επιλέξει μεταξύ πολλών αγώνων την εβδομάδα, όπως το ΝΒΑ που διαπρέπει ο δικός μας Αντετοκούνμπο, η Euroleague και το πρωτάθλημά μας.

Αρωγός μας είναι η ΕΡΤ την οποία θέλω να ευχαριστήσω για την συνεργασία μας από το 2017. Θέλω να συγχαρώ την νέα πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, τον Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά. Με τον Αυγενάκη είχαμε την πρώτη συνάντηση για το καλό του μπάσκετ. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα που αρχίζει τις προσεχείς ημέρες την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο. Την στηρίζουμε κι είμαστε βέβαιοι πως όλοι θα κάνουν το παν Να ευχηθώ υγεία, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές, για να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα